måndag, december 08, 2008

Julkortens drottning och tävlingar!!

Det är den nionde december!!

Jag har insett att tiden går snabbare än vad jag hinner med.... JULKORTEN!!! Hur ska jag hinna med dem innan det är försent att skicka dem? Som tur är så kommer jag hem från Tyskland på måndagen och har ett par dagar på mig. Det som förundrar mig är varför det är kvinnan i familjen som ska tänka på allt praktiska, med vissa undantag som bekräftar regeln. Tänk om alla kort vore skrivna och skickade tills jag kommer hem på måndag...

Hur som helst så brukar jag alltid göra julkorten själv; Antingen så klipper jag och klistrar något juligt motiv eller så har jag tagit något kort på barnen. Det händer även att jag målar något motiv själv, men inte så ofta. Alla som brukar göra likadant vet hur lång tid det tar... så i år lutar det nog åt det mer enkla hållet. Köpa färdiga julkort. Eller så gör jag en bild på datorn och skickar via mejl... åtminstone till dem som har e-post. När det gäller köpta julkort så är jag ganska traditionell av mig och håller mig gärna till de gammaldags korten. Särskilt dem av Jenny Nyström. Hon är verkligen julkortens drottning!


Titta och njut...Visst är de underbara?! Jag fullkomligt älskar den julstämning man får av bilderna.
Jag har satt vattenstämpel på bilderna och det är för att skydda dem. Vill inte att någon använder dem för kommersiellt bruk. (Det behöver jag ju knappast vara rädd för när det gäller mina egna...)

Vill du läsa mer om Jenny Nyström så klicka här!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Och så lite tävlingar.... Alltid lika roligt!

Tävla om ett zinkhus från HOME SWEET HOME hos Hem och Lycka!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tävla hos Under mitt kök!

Vinna underbara JUL-bokstäver... eller rättare sagt, vinn dem inte - det ska jag!! :)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

För övrigt så håller jag på att kurera mig. Vill inte gärna sitta på flyget ner till Tyskland och hosta. Min hosta är nämligen inte att leka med. Den låter som hela innandömet är på väg ut ur kroppen. Inte så kul, med andra ord. Tycker nog ändå att det verkar lite bättre och det är jag glad för...

Måste ju få berätta att jag var hemma hos Annie - våran rosdrottning (börjar bli en kunglig blogg, tror jag minsann) - och hälsade på. Kunde inte gärna åka förbi när vi ändå var på kalas åt samma håll. Det hade ju varit på snudden oförskämt, eller hur Annie?? :)

Här sitter våra döttrar och tar det lugnt till dvd och glass...

Kan bara säga att det var helt otroligt, fullkomligt underbart på slottet! Eller åtminstone många gånger mysigare än vad man ser i bloggen... Och då kan ni ju tänka er!!
Sen anser ju jag att det är människorna i huset som ger liv åt husets själ. Finns det kärlek så känns det i väggarna. Tack goa underbara ni för att vi fick komma till er!! På det lever jag länge!

Både jag och maken satt och drömde nya stora drömmar om gamla hus på vägen hem. Tyvärr dimper man ju ner på jorden till slut och som tur är så tycker vi ju om vårat lilla hus, som förhoppningsvis snart kommer bli större. Kärleken har vi ju och på det kommer man långt.
Kan berätta att vi finslipar på vår ritning nu. Det är små detaljer som ska läggas till och tas bort, men jag ska snart visa er det slutgiltiga resultatet.
Nu ska jag iväg och styra och ställa med saker och ting... Jag har en del att göra inför resan på torsdag.
Sköt om er alla! Tycker så mycket om er och är så glad över alla era kommentarer. Ska försöka ta ett varv framåt småtimmarna och besöka era bloggar.
Tills dess - ha det gott!

13 kommentarer:

Anna sa...

Wohaa, vilken dos julstämning man får här hos dig! Tack för den!

LillaFlisan sa...

Vilka helt underbara julkort!!!


Kram


Flisan

smajlis sa...

Hej hej Willewira!

Fina julkort du visar! Julstämningen är ju långt borta i år och då är det bra att sitta och titta på alla underbara juliga bloggar!

Så du ska ut och fara igen... hoppas hostan blir bättre då! Här sitter vi och nyser ikapp!

Ha det så bra!
Kram Alexandra

Viola sa...

Hej Anna, vilket mysigt inlägg, älskar Jenny jag oxå, blev lite fnittrig, här hinns inte tillverka några julkort, så jag har redan köpt det översta som du visar, är ju för rart, vad du hinner med, reser och hälsar på bloggare i dessa tider, så det är din tur nu att ha åkt på snuvan, kurera dig, sänder en stor krya på dig kram VIOLAN

Annalunda sa...

Goaste sötaste vännen!

Jag blir alldeles rörd! Idag har jag namnsdag...undrar om det är någon mer som har det!

Love you goaste vänner!!!!!

Puss Annie

Mångsysslare sa...

Jeg er virkelig glad for at jeg har sendt avgårde alle julekort og pakker til England og Norge. Hos oss er det tre dager med fårklipping, tre kvelder med masse møter og to barn som har juleavslutning/luciafeiring innen helgen, så det er godt for alt som er gjort.

Jeg ønsker deg en riktig koselig reise og håper du ikke kommer hjem jättetrött!

Håper familien din leser bloggen din så de oppfatter at du skulle bli glad om de gjorde litt mens du er borte.

Hvordan skulle alle familier klare seg uten alle mammaer som styrer opp tilværelsen for resten av gjengen?

Klem fra meg

Änglahem sa...

Men vännen min? ska du ut och resa mera?...Gillar du min svenska?*fniss*. Svenska fröken skulle vrida sig i sin grav om hon hörde mig.

Hosta? Är du förkyld? Men herre milde! Var har jag varit?....har jag missat sååå mycket? Jag är tydligen bara ett enda stort frågetecken*kom på*.

Tyskland i juletid! Lyllos dig!*säger hon lite grön om nosen*...suck!

Underbara julkort! Och dom ska iväg också jaaa...får nog ta och elda lite därbak tror jag minsann!

Kan tro att Annie hade det underbart fint! Skvallrar ju bilderna på bloggen om!

Krya på dig!! och ha en trevlig trip!

Kram, Frågetecknet Ulrika

LillaFlisan sa...

Goa willewira!!!
Tänk så glad man jämt blir av dina kommentarer!!!

Ang. kakformen så tog jag en spik och hammare.....Det räckte att slå en gång så blev det faktiskt ett ganska prydligt hål (och väldigt snabbt gick det också!)

Kram!

Flisan

Hemma på Landet sa...

Jag skickar dig en fläskig puss, för du är alltid så go och rar.:-) Kram

Ullis/Leva på landet sa...

Så kul att du hittade in till mig och talck för din gulliga kommentar. Så härligt att få komma iväg lite. Hoppas att du mår bättre tills dess. Jättefina julkort. Tar ofta kort på barnen och gör sedan julkort på datorn som jag skriver ut och skickar som vanligt.


Kramar Ullis

milly Garden sa...

Hejsan,

Här bjuds man på fina julkort vacker musik och söta barn!

Du frågade om lådorna på vår sittbänk i hallen...dom använder vi till mössor och vantar och lite plädar,fällar mm. Jättebra för dom sväljer en hel del.

Kram Marina

Hjärtat Mitt sa...

Mmmm julstämning!
Korten är verkligen rikttiga julkort.
Annars så brukar jag göra som du, klippa och klistra och i nödfall köpa nya.
Kul att besöka bloggvänner!
Döttrarna såg ju ut att trivas bra ihop.
Hoppas att din resa till Tyskland bjuder på massor med julstämning!
Och att du inte hostar sönder dig innan dess.

Kram Mari i Marieholm

Betongänglar sa...

Hej på dig!
Visst är dom underbara hennes kort, har ofta använt dem till julkort...
Vi har fått SNÖ - får se hur länge den varar denna gång...
Kramar/Annelie