söndag, april 05, 2009

Trädgårdsdrömmar del 6 - Vårkänslor!

Inledningsvis vill jag tacka för alla härliga kommentarer jag fått. Jag har fått höra att det visst går att ha långt hår fastän man nått medelåldern (vänjer mig aldrig) och det tackar jag för. M a o jag behåller det långa håret och andas ut.
Jag vill också passa på att be om ursäkt för att jag varit så dålig att hälsa på och skriva kommentarer de senaste dagarna/veckorna. Just nu så är jag inne i en fas i mitt liv som kräver både tid och engagemang och är ganska omvälvande. En dag ska jag berätta mer om det, men ännu så håller jag det för mig själv. Jag är inte deppig eller ledsen, bara upptagen mentalt och tidsmässigt.
Det kan också innebära att jag inte är så synlig den närmaste veckan, men då vet ni att jag inte borta för gott utan kommer åter... :)
Nog om detta! Så till....





Trädgårdsdrömmarna fortsätter... och här, hos Handplockat, kan du läsa om fler drömmar!


När vi flyttade hit till vårt hus så kom våren som en positiv överraskning - hela gräsmattan var täckt med snödroppar, vårgäck, scilla och krokus. Det är den fortfarande även om den fått stryka lite på foten till fördel för våra barns härjningar på gräsmattan. Hur det än är så måste de ju få leka...

Jag har en dröm för trädgården till vårtider och det är att gräsmattan ska vara täckt med påskliljor... Jag såg det en gång...och det var bland det mest vackra jag sett.

Denna trädgård ligger också på en av de vackraste platser kring Linköping, intill sjön Stora Rängen. En sekelskiftsvilla med strandtomt, båthus, gästhus, och en magnifikt stor trädgård. Inte perfekt, utan så där mysigt uppväxt och 1000-tals med påskliljor överallt. Strålande vackert!!
Tyvärr har jag idag inget foto på det, men jag tror nog jag ska åka och ta ett när våren kommit för att stanna och det är tid för påskliljorna...

Likaså så skulle jag vilja ha en trädgård full med tulpaner... Kanske inte i gräsmattan, men i rabatterna. Älskar tulpaner... de krispiga bladen...färgerna, olika formerna.


Sidor om tulpaner:
Alverbäcks
Narciss och tulpan
Weibulls


Jag har också en dröm om att en gång åka till Holland när tulpanerna blommar. Inbillar mig att det skulle bli en upplevelse utöver det vanliga... Tänk er alla fälten...





Innan man fått tulpaner i alla rabatter och varit till Holland och insupit synen av milsvida tulpanfält så får man nöja sig med att gå till affären och köpa sig en bukett då och då. Men det är inte illa det heller...


Jag vill önskar er alla allt gott!! Jag är sååååå glad att ni finns i mitt liv! Vi ses och hörs snart igen... kan dock ta någon vecka eller så.... (kanske hinner jag med ett vårteckeninlägg imorgon, men det märker vi.)

26 kommentarer:

Naija sa...

hej

vem drömmer inte om en lummig trädgård med "rum" och plats för lek och stoj??jag gillar tulpaner tyvärr blommar de så kort tid..alla har ett liv utanför bloggen vi frösvinner inte :)

Patricia sa...

Ja nog kan man ha låååångt hår även som medelålders, jag är snart 45 och har låååångt hår... =)

Vilka härliga trädgårdsdrömmar...börjar själv drömma på engång om en totalrenovering av trädgården, har kommit en liten bit på vägen med en rabatt som vi anlade förra sommaren, så nu är bara resten kvar.. =)

Ta hand om dig, vad du än måste göra.

Kram Patricia

Home No.1 sa...

Hej vilka vackra bilder du bjuder på=)
Vi hörs...kul att du ville vara med på utlottningen=)
Kram Annica.

Västbacken sa...

Jättefina bilder :)

Ha det bra

Lotta

Anneli sa...

Helt underbara bilder visar du - är så vårigt och njutbart...
Har med långt hår fast jag är just fyllda 49 - men jag kanske fuskar, har för det mesta uppsatt i kammar så jag ser ut som en rufsig (lockig) rödtoppp...hmm..
Kramar
Annelie

LillaFlisan sa...

JÖSSES!!!

VILKA bilder!!!!

Underbara!!!

Lycka till med vad du än har på gång nu kära Willewira!!!

Kram

Flisan

Bella sa...

Eftersom du tydligt skriver att du inte är deppig eller något sådant låter det spännande...det som upptar din tid just nu!
Vackra bilder...tänk att en lök kan explodera och bli så skön...i form av tulpan, påsklilja och scillor...med många fler! Här finns ett hus som har hela gräsmattan täckt av påskliljor...precis som du säger...magiskt!
Kramar,
Bella

lottens vita och gröna sa...

hej vännen, har mejlat dig program, vet inte om du fått det, du får mejla mig annars, vet inte riktigt om du kunde komma?!

alltså idag har du det vackraste inlägget, ska tillbaks och dreggla lite mer över de ljuvliga vårängarna!

en stooooooorkram till dig!
lotten

oumberligating sa...

Hej och Godmorgon! Tittar in som vanligt på din alltid fina och tankvärda blogg.
Det är väl egentligen det fina med bloggandet att man inte alltid behöver skriva och kommentera, när man väl byggt upp en liten "kamratkrets" så rullar det på och det verkar som de flesta tycker det är helt i sin ordning att det är lite "pauser" ibland både i inläggen och i kommentarena.
Ibland går det några dagar och ibland några veckor och ibland så blir det korta eller som idag långa kommentarsinlägg. Själv så kanske jag tröttar ut folk med att skriva lite för långt antingen jag gör inlägg eller kommenterar.
Gjorde igår ett mastodontinlägg, har inte fått så många kommentare ännu, men jag fick dest flera mail om frågan hur jag mår. Nu när jag läser igen det jag skrev igen, så kanske det andas lite vemod, fast det är inte den känslan jag bär med mig när jag skrev det, tvärtom, livskraft och som vanligt min agressivitet för orättvisor.
Tur att din blogg finns, de härliga bilderna gör mig lugn och harmonisk och det blir en bra start på veckan, för om några minuter så öppnar växlarna på några myndigheter som jag måste kontakt så då är det slut på lugnet!
Önksar ännu inte Glad Påsk! Hoppas vi hörs av innan den stor Påsk bataljen" brakar loss!
Ha det bra på alla sett!
Mvh från Peter!

Anonym sa...

Ta din tid, lilla Willewira, till att odla det som du nu har inom dig. Vi väntar så gärna... du är längtad efter.

Vårkram från Eva-Mari

Annika Christensen sa...

Vilken lycka med vårängen!!
Det är bland det bästa jag vet!
Vem vill inte åka till Holland?
ha det gott
Annika

Patricia sa...

Nej vården är inte alltid att lita på, vi får väl se hur det går med medicineringen... =)

Hoppas det går bra för dig hos doktorn.

Kram Patricia

My Lovely Things sa...

Men va spännande med dina

planer..vad kan det vara tro!!!

Underbara bilder..Här är massa små
minipåskliljor.Jag bara älskar de vackra bloomorna..

Ha det så gott..
kram anna

Annie - Annalunda sa...

Hej goding!

Drömmer om en gräsmatta full av scilla och påsk- o pingstliljor... krokus o snödroppar...

Tänker på dig ...heeeeeela tiden!

Kramisar

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Vilke härliga bilder Anna! Man blir glad av att bara titta på dem...
Men du! Det där stället vid sjön lät ju väldigt spännande... Dit skulle jag vilja åka när det blir så där vackert...
Nu är det en härlig tid, och det blommar vårblommor lite överallt. Det är såå härligt!
Kram på dig vännen!
Marie

Uttan sa...

Verkligen helt underara bilder.Blommor i massor.....vi får vara tacksamma att vi får uppleva så fantastiska saker även om livet ibland inte alltid är på topp.
Hälsningar från en långhårig 50 åring:) Kram!

Stina sa...

Underbart fint.:-) Kram

Bodil sa...

Jisses vilka underbara vårbilder du visar. Vilka färgbomber!
Kram

Lallis - liv och leverne sa...

wow vilka vackra bilder du bjuder på, vännen. tack! Och ta den tid du behöver. Ha en fin vecka och Glad Påsk om vi inte hörs av innan.
Varm KRAM Lallis

~~*Pennyshouse*~~ sa...

Hej!

Kikar in å önskar er en underbar PÅSKHELG.
Hoppas på en solig å skön sådan
♥ ♥ ♥
Kramiz Nilla

RANA sa...

Wow, vilka fält! LJUVLIGA färger. Och jag är inte ens en tuliplover.

Gumman!! Tänker på dig jättemycket. Och vi ses imorgon.

:-D

KRAM, Rana

Anonym sa...

Hej!
Ja, åk till Holland när tulpanerna blommar! Jag har varit där just då och det är upplevelse!! Enormt! Tyvärr var jag där med en inte så trädgårdsintresserad så jag fick inte så lång tid på mig med blommorna! Men nästa gång ska jag bosätta mig där!
Köket slulle som du säger bli mycket mysigare i vitt! Om annat fungerar kanske det räcker med målning och inte en hel renovering. Allt blir bättre i vitt, nästan!
Ha det bra!
Hulda

Moa sa...

underbara bilder på hav av vackra vårblommor.. inser varje vår att jag måste sätta fler lökar.. och så glömmer jag det delvis på hösten när det är dags. Jo men lite kommer väl ner.. =). Så spännande det låter med det du sysslar med.. blir så himla nyfiken *ler*.. men vi får väl tåla oss tills du vill berätta.. Ha det bäst.. Monica

Polargrevinnan sa...

Första gången jag tittat in till dig.
Jag fick riktiga vårkänslor.
Hollands tulpaner står på min önskelista.
Vitsippsbackar och gullviveängar det duger också.
GLAD PÅSK på dig och vill du ha lite gldare påskhälsning, besök min min blogg till helgen.
Ha det så bra hälsar Viola

oumberligating sa...

Hej! Sitter just och tittar på alla fina och "Påskiga" bloggar, konstaterar att tiden går fort och i morgon är det Skärtorsdag!
Så självklart så kommer det här en önskan om en Glad Påsk och en trevlig helg!
Mvh från Peter!

RANA sa...

Men är jag knäpp???

"Har du ingen bild på snyggingen?" säger jag och så visar du ett inlägg som jag allså har kommenterat på - men UPPENBARLIGEN inte kollat in ordentligt. Jag fastade nog på dina ord den här gången.

Ibland ser jag inte texten för vackra bilder; ibland tvärtom.

SKÖNT att du är hemma. Och vad buskul det vara att få träffa dig igen. Du strålade verkligen. Du såg mer ut som en drottning än som en nyligen manglad tuss. :-)

Jag har ågren som fan att jag skulle ha smittat dig. Fick feber dan därpå och... ja, det är nåt som du inte behöver.

MASSOR AV KRAMAR!

Jag skrattar forfarnade högt när jag tänker på den där kvinnan du vet med datorn precis intill sig i alla väder. Synd att man inte kan blogga om det.

:-D

/Feber-Rana