tisdag, april 01, 2008

Luras på rätt sätt- går det?

Det här inlägget skulle ha kommit den förste...men mycket har strulat för att det inte skulle det. Skam den som ger sig...bättre sent än aldrig...

Första april!! Vem ska man lura idag???
Usch, jag är förskräckligt dålig på att luras. Vilket man kan tycka är bra, men det håller ju inte när det är första april. Men ska man luras så ska ju vara bra "luringar", inte elaka eller helt uppenbara skämt. Dessa är inte helt lätta att komma på.

I vår dagstidning Corren (Östgöta Correspondenten) försökte de i dag lura i oss att Bergsrondellen, som ska byggas om, kommer innehålla fem smårondeller!! Nog för att vi kallas rondellernas stad, men ändå...hur dumma tror de att vi är??
Detta är ett ganska uppenbart skämt. Eller hur?Så här ser en liknande rondell ut i Faketon i England...hm!


Maken spelade för två år sedan våra barn ett spratt. Första april inföll på en lördag, vilket gjorde skämtupplägget enkelt. Just den dagen var allt godis på ICA-affären gratis, sa han, och barnen sprang glada i hågen dit. Men i kassan visade det sig att det inte alls var så. Detta är snudd på ett elakt spratt. Till makens försvar så hade han följt efter och stod redo att betala (men det visste inte ju barnen).


Jag skulle verkligen vilja komma på ett bra spratt som gör folk glada. Men det är svårt. Jag menar, om ett spratt gör någon glad så är det ganska troligt att det ändå gör personen ledsen när det visar sig bara vara på skoj. Det är nog meningen att vi inte ska spela varandra några spratt. Eller hur?? Det är bättre att nöja sig med att göra varandra glada!

Något som ofta spelar oss ett spratt, vare sig det är april eller inte, är vädret. Förra året kände jag mig lurad hela sommaren. Och inte kan man luras tillbaka. Livet är orättvist ibland. :(

Det är då man kan tänka sig en långresa till Cypern...Eller varför inte två veckor på Mauritius? Dit har jag velat åka i flera år...men när en resa för hela familjen ligger kring 100.000 - 150.000 kr (!!) då känns det bättre att drömma vidare.


Så här trevligt kan det se ut på Mauritius...

Alla resebilder kommer från Fritidsresor.


Det är tur man kan drömma. Då har man åtminstone kommit halvvägs! :)


Under tiden vi drömmer om ljuvliga platser kan vi hoppas att vädret lurat oss färdigt på en varm sommar och istället gör oss alla glada med vackert och varmt väder! Återstår att vänta och se....Ha det gott alla vänner och luras lugnt!!!
4 kommentarer:

My Lovely Things sa...

hej vilket lur din man hade för sig..fniss fniss:)

Hoppas att allt är väl med dig!!!

Jaaaa, vi får verkligen hoppas på en fantastiskt varm och solig sommar...annars får man nog resa i väg...man måste ju få sol...och då håller sig mödradresniglarna i chack...de blir inte så många då...

Ha det så gott..
kram anna

Annalunda sa...

Nämen Willewira!!!!!! Så roligt...
Det är på det här sättet man kan luras tycker jag... att helt plötsligt finns ett inlägg som man väntat såååå länge på... ja jag väntar ju på annat också förstås :)

En resa till Cypern... jag hänger med!!!!! Har en historia om det men det tar vi per mejl...nån gång... :)

Stora lass med kramar ~Annie

Änglahem sa...

Vilken pappa?! Luras på detta vis?! Tur att han stod beredd med plånboken!*fniss*

Sommar Sommar Sommar....jaaaaaa hoppas och bönar och ber med vädergudarna! Nu får det vara slut med elakheter...Vi behöver SOLEN OCH VÄRMEN, vi frusna nordbor.

Tur att drömma inte kostar något....vilket vatten!!, vilken sand!!......*drömmer vidare*.

Ha en fortsatt skön helg!
Kram/Ulrika

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Haha. Jag läste inte själv Corren denna dag (gör sällan det när jag flyttat från Linköping till en annan stor stad i Östergötland ;) men kollegorna på jobbet berättade om den och jag skrattade rejält... Var det inte något om avgasrening som blev till gran- och talldoft oxå? :)

Kram Annica