tisdag, mars 25, 2008

Bäst och Pest

Hej på er alla!

Hoppas ni alla haft en härlig påsk. Det har vi, trots att vi drabbats av en rejäl förkylning. Jag och barnen går här hemma och snörvlar...inget kul!
Idag har jag slappat (efter att ha jobbat 4 timmar) i soffan med en god bok - Tyskungen av Camilla Läckberg. Den kan jag rekommendera om man gillar deckare. Det gör jag!! Bland annat, ska jag väl tillägga. Allätare som jag är.

I förra inlägget så nämnde jag utmaningen jag fick av Annie i Annalunda. BÄST och PEST hemma. Som jag också nämnde så har jag inget svårt att hitta något pest. Det har vi mycket av...men något bäst, det var svårt.


Hur som helst så anser jag att det mest PESTIGA i vårt hem är toaletten. Den ser skitig ut, hur mycket man än tvättar den. Inget trevligt alls. Eftersom vi inte tycker att den ultimata platsen för en toalett är under trappen så har vi inte brytt oss om att renovera den. Den ska med andra ord flyttas när vi bygger till och därför har vi heller inte lagt en massa pengar på den. Det kändes onödigt. Men efter 10 år så är jag väldigt trött på den!!! Betänk också att det är den enda vi har!!! Duschar gör vi i källaren, i tvättstugan. Fast det går det också. Det är mycket man kan vänja sig vid...

Trots oviljan att lägga pengar på toan blev vi tvungna att byta toastol i höstas. Behållaren på den gamla stolen började läcka. (Den stolen fick ersätta en tidigare toastol som också gick sönder - vad gör vi med våra toastolar???).
Nu är toastolen fräsch i alla fall. Annars är golvet under all kritik. Runt toastolen så ser man skarven från den äldsta toastolen. Golvplattorna har lossnat pga av fukt så dem har vi spikat fast. Helt otroligt!!! På kaklet sitter det gammalt murbruk som är lögn att få bort. Det satt där när vi flyttade in. Har ingen aning vad de gjort för att det ska sitta där??!!

Alltså, vår toa är verkligen PEST. Det enda man kan vara säker på är att vi städar den väldigt ofta för att ha vissheten om att den är ren.

Då är det desto trevligare i vardagsrummet. Det är definitivt BÄST i huset för tillfället. Inte för att det är den snyggaste platsen, utan för att där umgås vi. Där sitter vi och kopplar av, tittar på tv, spelar spel, äter fredagsmys etc, har gäster, etc. Där mår man bra, med andra ord.

Här ligger dottern i soffan - genomförkyld. Tur det finns barnkanaler...


Ni kanske anar hur mycket jag längtar efter att få renovera huset!? Det har gått så långt att jag börjat titta efter nya hus. Men tanken på att flytta är inte speciellt lockande. Vi har för mycket grejer...måste rensa först. Och hur kul är det?? :-)

För att återgå till påsken så var vi bortbjudna ner till småland, Vetlanda närmare bestämt, i helgen. (Ja, det var samma väninna och hennes familj som jag besökte för ett par veckor sedan.) Vi hade mycket trevligt.
Hon hade gjort en så kul grej med sina Tête-a-tête-blommor som jag gärna vill dela med mig av. Det tipset kan ni sedan ta med er till nästa påsk. Det bidrog verkligen till att göra dukningen speciell!

Visst är de roliga!! Fötterna har hon böjt till själv med hjälp av en plattång.


Själv hittade jag på skärtorsdagskvällen detta tvåvåningsfat när jag skulle köpa de sista blommorna inför påsken. Föll för det direkt. Tyvärr hann jag inte visa er det före påsk, men här kommer det. Påsk a la Willewira!



Satt och blåste ägg som det heter på torsdagskvällen, men eftersom jag bara gjorde ett hål så fick jag suga ut ägget. Fy vad äckligt!!!! Det vill jag helst inte göra om, men jag vet inte om jag har några ägg kvar till nästa år...Daisy, vår katt, spelade fotboll med alla äggen när vi var borta så det är inte många som är hela längre...
Vad gör man inte för att roa sig när husse och matte är borta??? Buskatt!!

Nu känner jag att jag måste i säng och kurera mig så jag orkar jobba imorgon!
Imorgon tänker jag också ta mig en tur och titta in hos er, alla kära bloggvänner!!!
Det har ju varit lite dåligt med det på ett tag...
Längtar efter att få sätta mig med en kopp kaffe och läsa allt skoj ni har att bidra med.
Vi ses, kära vänner!!! Sköt om er tills dess!!

Många kramar Willewira

26 kommentarer:

Malin - I min trädgård sa...

Nämen vilken kul idé med tete a tete-erna! Det var ngt nytt! Trist att ni är förkylda där hemma... det är jag också för tillfället... Passar inte riktigt ihop med en hålligång-bebis som vill ha upmärksamhet hela tiden... men men vad gör man inte.

Krya på er!

Solsjö - Under en vind sa...

Vilken kul idé med ben på blomsterlökarna!
Kul att få se dina bäst och pest, förstår att toan inte är så kul...vårt badrum var likadant innan vi gjorde om det....DEt är ju ett rum som man vill ha fräscht!
Mysigt vardagsrum, bra med plats för många att umgås på!
Krya på er! Kram och en skön onsdag!

My Lovely Things sa...

tråkigt med sjukdomar!!!Inget kul med förkylning!!

så häftig ide med lökarna..så fint du har gjort på vån ingsfatet!!

jag er toa blir nog bra nån annan stans..min frmor hade oxå toan under trappan..det var jätte trånkt och sunkigt..När min kusin tog över huset så flyttades badrummet och det blev jätte bra...

ha det så gott..
ps: ert tv rum ser ut att vara ett jätte härligt umgängesrum..
krm annna

Anonym sa...

Vilken idé med blommorna. Undrar bara hur de vattnas ;=)
Visst är det tråkigt med en trång besvärlig toa. Våran gästtoa är just en sådan. Vi pratar mycket om hur vi ska fixa till den men ännu så länge har det stannat vid just bara prat. Mysigt du har det i rummet. Ha det gott. // Solan

Hanna sa...

Kul att spana in din bäst och pest...det där med att duscha i källaren lät inte heller allt för kul...fast jag duschar i en gammal garderob och det går det med...som sagt man vänjer sig...så länge man har vatten så får man väl vara nöjd.
Ha de gott
kram

Annie - Annalunda sa...

Förstår att det är jobbigt och bökigt med toan...inte kul om man säger så... härligt att du underbara människa ändå ser det positiva - att ett som är säkert är att den är ren... :) OCH det hade ju kunnat vara så att det inte funnits något vatten...och det hade ju kunnat vara ett utedass där man blir biten i rumpan när man sitter där i allsköns ro (en av mina fasor. Läser precis om Feng Shui och enligt den läran ska man inte ha toa inne...den ska ligga ute separat...men jag tror att jag hoppar över det... :) På tal om Feng Shui och rensa... har du läst "Rensa i röran" Karen Kingston? Jättebra! Tyskungen läste jag i somras på en strand på Öland... den var bra och spännande men min favorit av Läckberg är Stenhuggaren. Nej nu ska jag inte skriva något mer...tar det i mejl istället...

PS: Vardagsrummet JÄTTEHÄRLIGT!!! Krya på er! Kram Annie

IKT i min vardag sa...

Vilka urkul blomsterkycklingar, jag sparade ner bilden direkt i arkivet :-)

Ja det är konstigt vad man vänjer sig vid saker. Min hall som jag hade som pest-bild tänkte jag inte så mycket på innan, snarare förträngde...;-) Men nu är den åtgärdad tack vare den spark i baken jag fick av utmaningen!

Vardagsrummet ser varmt, mysigt och ombonat ut!:-)

Kram

Synnøve. sa...

Härliga bilder på allt utom toan!
Men som du säger så vänjer man sig vid allt.
Hoppas ni snart får en ny nu då....
Kram Synne :D

ColonialEast sa...

Tack för titten! Håller med att det är helt hopplöst med arkitekter. Vi anlitade en frön början men till slut blev jag arg på att behöva pröjsa honom 650 i timmen för att jag skulle tala om för honom vart han skulle rita strecken. Jag ville ju fortfarande bestämma allt själv :-) Nu kör vi arkitektfritt! Krya på dig!
KRAM! - ColonialEast -

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Hellojs willevira...så kul att du delar med dig!!!
vackert arrangemang!!!!


`·.,(¯`·´¯)
(¯`·´¯).·´
`·.,.· L O V E
♥Kramar Mamma Millan♥
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Anonym sa...

Åh, vilka härliga kycklingfötter!!!
Tack för att du delade med dej!
Nästa påsk...

Jag skrattade åt din pest! Så såg vårt badrum ut till alldeles nyligen! (Fast vi hade ett badkar under trappen också.)

Men i skrivande stund håller hantverkaren på och fäster fuktspärr på de nyfixade väggarna, och imorgon ska han äntligen kakla golvet!!!!!!

Vi har levat med ett ännu sunkigare badrum i fyra och ett halvt år... Vi kommer att ha kvar samma utrymme och planlösning, men med mycket fräschare material!
Alltså, litet men fint!

Nu, när vi haft tillfällig duschkabin i källaren, har vi sett att det funkar bra, så vi ska installera dusch och toa permanent där också...
För vi hade också bara det lilla, förut.

Lycka till med era planer, och hör av dej igen, om du vill ha tips!
kram :)

faster atta sa...

Pestig toa??? Den har ju heltklart potentilal iallafall med sitt vita kakel. Du skulle se vår lilla toa....

Designe sa...

Kul att se pest och bäst!:) Vilka supersöta blomlökar med ben på! :) Fina påskbilder i övrigt oxå! Ha en fin dag! Kram :)

Änglahem sa...

Hihihi...spela fotboll med mattes ägg!!! Jaa vad gör man inte för att roa sig när man inte får följa med på kalas!! Jag fick present av Klara, våran misse,igår. Superfin sådan*hrmm* kan diskuteras! Men Klara var stolt som en tupp hon!

Har ni bara en toa, och dusch i källaren?? Låter lite jobbigt...Vi har förvisso bara en dusch, men två toor, vilket är tur med en karl i huset som kan ockupera den ena i halvtimme vis i taget!*grrr*.

Flytta låter väl lite drastiskt, men jag ska inte säga något...tjatar på maken allt som oftast om var är mitt gamla hus??? Tror du jag får något svar?!! Näää just det....

Ha det så gott!
Kramar
Ulrika

~~*Pennyshouse*~~ sa...

ååå så jobbigt att vara sjuk...krya på dig nu riktigt ordentligt.....


Rolig ide med påskliljorna!
Kakfatet....me like!*LER*
Kram Pernilla

Cattis sa...

tog mig en fikapaus då jag besökte dig oxå. blogg och kaffe är så bra tillsammans ;-)

tycker bäst och pestvalen var goda, särskilt bästvalet. Klart det är bäst där man umgås och har trevligt :-)

de där påskfåglarna var ju bara för sköna!

kram
Cattis

Vörteröl o Norrlands Guld sa...

Hej igen det var ett tag sen,häftiga påskfåglar.Toa är för mej något som bara ska gå fort.
Snabbt in,o ut igen.Hinner inte se hur det ser ut.Kram Peter.

Millygarden sa...

Vilken kul ide med påskliljorna!

Tråkigt att du åkr på förkylning.. var och varannan är förkyld nu.. verkligen en pest.. Ditt badrum ser ut som vårt gjorde innan vi gav oss på att renovera det....Vi har alla våra best och pest ställen.. Min gubbe och jag brukar trösta oss med att det är bra att ntt att se framimot...vad det gäller renovering hemma!! tror inte jag är den typen som passar i något nyckelfärdigt..

Trevlig Kväll
Kram Marina

Millygarden sa...

Hej Igen!
Ser jag halkat en del på tangenterna... hoppas du förstår vad jag menar ändå....

Marina

Anonym sa...

Hoppas att du mår bättre idag, det är lustigt att man alltid blir förkyld på våren och hösten...

Det positiva med pest rum är ju att man kan göra nåt åt det! Det låter som om ni har planer på det, och visst är det härligt med umgängesrum sedan vi flyttade till Singapore, försöker vi umgås i vårt vardagsrum vi får tvinga dottern ut ur sitt rum, där hon chattar? med sina kompisar, haha
Ha en härlig fredag!

Nässelblom och choklad sa...

Typiskt det där med att inte ordna för att man planerar att renovera. Vi hade ett gräsligt vickande badkar i kanske tio år eftersom det låg ett stambyte nära i tiden (som ändå sköts upp). Till sist blev det i alla fall av och nu är badrummet fräscht även om det är litet. Jag uppskattar det verkligen! Snyggt påskfat! Hoppas att ni mår bättre i förkylningarna.

MiaMaria sa...

Hej!

Vilka läckra fågelblommor...´
TAck för tipset!

Och pest det har vi alla i vårat hem men det är ju tur att bäst väger mest eller hur?

Stackars er som är sjuka hoppas ayy ni kryar på er fort!

Ha det så gott!
Miamaria

Mitt Egnahem sa...

Vilket härligt o innehållsrikt inlägg. Du ställde ju några frågor till mig. Jag blandar INTE äggoljetemperan själv. Jag köper den färdigblandad. Den är övermålningsbar efter 6 timmar, men härdar långsammare. Efter 2-4 veckor ska den vara riktigt slitstark. Men jag tycker den känns helt torr efter ett dygn. Den fäster på det mesta, och du behöver inte ta bort all färg. Bara slipa så ytan känns någorlunda jämn. Det beror förstås på hur perfekt resultat du vill ha. Jag brukar inte vara supernoga, det blir supersnyggt ändå...:)Frågan hur jag hinner med allt var svårast att svara på. Är liksom du på väg tillbaka från sk. "utbrändhet" Har sagt upp mig från ett jobb. Börjat ett nytt och då valt att gå ner på halvtid. Det är det bästa jag gjort. Då hinner man med att "leva" också. Att måla och inreda är det roligaste jag vet. Men vi har hållit på i väldigt många år. När vi fick vårt tredje barn byggde vi ut som värst, så jag har ammat under byggdamm... Ibland drömmer jag mardrömmar om att mina barn bara ska minnas sin barndom som ett enda renoveringskaos! Vi börjar väl se slutet men har fortfarande mkt kvar. Lycka till med Er förestående utbyggnad! Ps. Vi har inte vita utan gråa foder till vitgrå väggar (men inte överallt). Läs mer på bloggen. Välkommen! MVH Mitt Egnahem

Annie - Annalunda sa...

Käraste vännen min!
Jo det har varit en tuff vecka...och nästa ska vi bara inte tala om... Mejl kommer i helgen!!!

Jättekram till dig goaste Willewira

Jes/Vita villa vila sa...

Men oj så rart med blomlökarna som fått ben ♥ Supergulligt!

Önskar dig den bästa helgen!

Kraaaam Jes

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Tack tack!!!! Sååå fint sagt!!!

ha nu en alldeles alldeles underbar helg!!!!!

Kram MILLAN!!!!!!