fredag, april 17, 2009

Vårtecken 4 - ...och jag har inte kommit bort!

Hej alla kära goa ni som lämnar så mycket fina kommentarer, mejlar och sms'ar - ni värmer mitt hjärta och gör mig glad ända in i benmärgen! Tack för att ni är ni!! Underbara är ni!!

Så här ligger det till... jag har opererat mig och är därför lite konvalecent, dvs jag har tagit en en liten paus från bloggen. Jag är inte svårt sjuk, men operationen innebär ändå en viss förändring, eller en ganska stor sådan, i mitt liv och det är till den jag håller på att anpassa mig. Med andra ord jag mår bra, men tid och kraft behöver ransoneras. Alltså, ingen oro behöver spillas över min frånvaro, utan jag tittar in när jag kan.

Viveka (Humlebacken), förlåt att jag missade mitt vårtecken i förra veckan. Jag visar några idag istället... Hoppas det är OK?


På solsidan av vårt hus har förre ägaren planterat flera sorters sippor - vita, blå mfl. Och varje vår är det lika underbart att se dem komma upp...


Hur skönt är det inte att för första gången på året kunna hänga ut sin tvätt och då mot en klarblå himmel. Ljuvligt!! Inget går upp mot vindtorkad tvätt. Luktar så gott...Och nu är gräsmattan översållad med scilla...


...tulpanerna på väg upp...


...trädet vid huset lyser gult mot den klarblå himmeln...


...och rabatterna är fulla med kirskål. Gissa om det är kul?! Inser att jag måste plocka bort rabatterna för att kunna ta itu med detta förhatliga ogräs. Gillar det inte alls! Så nu blir det mindre blommor hos Willewira några år. Sorgligt men sant.


På tvättställningen står penséerna och väntar på att bli planterade...


...och rodedendrons knoppar växer sig feta för att om drygt en månad slå ut.


Ja, de verkar som om våren är här för att stanna. Men luften är kall så än får vi gå med strumpor och skor.


Sköt om er alla och njut av sol och kommande värme!

22 kommentarer:

caroline sa...

Åh vilka underbara vårtecken :). Hoppas du mår bra

~~*Pennyshouse*~~ sa...

hej hej!

Vilka ljuvliga vårtecken...här kryllar det av vitsippor i vår slänt...härligt!

Krya på dej nu vännen!
Allt löser sig ska du se...du fixar det här galant med tiden.

Kramiz ♥
Nilla

LillaFlisan sa...

Hoppas att du är på bättringsvägen.


Jag är så glad att du är tillbaka!

Stor kram

Flisan

LillaFlisan sa...

Glömde ju bort att skriva att "tavlan" är en bricka men jag kanske kan kopiera av trycket och ordna en liknande ram om du vill....

Kram

Igen!

Flisan

Uttan sa...

Underbara vår bilder!
Och krya på dej!
Kram!

Viola sa...

Vilka underbara vårbilder från dig...har ågren...kune inte svara på ditt mail, jobbad 13 tim den dagen i skolan från 8 på morgonen till kvällskonferens på kvällen och var hemma kl 21....hoppas jag inte sabbade något....hoppas du nu är på bättringsväg efter din operation...Marie och jag kommer den 23 och vi har bokat hotel till söndag, är ju långhelg så därför ska vi båda två göra annat under kristi...helgen först men vi ses lördag fm ska bli så himla roligt att ses och träffa alla, stor kram din VIOLA

Monica/Moa sa...

Härliga vårtecken du visar.. och massa kryapådig kramar även om vi inte skulle ödlsa tid på dig, men det gör jag så gärna och många säkert med mig.. Kramiz/Monica

Mångsysslare sa...

Så søte blomster du har kjøpt, penseene, altså. Jeg har også passet på å henge opp vask ute. jeg nyter så av det, men her får man være på vakt, for plutselig er noen ute og sprer gjødsel eller klipper gresset rett under.

Kirskålen er håpløs! Jeg gravde opp to blomsterbed for noen år siden, men nå har røttene funnet veien tilbake igjen.

Mångsysslare sa...

Ps! Godt å se at du orker blogge litt! God bedring og lykke til med alt du har å tenke på!

Viveka på Humlebacken sa...

Hej vännen
Det får aldrig bli ett tvång, självklart uppdaterar man så mycket man vill:)
Och du, jag har börjat se kirskålen som en fantastisk marktäckare:) Den är grön och vacker och sprider sig under buskar och i snår... man blir aldrig av med den. Man kan försöka begränsa den, men inte mer.
kram

Zäta sa...

God bättring, och ta det lugnt med konvalecerandet.

Lotta-livets väv sa...

Håller helt och hållet med dig angående tvätt torkad på tvättlinan utomhus! Efter ett påsklov i Trysil gladde jag mig åt att kunna få hela lakan-handdukstvätten torkad i solskenet på söndagen. Idag är det dock gråkallt igen! Hoppas du snart känner dig kry och redo för det nya som blivit i ditt liv.

Peter Olofsson sa...

Hej! Oumberlige Peter här! Som du ser så är det en omöjlighet för mig att ta det lite lugnt!(ler).
Världen är full med viktiga saker att ta i tu med, har verkligen inte slutat blogga på www.oumberligating.blogspot.com utan den får vila ett tag, nu är det www.jernsaxen.blogspot.com som gäller i ett tag framöver tills det blir en egen hemsida! Oumberligabloggen skapades faktiskt som en liten "draghjälp" för Jernsaxen bloggen och för att nå ut till fler människor om sjukvårdproblematik och patient/smärt frågor. Stora områden och svåra att hantera men en sak är säker desto mer det skrivs om dem desto bättre ur alla synvinklar.
Nu vill jag be dig käre läsare av Oumberligabloggen att titta in på Jernsaxenbloggen som jag idag skriver ifrån. Min önskan är att du också lägger till dig som föjare av den, bloggen är lika fri och okomersiell och opolitsik som Oumberliga. Mitt enda mål med den i bloggform är att få så många läsare som möjligt och självklart också kommentarer. Det är visserligen inte det viktigaste men känner du för att skriva en rad så självklart så uppskattas det! Mitt mål är att även Jernsaxen ska länka vidare till allmäna bloggar som kan ge förströlese och glädje i vardagen, kommer skicka ut förslag var du vill ha din blogg under för rubrik, exempelvis inredning, foto, konst osv men det tar ett litet tag. Vill du inte synas på den sidan varken som följare eller blogg så respekteras det självklart, då ses vi bara på Oumberliga bloggen(ler). Är det någonting du undrar över så går det bra att maila till jernsaxen@live.se så reder vi ut eventuella frågor. Berörs du personligen av sjukvårdsfrågor, patientproblematik, försäkringskassa eller liknade så vill jag gärna ha material om det, skriv gärna en lång kommentar så andra kan läsa. Mår du bra och är frisk som en nötkärna(ler) så var glad för det och stöd oss andra (patienter och anhöriga) genom att bara vara "följare" och tyck gärna till om det är något som är bra eller dåligt i mina inlägg!
Stor varm Kram från Oumberlige Peter!
Tack för hjälpen på förhand vill jag också säga!

Anonym sa...

Hej!
Ja, ibland behöver man vara konvalescent! Vackert ord som får en at tänka på kurhotell och lata dagar! Vackra vårtecken! Ta det lugnt och i din takt!
Hulda

Mamma C sa...

Mycket härliga vårbilder som du visar. Krya på dig och hoppas du är på bättringsvägen.
Kram mamma C

Annalunda sa...

Goaste kära Willewiravännen!

Vilka underbara bilder!!!! Visst är det härligt med vår och snart åker vi till Stockholm!!!

Tack för din jättegoa hälsning och fanfaren! Det känns riktigt bra nu...tack för länken!

Vi plingas!!! PS: Ingen kulturträdgård utan kirskål!!!! Den är faktiskt ganska vacker... ;)

Trottinglady - Cajsas Rum sa...

Ja, nu har jag varit här....
Kul att läsa ska återkomma! Tänk vad mycket härliga bloggar det finns i cyberspace. Ha en bra fredag - är själv på väg mot Umeå och trav i helgen.
Carin

Butik Drängstugan sa...

Fina vårbilder!

Butik Drängstugan

synne sa...

Hej syster yster.
Tänk vad jag är lyckligt lottad som har fått en syster i dig.
Det är jag glad för.
Hoppas det går bra med dig nu.
Synd om rabatten då... Måste nog göra samma sak här. Kirskålen blommar och växer. Den tar överhand. Men hur sjutton tar man knäcken på den? Kan ju inte bara äta och äta den heller....

På måndag är det min tur. Orolig, för nu har jag fått reda på hur de gör....
Men det går säkert bra. Bara jag vaknar så....

Kramen från syrran i Norge.
Synne.

oumberligating sa...

Ja, jag vet! Oumberliga Bloggen är inte riktigt vad den borde vara, även fast jag tar upp "lite vardagligheter" som svininfluensa och munskydd så borde jag kanske klämma in några Oumberliga Ting ibland, jag lovar det kommer, men just nu är jag lite bråkig och debattsugen. Kanske håller på att förvandlas till en gammal "stöt"!
Men jag är ju inne och läser alla fina och trevliga bloggar som ger mig mental syrka att "kämpa på" i min värld och hur tackar man för det jo genom att samtidigt som dessa rader skickas lägga till en önskan om en fin och trevlig Valborg!
Kram från Peter!
PS: Hoppas denna kommentar inte känns allt för opersonlig, men som jag berättat på bloggen så håller man på att dra in fiberoptisk kabel här i området, så all överföring av bilder och text tar en evighet. Men jag har i allafall varit inne på vaje blogg enskilt och läst för att sedan skicka dessa rader, så visst betyder det någonting! Som sagt ha det bra på alla sett!

Patricia sa...

Tänkte bara kika in och önska dig fortsatt krya på dig och hoppas du piggnar på dig snart.

Önskar dig en trevlig valborgshelg!
Kram Patricia

Annas Vita Hjärtan sa...

Hej vännen!

Jo visst har nr 2 kommit! Har du bokat hos mig och jag glömd det??? Hopas verkligen inte det. Men jag har kvar av nr 2 och snart kommer nr 3 in. Hör av dig så skickar jag en till dig snarast!

Hoppas din helg blir mysig!

Kram Anna