fredag, november 14, 2008

Trevlig helg med utmaningar, awards och annat gott!

Tänk vad tiden kan springa iväg... inte bara när man har roligt! Har jobbat alldeles för mycket, i min mått mätt, den senaste tiden och jag hinner inte med det jag vill. Som t ex att blogga!!

En sak hinner jag dock med... och det med nöje!! Visserligen hände det för en vecka sedan och var sååååå roligt, men om det kan ni läsa i nästa inlägg... jag måste packa inför helgens julmarknad. Jag kan säga så mycket att Saga Bus fick en ny lekkompis...som hon gillade skarpt!

Saga busade... här med dotterns pennskrin...


...och hon skrattade med sin nya kompis...

..och hon sov! Man blir trött av att leka.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



Nu ska jag ta mig an en utmaning som jag fått från:

Eva - angel pearls, Annie - Annalunda, Elin - Mon unique, Pernilla - Huset mitt i byn, Helena - Nyckeln till mitt hjärta, Zäta - Zäta.

(Tror inte det var fler... om så är fallet ber jag om ursäkt. Säg till i så fall är du snäll!)

Reglerna som gäller för denna utmaning är:

1. Länka till den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.
2. Berätta 7 saker om dig själv, alldagliga som knasiga.
3. Utmana 7 stycken bloggare i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.


Och här kommer 7 saker om mig själv:

1. Det finns en sång som har satt sig i min skalle för tid och evighet, verkar det som. Det är "En strålande stjärna..." (Titeln är något annat, men med denna strofen vet de flesta vilken sång jag menar).
Den kommer upp i tid och otid om jag inte tänker på vad jag sjunger. Visst, den passar ju bra i december månad, men gissa hur kul det är att sjunga den vid midsommar!!!

2. Att jag älskar gamla saker vet de flesta. Men vad ni kanske inte vet är att jag är fullkomligt tokig i skåp! (Läs in byråer, skänkar, chiffonjéer, vitrinskåp, lavoarer etc.)
Detta är det första jag ser på en loppis, antikaffär, auktion och hemma hos folk. Fråga mig inte vad det beror på...
Mina vänner gillar inte att jag (numera vi) flyttar... undrar varför???

Skåpet jag lade bud på i tisdags, men inte fick - snyft!


3. Jag har jobbat som TV-fotograf i Italien (Rom). Därav min hänförelse över detta land. Hela jag passade in som handen i handsken. Maten, arkitekturen, mentaliteten, alla snygga karlar... (då, idag har jag en egen) ;), etc...
Jag har ofta hört vid diskussioner att jag inte behöver bli så arg. Jag blir lika förvånad varje gång. Arg??? Jag är väl inte arg!? Att jag pratar intensivt och använder både armar och händer för att förstärka mina ord, det kommer helt naturligt. Har nog bott i Italien i ett tidigare liv...

4. Är i grund och botten en mycket postitiv människa, även om jag har mina dippar. Vill gärna tro och tycka det bästa om människor. Försöker alltid vända något mindre bra till något positivt och inväntar hellre en förklaring till varför någon har gjort eller sagt som den gjort, än att tänka ut det värsta redan från början.
Kan inte säga att jag alltid lyckas, men oftast. Har lärt mig genom livet att inget är svart eller vitt (detta gäller inte möbler). Livet består av många grå nyanser...

5. Två av mina stora laster är kaffe och choklad. Nu har jag hittat ett kaffe som min mage mår bra av och det gör att jag kan fortsätta njuta av denna svarta dryck i den mängd jag själv vill. Chokladen får jag begränsa till några bitar på lördagen.
Godis däremot har jag inte svårt att avstå ifrån idag. Tidigare åt jag upp påsen tills den var tom. Sedan januari 2005 har jag i stort sett inte ätit något smågodis (några skumtomtar förra julen slank det ner, trots allt...).

Ska det vara en kaffe?...



Är ni intresserade av en espressomaskin och mycket gott kaffe så hör av er till mig - Willewira@gmail.com


Här kommer den franska varianten...




6. Är ganska bekväm av mig; Om man kan parkera nära dörren till affären så är det bra. Försöker bära så mycket som möjligt på en gång istället för att gå flera gånger. Hänger t-shirts och tröjor på galge när de ska torka... då slipper jag stryka. Frågar maken om han ska ha kaffe istället för att gå och hämta en kopp själv (detta gäller särskilt när vi tittar på tv). Etc....

7. Älskar att titta på film! Särskilt romantiska filmer i Jane Austen-genren och spännande kriminalare. Filmer med mycket känslor tycker jag om; jag vill gärna skratta, gråta och bli förälskad. Lite knasig? Ja, jo, men det bjuder jag på! ;)




Det var vad jag kan bjuda på idag!

Så var det min tur att utmana och utmaningen går till:

Anna - My Lovely Things,
Rana - Ranas Horisont,
Karin Lindström,
Ulrika - Änglahem,
Bodil - Morse Farm,
ColonialEast,
Monica - Moas gård

Ni får göra som ni vill, men jag tycker det skulle vara roligt att veta mer om er. Har ni redan fått och gjort utmaningen så behöver ni naturligtvis inte göra den igen.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Awards - utmärkelser!

Några av de bloggvänner som jag uppskattar väldigt mycket... Annie, Zäta och Marie... har skickat mig en utmärkelse - Jag är en positiv bloggare!!




Om ni visste vad glad jag blir - mycket glad! Det värmer när man får uppskattning och känner sig sedd. Det är ju vad vi alla vill innerst inne, eller hur?
Därför gör jag så här denna gång att jag skickar den vidare till alla er som besöker mig och känner att ni vill ha lite uppskattning.


Har även fått awards från :
Från den goa härliga norskan med anor från östergötland...SYNNE... en underbar tjej. Har du inte hälsat på hos henne så gör det! Hon visar verkligen Norge från den bästa sidan.

Sen har vi Annelie från Bentongsnäckor & Änglar - en härligt go tjej som visar så mycket fint på sin blogg. Just nu har hon många skinande ljus och tomtar på besök... titta in du också!

Dessa två awards skickar jag till alla i min länklista. OBS! Glöm inte bort era Awards.
(Jag skulle gärna vilja välja ut några, men jag vet att många av er har redan fått dem och jag borde egentligen jobba istället för att blogga... så jag tar den enkla vägen denna gång.)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Slutligen för idag vill jag önska er alla en trevlig och skön helg! Har ni vägarna förbi Julmarknaden i Valdemarsvik så titta gärna in på en kaffe!

Och ni som klagar på att tåget är trångt...



...allt är realtivt!

30 kommentarer:

Viola sa...

Men jissis vad det händer grejer här idag! Massor att ta del utav, häliga personliga saker att läsa om dig och grattis så mycket till alla utmärkelser! Dom ska du ha så klart. VIll bara feber och förkylning ge sig, så blir det landet och Valdemarsvik i helgen, har nästan hela min släkt där.Tänkte jag skulle titta in på marknaden när jag åker igenom stan och hälsa på moster på Farmors hus. Ha en skön helg kramar VIOLAN

smultron sa...

Se där, en östgöte till! Nu är jag ju visserligen inte bosatt där längre, men jag är östgöte i själ och hjärta :) Hoppas du får en fin helg!

Synnøve. sa...

Hær samlas de flesta östgötar tydligen.
Kan det var att du bjuder på gott kaffe?
sitter och ser de två videorna nu. Bra musik säer jag.
En sån maskin skulle man ha....
ser väldgit gott ut, kaffet alltså....

Saga är en riktig goding. Hon har växt tycker jag. Har hon varit på ICa än?
Tänk att ett pennskrin kan vara så kul....

Ska komma förbi viken om vi åker den vägen. Men jag ger besked. Nu ser det ut som maken fått jobb för en lång tid, så när vi får semester vetefåglarna....
Hör av mig snart på mail....
Nu måste jag ha kaffe....
Stor kramen från en östgöte till i förskingringen.
Synne.

Anneli sa...

Vilken söting till kisse -
Tack för din fina ord, det värmer
Du är verkligen värd alla awardar...
Har pecis varit och köpt nymalet kaffe och supergod choklad till min syster som fyller år på söndag - och då blev det ju lite kaffe till en annan oxå - älskar nymalet kaffe, ibland smaksatt eller så smaksätter jag själv...
Kramar/Annelie
Ha det bra!!

Anonym sa...

Ett härligt och långt inlägg.. som jag läste hela vägen med behållning, roligt att få veta lite mer om dig.. =). Ska försöka anta utmaningen.. har nog fått den förut kom jag på men glömt av den.. så nu kanske.. =).. Lycka till med marknaden.. Kram och ha en skön helg.. Monica

Annie - Annalunda sa...

GulleWillewira!

Du är så gooooo! Ditt kaffe är jättegott!!!! och Saga är bara så ljuvligt söt....vilket Kajbullen också är!
Då får jag tacka för awardsen...tar dem med mig...trots att jag nu INTE kan se att jag finns i din länklista...vadan detta??? ;) Saknar dig och din mysiga familj! Hur går det på pusselbitsfronten??? Kolla under alla mattor, bord och hyllor!!!

Pussar och kramar gulledej!!

Annie och Sarah

RANA sa...

Hahaha, viken härlig läsning. Rom, minsann???

Tack för utmaningen - ska ladda lite för den.

MASSOR av kramar till dig och ha en supermysig helg!

Kram, R

RANA sa...

Jag har nåt åt dig. Kom och titta.

PoK, Rana

My Lovely Things sa...

Jätte kul att veta lite mer om dig..
jag orkar inte anta utmaningen just nu..för mycket med all flytt och målning..
ha det så bra..Grattis till utmärkelsertna..dem förtjänar verkligen du..med ditt glada sätt!!
kram anna

Hanna i Det stora grå huset sa...

Halloj Willewira!

Ja du, här har du en skåpoman till. Jag hittar ofta vackra tunga skåp, och tyvärr räcker inte huset till riktigt...

ch du, din katt är ju alldeles underbar. Å vad jag önskar bort alla våra allergier...

ha en fin ny vecka!
Stora kramen Hanna

Mångsysslare sa...

Her var det mye nytt å lese. Så søt den store kattungen er også! Herlige bilder du har tatt. Håper det gikk bra for deg i Valdemarsvik.

Jeg synes også det er gøy med slike ting man skal fortelle om seg selv. Man får litt nye perspektiver av sånt. Jeg hadde ingen aning om at du har jobbet i Italia. Synd min blogg er strikt håndarbeid og ingenting annet skal dit.

Litt gøy med bildet du viste av det overfulle kjøretøyet, for vi pratet om sikkerheten på slike tirsdag da vi var samlet. Ei kristen dame i India (du forstår nok hvem som fortalte) elsker å lene seg ut av vinduet på toget og stå og kjenne vinden og så ber hun takkebønner til Gud for at hun er så heldig.

Anonym sa...

Jag håller med om att tiden inte riktigt har räckt till det sista och då får det där som att äta, sova och blogga stryka på foten...jag vet att Maslows behovstrappa borde följas men ibland ser man bara allt som måste göras och då....
Har precis haft en sådan vecka...men den här veckan ser idag i alla fall lugnare ut...så jag börjar måndagen med att läsa ikapp mig. Härligt att få ta del av lite personligare knasigheter om dig...gillar också stora skåp...vilket är galet då jag verkligen inte har plats i detta lilla hus...men som sista bilden visade...allt är relativt...har dock lovat maken att inte komma hem med fler stora möbler på ett tag nu...han åkte ju på en del renovering när jag släpade hem det gamla skrivbordet för ett par veckor sedan...jag målar han snickrar...är vi färdiga? Nä!
Grattis till alla utmärkelser...dem är du sååå värd!
Stor kram,
Bella

Anonym sa...

Hej Willewira!

Kul att läsa om dina egenheter också!

Anonym sa...

Hejsan systra mi,
Kommentaren var bara härlig och positiv...jag är ju såklart likadan som du även där...
Bara roligt att få en syster så där...Annie, är bra på att se vad vi är för ena rackare!
Kram,
Bella

Kattfot sa...

Men jösses en så söt lite misse! Stolthet och fördom är en av mina absoluta favoriter, såklart bbc-serien som du har! Den myste jag framför för någon helg sedan.
Tack snälla du för dina rara ord, så glad jag blev!

Kram Catrin

Vero sa...

Oj här hade det minsann hänt grejer...

Kommer in och önskar en trevlig kväll!

mig & alice sa...

AHHHHHHHH....jag tycker just nu att detta är nog det endaste ord du hört ifrån mig på sistonde...men Jag skääääms igen :-(.

Det har varit tokmycket att göra plus att jag inte har mått så bra...jag vet att man inte ska skylla på saker men det är den enda rimliga förklaringen till varför det inte har kommit något på posten till dig.
Förlåt mig...känner mig verkligen urdum.

Jag ska försöka komma ihåg detta även imorgon...måste komma ihåg...jag har tänkt på det lite då och då och så inträffar det något och vips så var det borta den dagen.

Det var jätteroligt att läsa om dig...Jag är precis likadan när jag pratar, gestikulerar och har mig...och är det något som jag är väldigt intresserad av...ja, då är det nog dags att ducka så man inte åker på en smäll :-).

Älskar precis samma typ av filmer som du, jupp :-).

Duuu, vad gick skåpet för...det var nog bland det vackraste skåp jag sett, förstår fullkomligt din frustration.

Ha det så gott vännen så håller vi tummarna att hjärnan ska vara ikopplad imorgon. Du vet...jag har kommit till det stadiet då jag gör kryss på handen för att komma ihåg något viktigt...varpå jag kan titta ner på min hand en timmer senare för att inte ha en aning vad krysset står för...är det hälsosamt tror du? ;-)

Kraam
melinda

♥ Fyra årstider sa...

Vad kul att vi ses på lördag.
KRam Lotta

Lallis - liv och leverne sa...

Men vilken söööötis:)
Och vad kul att läsa om dig!

Svar på kommentaren inne hos mig:
Ja, jag håller med. Jag menade också kärlek som i ömhet, respekt och omtanke.:)
Kramis

Stina sa...

Vilka söta bilder. Haha...

Jo, det är lavendel i dem. Nu är det bara en påse kvar av dessa med grått hjärta på.

Jag håller på med andra nu.
Kramis

Anonym sa...

Hej!

Nu är jag allt lite nyfiken på hur det gått i helgen.

Blogga lungt men håll oss inte på sträckbänken fööör länge.

Gårdsromantik sa...

Vilket härligt inlägg - då fick man veta mycket mer om dig...känner igen ganska mycket.

Sonen påstår att jag är lat och kör med dem...smart att fråga om de vill ha något och dricka - så kan de ju ändå ta till mig också...var det så?
Lät bättre när du sa det?

Kram Maud

Angel.Pearls sa...

Roligt att lära känna dej lite..Och: Ja tack -en kopp kaffe vore gott..Kram//Eva

Unknown sa...

Va mycket bra och roligt det var att läsa här idag. Ha det gott, kram Pia

LillaFlisan sa...

Kära Willervira!
Du är klok som en bok!
Jag håller helt med dig!
Själv gillar jag inte direkt friskolor så länge de inte har samma villkor som den kommunala skolan, d.v.s. de kan faktiskt och gör det allt för ofta..NEKA att ta emot elever. T.ex. barn med funktionshinder eller barn i behov av svenska som andraspråk! Vidrigt, tycker jag!
Men VITTRA är något så ovanligt som en friskola jag skulle kunna tänka mig att arbeta på!! Man har en helhetsyn på barn och barns lärande man tar emot och välkomnar elever med annat modersmål än svenska, För mig står inte Vittra för flum utan för genomtänkt pedagogik!

Jätteklok kommentar!!!
Tack!

Kram

Flisan

Lallis - liv och leverne sa...

Hihi;; gumman.
Egentligen trodde inte jag att du trodde att jag menade det heller.
*skrattar*
Det var bara det att jag inte ville att du ev. skulle tro det.
Min mening var att vara helt "osexig" i det inlägget. haha
Kramar dig!

A home far away sa...

Oj vilket mäktigt inlägg idag!
Alltid kul att få veta mer om personen bakom bloggen!

Ha en fin kväll
Hälsar en jelaggad Gunilla

Karin Lindström sa...

Hej!
Min förra kommentar blev visst inte publicerad, var här häromdan och skrev lite! Så roligt att läsa om dig, du skriver så bra! Jag måste försöka få till min utmaning jag också, men tiden räcker inte till. Hoppas allt är bra med dig, och ha en fortsatt bra vecka!

Många kramar/Karin

Änglahem sa...

Hej.....*fniss*....ursäkta mig att jag varit frånvarande....men jag har legat sjuk*snyft*...snubig, hostig, febrig och allmänt ynklig...Inte van vid sådana här vanliga sjukdomar*hrmmm*...brukar klara mig undan baskiluskerna. Men denna gång nockade dom mig totalt!*grrr* har inte tid med sådant här!

GRATTIS till dina Awards!! Du är ju värd varenda en! underbar som du är!

Jag ska ta och klura på utmaningen här. Får sätta mig i soffan med block och titta på Dr House, älskar denna serie. Han är bara så härligt ironisk och synisk..*tihi*.

Återkommer förhoppningsvis på min blogg imorgon.

Vad härlig Saga är, den när hon ligger över fönsterbrädan är ju bara så fnissigt bra!

God Natt vännen, Sov Gott!
Kram, Ulrika

Hjärtat Mitt sa...

Vilka underbara bilder på Saga!!!
Blir allt lite nyfiken, men får väl försöka att hålla mig:)
Härliga sanningar om dig. Det är så roligt att få veta lite extra.
Och grattis till dina fina utmärkelser.
Ska du stå och sälja oxå? Det låter spännande.
Ska tyvärr inte till Valdemarsvik eller Norrköping, men det lär bli en tripp nästa år, om inte annat.
Hoppas att ni får det trevligt på bloggträffen.

Kram Mari i Marieholm