fredag, april 18, 2008

Nervpirr och blomprakt

Tänk att sitta här en fredagkväll!! Det är väl då man ska umgås med familjen? Jodå, det är precis vad man ska, men när halva familjen tittar på hockey och en fjärdedel på tecknat så finns det bara ett alternativ kvar till mig och det är datorn.

Inte för att jag ogillar hockey, tvärtom, det är mycket spännande! Fast lite för spännande! För en som håller på LHC (Linköping) så är det helt enkelt för mycket ikväll. Vinner HV71 så blir det guld till dem och vinner LHC så får vi en chans till att vinna guld på söndag. Och det är ju det vi vill - vinna GULD!! Och LHC är verkligen värda det!!

De har kämpat så bra. Som det ser ut just nu så är det inte helt troligt. De har varken domare eller turen på sin sida. Spelet är det inget fel på ikväll. Tala om nervpirr... och det är just detta jag inte klarar av att titta på - jag stressar ihjäl mig. Då är det lugnare att skriva ett inlägg på bloggen.

En stor fan av LHC är sonen. Han sitter laddad varje match.
Tyvärr blir han lika knäckt när det går dåligt som glad när det går
bra för LHC - då förstår ni hur han mådde efter
kvällens match...när HV71 tog guldet...


Men det blir inget långt inlägg ikväll. Det är jag för trött för. Lite blommor och ljusfat blir i alla fall...


Så här när våren är på gång, eller rättare sagt har kommit, så blir jag extra sugen på blommor. Det är vi ganska många om, eller hur?
Hur som helst var jag inne på ICA och hittade denna söta S:t Paula. Egentligen är jag ingen fantast av S:t Paulor, men denna är väldigt söt...och vit!



Jag var också inne på blomsterlandet för ett par veckor sedan. Skulle titta om de hade ljuslyktan kvar som sonen vispade ner med innebandyklubban. Det var med gråt han bad om ursäkt. Det var inte så farligt sa jag till honom, men eftersom han hade klubban inne, trots att han vet att han inte får det, så fick han betala 60 kr som lyktan kostade. Tyvärr var lyktan slut så istället blev det två ljusfat för 14,90 kr styck. Söta va?! Jag tycker de är jättefina.


När jag ändå var ute och åkte så stannade jag till vid Plantagen när jag skulle hem. Där hittade jag "plättar i luften" vilken jag tyckte skulle passa till Kronan jag köpte i påskas. Jag hittade det samtidigt som jag köpte mitt fina våningsfat. De sakerna hittade jag i ett härligt växthus med både inom- och utomhusväxter, samt massor av fina krukor och inredningsdetaljer. Och grejer till trädgården. Det ligger vid Mantorp och heter Växthuset Mobilia. Det ligger precis vid E4:an så har du vägarna förbi är det värt att titta in.



Som sagt det skulle inte bli ett så långt inlägg, men det är visst svårt att låta bli. Nu måste jag gå och lägga mig. Klockan är tjugo i tre på natten. Tur att jag kan sova lite längre imorgon... Eller kanske inte..måste upp och städa...inget kul, men nödvändigt ont. Annars lär man hamna i Rent Hus...och vem vill det?? Inte jag i alla fall.

Tack kära ni för alla roliga, mysiga, rara och gulliga kommentarer ni lämnar. Det är så roligt att läsa!! De gör mig så glad!

Önskar er alla en skön helg!

17 kommentarer:

Ann-Catrin sa...

Godmorgon!!!

jag hoppas du sover nu i allfall.. städa hoppas jag du hinner med lite senare.. eller så struntar du i det o går ut i vårsolen istället..
Plättar i luften.. denn aunderbar blomma.. var tvungen att slänga min här om dagen.. glömt vattna EN gång.. och det tålde den verkligen inte och gick och dog!!

Så vackra blombilder du visar..ljusfaten och kronen är så bedårande!!

Du jag vet om sportfantaser.. lever oxå ihop med en stycke som och sambo som ser likdana ut inför varje match.. dock inte samma lag!!

Ha det gott kram A-C

Gårdsromantik sa...

Vilken härlig nattuggla du är!
Hoppas det blir en lång sovmorgon.
Den där St Paulian var verkligen fin!

Längtar också att ta fram sommarblommor men det lär dröja - nöjer mig med att sukta efter dem på gamla sommarfoton!

Kram Maud

Mamma C sa...

Tyvärr så gick det inte så bra med hockyn igår. Så nu är det väl inte så glada miner hos er kan jag tänka. Det var i allafall många fina bilder du visade.
Kram mamma c

Annie - Annalunda sa...

God morgon Willewira!

Solen skiner här...! Kan man tänka sig. Planer för dagen finns...jag rapporterar sen! Jättefina saker du handlat...jag har också tittat på "Plättar i luften" men liksom hos Rana så är det Darwins lag som gäller här när det gäller inneblommor, så den skulle nog inte bli långlivad.

Jättekram Annie

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

hihi...vilka hockeyfantaster!!!!
Fin mundering!!;)

ja maken o grannen kolla med på hockey här igår...så det blidde ju lite blogga för mig med...nix , gillar inte sport så mööööö!!
Bara detr barnen håller på med!!;)

Älsakar kronor, tror jag har samma Ha det så fint!!

Soliga lördags kramar Millan!!somdig ju..söt är den!!

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Ljuvligt söta är de små blomfaten!

Tror jag ska kika runt lite mer på din blogg och se om du har några fler små sötnosar att bjuda på :)

Kram Annica

My Lovely Things sa...

hej vännen!!

åh vad vackra blommor...så trevligt med kronan i blomman...

Ja du trist när ungarna har sönder nått.mina får oxå stå för vad de pajar..de måste ju lära sig lite ansvar..

Tycker att jag tjatar ihjäl mig just nu på att de ska plocka upp efter sig..de strör grjer över allt..
Jag är så trött på att plocka upp..men det är tristatt tjata och ge konsekvenser med..men de måste ju lära sig ansvar...det är ett stort jobb..

ja hockey..det följde jag enda tills jag fick barn..sen valde jag annat i lediga stunder..Men mannen gillar allt sport...

ha det så gott..
kram anna

Synnøve. sa...

Attans att LHC förlorade. Då får man hålla sig till Vita Hästen ett tag igen då, hehe.
Hockey är ingen stor sport i Norge.
Men fotboll.....
Snacka stor sport.....
Det är en hel vetenskap det där alltså.
Nä, jag håller mig till hästar tror jag. Det är nog lugnast.
Här gick jag och gubben i shorts idag, det du....
Ha en fin lördag och en lika fin söndag.
Kramis vännen.
Synne :D

RANA sa...

Hej vännen.

Vilken härligt inlägg, som skulle bli kort men som blev långt. ;-)

Men du. Fuska lite i städningen. Ta hellre med dig en kopp kaffe ut i solen och lapa bägge delarna. Du lär INTE hamna i rent hus, eller vad det nu heter.

Plättar i luften är jättefina. Passade perfekt i krukan också. Jag har fått för mig att de är svåra att sköta. Upplys mig, du allvetande kvinna, är de det?

Så många kramar till dig!

/Rana

Solsjö - Under en vind sa...

Godmorgon! Hoppas att du sovit nu som satt uppe mitt i natten...fniss....
Jag tar mig nu in i datorns värld, har hållt mig borta under hela helgen, solen har varit på besök och då måste man passa på!
Vilka fina blommor och fat du köpt!
Ha en skön söndag! Kram!

Vörteröl o Norrlands Guld sa...

LHC,vann guld i våra hjärtan i alla fall.Våra Vita Hästar här kommer aldrig att komma så långt.Det verkar bara va en klubb för inbördes beundran av styrelsen.Kram Peter.

~~*Pennyshouse*~~ sa...

Hejsan!

Tusen tack för uppvaktningen!

Visst är det roligt med paket..det växer man nog aldrig ifrån..*LER*

vilken otur för sonen...min kille är Frölunda fan in i benmärgen...tunga år nu rtt tag..hihihi..men han höll på LHC i finalen å jag på Hv71...så gissa om vi retades..hihihihi..

Kram
Pernilla

Unknown sa...

Vågar jag säga att jag bor i Jönköpingslän och hejjar på HV71?? hi-hi.....Här var det lika nervigt!! Och för mig blev det ju bra till slut =) Fina blommor du visar..jag är ju florist , men bagarens barn du vet... hi-hi...Ha en underbar dag! Själv ligger jag och bloggar lite i solen =) Kramar Malin

Marika sa...

tack för ditt fina inlägg ..jag har för första gången kikat in hos dej och det gör jag garanterat ofta ..kram marika

Annie - Annalunda sa...

Willewira!
Nu har jag inhandlat en PLIF...dvs plättar i luften...vi får se hur länge den överlever...
Underbart solsken idag...och jag bara är...

Kramis vännen min

RANA sa...

Hej igen gumman.

Tack för tipset. Blommor och vattenbad låter superavancerat, men om man tänker närmare efter, är det ju nåt man BORDE kunna klara av.

Jag fattar inte riktigt varför jag är så kär i mina rabatter (befintliga och kommande) ute, medan jag behandlar växterna inne helt otroligt nonchalant. Hm?

Kram till dig!
Rana

Annie - Annalunda sa...

Har du lika vårigt ute som här?? Underbart är det...skulle bara titta in en runda och såg Willewirahälsningen!!! Går ute och "pular"...krattat lite...och påbörjat gropgrävning... så käre maken vet var rosorna skall planteras... :) Kram! Vi pratar mer sen!