onsdag, november 19, 2008

Rosor, änglar, prinsessor och julmarknad - en salig blandning!

Jag stod på Valdemarsviks Julmarknad i helgen som gick. Förutom att jag hade värk i kroppen av det ruggiga vädret så var det väldigt lite folk, m a o ingen toppenhelg.
Vi, jag och min kollega, som är nybörjare som knallar har inget att referera till, men de vana utställarna uttryckte sitt missnöje klart och tydligt. Felen var flera; det var för få besökare pga brist på annonsering, strax innan både barnbidrag och lön, samt dåliga lokaler (vi stod i klassrum i en gammal nedlagd skola och det ska tydligen vara en enda stor lokal enligt de lärde inom området).




Jag hade trots allt trevligt! Dels fick vi marknadsföra kaffet och espressomaskinen för flera intresserade och det är ju positivt, men framför allt träffade jag en bloggvän!! Smajlis, eller Alexandra som hon heter, med bloggen I Väntan på en dröm. Hon behöver inte vänta så länge till på den drömmen, den rara och supermysiga människan. Strax innan jul flyttar hon och familjen in i deras nyinköpta hus. Grattis Gumman!


Av Alexandra köpte jag ett par strutar med praliner att hänga i granen och av hennes syster en bivaxsalva med lavendel. Hjärtat hittade jag också på marknaden.

Att jag haft ont om tid pga alldeles för mycket arbete har många nackdelar... jag har ju inte hunnit berätta om det underbara spontanbesök jag fick för snart två veckor sedan. En härlig, helt underbar smålandsros och den allra sötaste lilla prinsessa kom på besök till lilla mig och min familj. Med sig hade de en ängel...



Den underbara ängeln har nu fått hedersplatsen vid Mor Karins bröllopstavla i vårt sovrum.

Och lilla prinsessan blev lika förtjust i Saga som tvärtom...

Prinsessan tillsammans med sin "tompis".


För den som inte förstått det ännu så var det Annie och sötaste Sarah som stannade till här på vägen upp till Stockholm. Ett besök som gjorde mig så glad!!!!

Tänk vad härligt att äntligen få sätta ett levande ansikte på människor man lärt känna och kommit tycka om så mycket. Att äntligen få lite tid och prata med varandra. Det gjorde så gott!! Och duktig var hon som åkte hela den långa vägen själv.
Allra goaste systra mi!! Puss i pannan på er båda två! Saknar er så...

Förra veckan var som sagt fullspäckad med arbete, enligt mina preferenser, och jag blev tvungen att göra något roligt mitt i allt. Åkte därför på auktion och lade bud på några saker... dels skåpet ni kunde se i förra inlägget (som inte är en tävling), men också på dessa två saker:


En spegelhylla...


...och ytterligare en liten hylla.


Och jag fick dem! Auktionsfynd? Njae, så billiga var de inte...300 kr ihop.
Nu ska jag leta upp platser som passar för dem. Om jag ska måla dem? Jag har faktiskt inte bestämt mig ännu. Det är snyggt med vitt.... men också med svart. Och jag är den som gillar att kombinera den mörkt bruna färgen med vitt. Dvs ha vita saker till... och gröna växter.
Både ni och jag får vänta och se vad jag kommer fram till...

Häromdagen damp det ner ett litet paket i postlådan... ett tröstpris från Faster Atta.

Titta vad jag fick! Ett fint kors! Tack snälla du, det är jättefint!

Trots att posten inte har kvar sin forna glans längre så klingar dess slogan "ett brev betyder så mycket" ännu lika starkt. Att hitta något annat än räkningar i brevlådan gör mycket gott i hösttristessen. Faster Atta du gjorde min dag!

Just nu laddar jag för bloggträffen på lördag. Det är dags för oss östgötar att träffas och det är Viola och Marie som planerat för den. Tack söta ni för att ni gör detta!! Det ska bli så roligt!
Återkommer med en rapport!

Till sist vill jag tacka den underbara Rana och den ljuvliga Helena för denna utmärkelse! Blir glad ända in i själen och jublar! Tack!! Puss!


Jag återkommer med några rara själar som jag vill dela med mig denna utmärkelse till. Jag måste tänka till lite... :) Det finns ju så många!

Tack alla goa bloggare för era kommentarer... jag uppskattar er enormt mycket. trodde nästan ni skulle försvinna efter mina avslöjanden om mig själv. Nä.. skoja bara!

Sköt om er!

32 kommentarer:

Mångsysslare sa...

Så godt å se at du har ork igjen til litt blogging etter alt stresset runt helgen som var. :-)

Viola sa...

Vad synd att jag blev sjuk, annars hade vi setts i Valdemarsvik, jag ser oxå fram mot lördag, ska bli så himla roligt astt träffa er, Mari och jag kollar nu av det sista varje kväll och jag antar att du kommer direkt till Unnersta, eller, kramar

Angel.Pearls sa...

Jättesött kors du fått..ser ut som "mer än ett tröstpris"..Kanske kan du hänga det i granen? Ha en fin fredag// Kram Eva

Karin Lindström sa...

Hej!

Jag blir så glad när jag kikar in till dig, så mycket roligt att läsa om! Visst är det härligt med vänner och nya bloggvänner är det verkligen roligt att träffa. Jag läste att Annie stannat till hos dig, det var verkligen roligt för er båda!

Många fina fynd har du också gjort. Nu gäller det bara att få till målningen *ler*, jag har några projekt som aldrig tycks bli klara!

Ha nu en fortsatt bra vecka, och snart är det helg!
Många kramar
Karin

mig & alice sa...

Hej vännen.

Vilka sötnosar de ser ut att vara :-).

Grattis till din utmärkelse också!
Om posten sköter sin del så borde du få ett till litet paket på posten imorgon...om du inte fått det idag vill säga :-).

Vilka fina fynd du gjort...synd på det där vitrinskåpet...tom jag har inte kunnat glömma det ännu, var sååå fint.
ha det så gott vännen.
Kraam Melinda

Annie - Annalunda sa...

Käraste vännen min! Så gulligt och fint du skriver - Sarah och jag tyckte verkligen om att hälsa på hos er. Kissekatterna pratar hon om fortfarande! Vilka fina fynd! Inte så dyra tycker jag - spegeln är ljuvlig!

Vi måste plingas! Kramis Annie och missa inte min utlottning!

Pussa barnen!

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Så roligt att få träffa Annie och Sarah! Och det är ju så synd att hon inte kunde komma till bloggträffen!
Jag tycker nog att det var fynd du gjort på auktionen. Det var jättefina grejer!
Och Grattis till den fina utmärkelsen!
I morgon så ses vi och det ska bli så kuuul!
Ang. din fråga om det kostar något, så är det självkostnadspris... Dvs det du äter och ev. handlar!
Vi ses i mörrn!
Kram
Marie

Stina sa...

En massa fint som vanligt. Ja, jag gillar också att bryta med svart. Skulle nog bli super med det. Fast vitt funkar ju också. Kramis

Anonym sa...

Hej!
Nu har jag gjort ett längre besök hos dig! Och jag gillar ditt sätt att skriva! Lite berättande och knorrigt, kul! Mmm. även lite dyrare fynd är väl också fynd, ellr... man vill ju ha saken som gör en glad och då är det väl ett fynd? Än en gång, tack för en härlig blogg!
Hulda

Ann-Catrin sa...

Men jag tycker det var rätt så bra pris ändå... fast vi bloggare som går på loppis vill ju att det nästan ska vara gratis hihi!!

Härliga bilder du bjuder på..och massa fin text.. du är bra på det här du...altid lika riligt att kika in till dig!!


Kramar
A-C

Alexandra sa...

Hej!!!

Åh vad glad jag blir när du skriver så gulligt! :) Och vad himla roligt för dig att få besök av Annie! Jag har inte kollat in hennes blogg än, men ska göra det!

Hoppas ni får det trevligt på bloggträffen. Jag ska göra mig lite mer "tjenis" med folk i bloggvärlden så följer jag kanske med nästa gång ;)

Imorgon bär det av till nästa marknad. Hoppas ju förstås på bättre lycka där! Det va ju tur att du kom och handlade lite av mig hihi...

Fina auktionsfynd du gjort tycker jag! Ska bli roligt att se vad du gör med det.

Ha det så bra!
Många kramar från Sandra

Anonym sa...

Tjoho Willewira!
Var skall man börja...det fanns så mycket att kommentera i ditt inlägg...vackra saker har du i alla fall införskaffat! Ibland blir det rena rama fynden men ibland lite dyrare...jag tycker de verkligen var värda sitt pris...
Har jag fattat rätt? Du säljer Espressobryggare på marknader? Den ser jättefin ut på bilden...kan tänka mig att om man öppnar en kaffeburk med god doft så kommer folket vare sig de vill eller ej...hoppas att ni gjorde succé!
Vad kul med besök av Annie och Sarah, och en bloggträff på marknaden...blir riktigt avundsjuk...det är som att träffa gamla vänner...eftersom man känner varandras insidor...utsidan blir liksom en bonus...
Önskar dig en underbar helg!
Stor kram,
Bella

Anonym sa...

Hejsan svejsan!

Det var så mycket här och så fint att jag vet inte heller vad jag ska kommentera....
Vackert, fint, ljuvligt....
Hoppas allt är bra med dig.
Kram från ett snöigt Vermont.

Lallis - liv och leverne sa...

Åh, så jag gillar dina blogginlägg:)
Och du; en riktigt fin helg önskar jag dig goa du.
kram Lallis

C De-sign sa...

Hej
Vill bara titta in och säga tack för en trevlig kväll! Kram fr C

Hjärtat Mitt sa...

Jag har något till dig.

Kram Mari i Marieholm

Anonym sa...

Hej!
Tack för igår! Det var trevligt! Jo, jag blev urtrött av gårdagen. Så när jag kom hem tänkte jag att jag måste blogga det första jag gör, om jag sätter mig först kommer jag aldrig upp! Så jag snabbloggade och sen ner i soffan och där blev jag kvar till sängdags! Jag var som en trasa. Och fortfarande idag, vi har tagit det lugnt. Endast hissgardinen har kommit på plats!
Ha det bra!
Hulda

Fru Grön sa...

Hej!

Ja det var en supertrevlig dag med en alldeles underbar avslutning. Tänk vad rätt det kan bli. Har pysslat en hel del här hemma med mosskrans och enkrans... Glömde helt bort min fynd i bilen!
Vi hörs snart igen!
Kram Linda

LenaEva sa...

Hej! VILKEN fin ängel! Ha en bra vecka!
Kram Lotta

Synnøve. sa...

Hej vännen.
Ingen topphelg alltså.
Men den där kaffemaskinen får du berätta mera om. Jag hör av mig på mail.
Tor de fann varandra ganska fort prinsessan og Saga.
Söta ihop var de ialla fall.
Som sgt, jag hör av mig på mail.
Ha en fin måndag nu.
Själv ska jag jobba, är trött och har migrän, men det går över.
Hälsa resten.
Kramen Synne.

Stina sa...

Tack gulliga för dina rara kommentarer.:-) Kram

LillaFlisan sa...

Klart du ska sy ljuspåsar, det var så mycket enklare än vad jag trodde, busenkelt, faktiskt!
Läste att ni hade det härligt på bloggträffen!
Jag är så avis!!


Kram

Flisan

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Hej!
Tack själv för en trevlig dag och kväll! Tänk så mycket som kan avhandlas runt ett bord!
Jag var bra trött när jag kom hem, men som vi sa så var jag ju tvungen att vara uppe en stund iaf, och gå ner lite i varv...
Ja, vi måste göra om det här, och nu är det så kul när du skriver, för jag liksom både ser och hör dig samtidigt som jag läser...
Kram
Marie

RANA sa...

Massor av fina saker. Du hittar pärlorna, du.

Nån sa nåt om en dejt??? KUL.
:-D Jag är lite borta nu för tiden. Var och framförallt NÄR kommer du till Sthlm??

PoK, R

Anonym sa...

Vad tråkigt att inte julmarknaden var så välbesökt. Jag anar att det ligger ganska mycket jobb bakom er medverkan.

Men vilka fina saker du köpt. Spegelhyllan var extra vacker.

Jobba inte ihjäl dig nu utan ta det lugnt innan jul!

Anneli sa...

Hehe! Grattis till Awarden...
Kika in hos mig - du har nåt där..
Kramar/Annelie

Anonym sa...

Hej igen!
Jag har något till dig!
Hulda

Anonym sa...

Härligt att träffas och umgås med vänner man finner.. =).. Tråkigt med marknaden men kul att du hade trevligt i alla fall.. det är alltid lättare om man kan se positivt på saker istället för att gnälla och det verkar du gjort till skillnad mot veteranerna då..=). Hyllorna var jättefina, välsdigt speciella och priset var nog därefter,.. ska bli spännande och se hur du gör med dem.. blir nog fint vilket som.. ha en skön onsdag..monica

My Lovely Things sa...

Hej vännen!!
nu är jag lite piggare..tyvär tyckte inte min 5 åring att jag behövde sova..
Jag har pysslat lite istället..nu är advetsljustakarna iordning..det känns bra..

i dag så ska jag och mannen åka till gamla huset och röja..det ska vara visning på fredag..en familj från gbg ska titta på huset..får väl ta och sätta några adventsljustakar i fönstrens å det ser lite trivsammare ut..
ha det så bra..
kram anna

Anonym sa...

Nej, jag är inget vidare på norska. Det jag skrev hos den gode Peter var bara på skoj.

Klart du ska färga slingorna lite.
Passa på nu innan jul, så kan du skimra ikapp med granen!

Unknown sa...

Nä ibland blir inte allt som man tänkt sig, tur att du fyndade lite och framförallt träffen med vännerna! va kul.

Hörde om er bloggträff, ha det underbart roligt, kram Pia

Anneli sa...

Hejsan!
Klart du måste leta upp kälken - kommer att bli superfint...
Kram/Annelie