tisdag, januari 06, 2009

Innebandybollar och annat smått och gott!


Idag fyller min blogg 1 år!...
Det började jag skriva i ett inlägg för två dagar sedan. Längre hann jag inte... Jag tackar och niger ändå för de gratulationer jag fått och ber att få återkomma med en liten födelsdagstävling lite längre fram...

Året som gått kan summeras som ett av de intressantaste jag haft på länge. Och det har jag er att tacka för!! Hade väl aldrig trott att blogga skulle vara så roligt och bära med sig så mycket i inspiration, nya vänner, härliga möten m m. Men det är ju något som de flesta av oss bär med oss... att blogga är något vansinnigt roligt! Eller hur!!??


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Vi har de senaste dagarna haft besök av vänner från Blekinge. Deras dotter har deltagit i SM i innebandy för 15-åringar. Vi har varit på alla deras matcher och jag har upptäckt en ny sida hos mig själv. Egentligen har jag väl vetat om den hela tiden, men förträngt den.... JAG ÄR EN SPORTMORSA!


Som den värsta inbitna blekingebo, östgöte som jag är, har jag suttit och skrikit BLEKINGE från läktaren (även när de spelade mot östergötland). Jag har svettats och våndats, jag har skrikit av glädje och applåderat och hejat värre än många andra. Och då är det ändå inte mina barn som deltagit. Maken har med förvånat uttryck studerat mina kroppsliga och röstliga förehavanden på läktaren och undrat var den människan legat gömd.

Han tänkte då på mitt bristande intresse av sport hemma vid TV:n. Jag tittar nästan aldrig på sport hemma och tycker att det är tråkigt. Eller rättare sagt så tycker jag det är jobbigt. Och nu förstår jag varför.... Jag blir så fullständigt uppslukad av det som händer på planen att jag är helt slut när matchen är över. För en fd utbränd med hög stresskänslighet så är det inte den bästa medicinen för att återhämta sig.

Nu ska jag försöka upprätthålla en viss nivå, dock ganska låg, på mitt sportintresse. Bara så pass att jag peppar sonen vid matcher (vilket jag även gjort tidigare) och kanske följer ett och annat SM eller VM på TV. Men sen får det räcka. Vill inte få hjärtattack i tidig ålder...
Annars har det varit mycket trevligt att få umgås med vänner man bara träffar 1-2 ggr om året. Det roliga är ju att barnen fungerar så bra tillsammans. Även tonåringarna. Det underlättar gemenskapen betydligt. Det gör också en shoppingrunda på stan desto lättare - barnen roar varandra.
Fast gårdagen var i kallaste laget (-18 på morgonen) för att gå på stan. Man kilar snabbt mellan affärerna och håller sig längre i varje affär än man tänkt. Säger som min pappa alltid säger när det är kallt: "Burr, sa Kasper när han fick se en naken häst". (Fråga mig inte var han fått det ifrån.)


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Viola har gett mig en utmaning som inte är helt lätt... att presentera något ur min inredning á la 2008 som jag är mest nöjd med. Nu är det ju så att jag har inte gjort så mycket av renovering eller andra drastiska åtgärder för att förhöja miljön i vårat hus och det beror på att vi planerar att bygga till och om i stort sett hela huset.

Vi är snart i hamn med vår ritning på huset och det är jag mycket nöjd med, efter alla våra turer med arkitekter som presenterat den ena konstiga lösningen efter den andra. Ibland har jag undrat om de är självutbildade eller...??

När väl ritningen är spikad och fått bygglov så följer allt annat praktiskt (som bygglov, offerter, kostnadsberäkningar, boende under tiden etc) innan själva byggandet sätter igång. För att inte slänga några pengar i sjön så har vi legat lågt med små renoveringar och därför har jag inte några sådana att visa upp.

Men visa upp ritningen som nästan är färdig, det kan jag göra...


Vi har hittat en planlösning som fungerar både utseendemässigt och fuktionellt. Nu är det bara några justeringar kring vardagsentré, toalett och arbetsrum som krävs.
(bilden är klickbar)

Utmaningen - att visa upp den inredningsdetalj man är mest nöjd med från 2008 - går vidare till:

Annie i Annalunda

Stina i Hemma på landet

Melinda i Mig & Alice

Lotten i Lottens vita och gröna

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Utöver husritningen har 2008 inneburit ett uppvaknande när det gäller loppis- och auktionsbesök. Jag sprang jämt på sånt förr om åren, men kom av mig när jag gick i väggen. Kom av mig gjorde jag även när det gäller att piffa och dona hemma i någon större utsträckning. Så där har det blivit en förändring under året som gått och det är jag såååååå glad för.

Känner mig som Törnrosa efter en lång sömn. Dock går allt lite långsamt framåt. Vill ju inte ta ut mig igen... har nämligen väldigt lätt att spruta ut idéer och gör jag dem till "måsten" så är jag snart i väggen igen. Så här går vi med lugna steg framåt. Mina förhoppningar är att jag under kommande året ska kunna presentera några småändringar i huset också...

Jag delar med mig lite av mina bilder från uppvaknandet...~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~

Har fått flera awards som jag varit dålig på att presentera. Detta gör mig inte mindre tacksam och glad, absolut inte!! Jag är så glad för att ni gillar det jag skriver och visar, vilket inte är så mycket att hänga i granen i mitt tycke, och att ni troget kommer tillbaka och besöker mig. Tack kära vänner!!!

Jag tackar och pussar er alla för dessa awards och gör det lätt för mig genom att skicka alla utmärkelser vidare till er som regelbundet besöker mig och ger mig sådan stor glädje i livet - jag tycker så mycket om er!!

Från Helena (våra kära vän med den fd bloggen "nyckeln till mitt hjärta"), Rana, Marie och Annelie fick jag denna härliga award!! Puss på er!!

Goa Hulda och härliga Marie förärade mig denna award - tack söta ni!!


Söta tokiga Stina tyckte jag var värd denna award - du är för snäll!! 1000 awards till dig!


Marie, Solveig och Annelie, ni söta goa människor, tack för denna uppmuntran!

Allas vår ängel, Ulrika, gillar min blogg - vad glad jag blir!! Jag gillar dig också!! Det vet du, va??


Ännu en gång har Marie, med det sitt härliga hjärta, givit mig en utmärkelse. Tack, min vän!!


Viola, med alla sina romantiska ting, har gett mig denna award. Tack söta du!! Din blogg är minst lika Fabulous!


Sist men inte minst fick våra söta katter en liten utmärkelse av Annie och hennes söta Sessan. Mjau och tack!! Kissarna sträcker på ryggen och spinner av förtjusning!


Jag har inte varit så synlig de senaste veckorna... bara något enstaka inlägg och kommentarer hos er. Har tagit lite av en paus för att samla tankar, bara vara och ladda batterier. Nu ska jag sätta fart igen, lovar!

Önskar er alla en god fortsättning på 2009!

Tills nästa gång...

21 kommentarer:

LillaFlisan sa...

Men stort grattis säger jag igen!!!

Vila planer med huset ni har!!!!

Åh så spännande. Du bara måste låta oss få "följa med på resan"!!!

Kram

Flisan

mig & alice sa...

Grattis till 1-åringen!!
Håller med dig fullständigt att bloggen berikar våra liv, med både vänner och inspiration :-).

Haha, så säger vi jämnt här hemma också...Brrr, sa Kasper när han såg en naken häst, hihi.

Jag är precis som du på spelplanen när mina barn spelar match...det har to,m. gått så långt så att de säger åt mig innan matchen ens har börjat -Mamma, du får inte skrika! va, JAG...skulle JAG?? De tycker att jag är fruktansvärt pinsam, hehe.
Och grattis till den nya utbyggnaden, gud så spännande...jag ser fram emot att följa den.

Utmaningen tar jag med mig och suger på :-).

Ha det bäst du goa.
Kraam
Melinda

Mångsysslare sa...

Gratulerer med 1 år med blogg. Det blir spennende og høre mer om framgangen med byggingen! Godt nytt år!

Viveka på Humlebacken sa...

Grattis till 1 år. Själv har jag snart hållit på i två, inte klokt vad tiden går. Fast i början blev det inte så många inlägg för min del.
Jag har kollat på din ritning och håller helt med. Så hade jag inte accepterat det. Nu är det lite svårt att se vad man skulle kunna göra istället, eftersom jag inte vet hur det ser ut i dag, men det måste ju gå att få till en riktig tvättstuga och en gästtoalett, separat från varandra. Annars är det ju konstigt.
Lycka till
Viveka

~~*Pennyshouse*~~ sa...

Grattis på 1 årsdagen!

Å grattis till alla awarder du fått...inte konstigt.....Din blogg är underbar!

God fortsättning önskar jag dig oxå.

Kramizz Nilla

Hemma på Landet sa...

Tänk att tiden går så fort alltså!

Jag ska fundera på utmaningen. Blir lite stressad av sånt, men jag ska ta en koll.;-)

Kramis gumman min! Stina

Hemma på Landet sa...

Men du lilla raring! Det vet jag...att du inte vill stressa mig.
Men du vet hur man är. Minsta sak alltså...
Om jag hittar på vad jag ska ta så kommer det. Men det tar väl en tid kanske.;-) Puss

synne sa...

Gratternäran "syrran" :D
Ungefär lika länge har jag hållit på tror jag...
Måste nog gå tillbaka i tiden för att se efter.

En sportmorsa alltså....
Jaja, förstår makens förvånade min.
Var har du gömt det någonstans?

Har varit lite krasslig en stund så jag har inte varit inne så ofta sista tiden. Men är här nu då.

Hoppas att allt är bra med Chippen och Saga.
Barna med förstås hehe....
Nu är det snart dax för ett besök alltså....
Hur länge ska vi dröja....

Hör av mig snart.
Kramen Synne og gubben.

Bodil sa...

Hejsan vännen!

Jasså, sportmorsa!!! Vad underbart!!!

Jasså, gått in i väggen! Det gjorde jag också för en 6 år sen tror jag det är nu...
Har fortfarande väldiga problem med stress.
Det är tufft!
Men man tar en dag i taget!

Tack för din hjälp, din beskrivning var jätte bra. Nu till frågan vilken template använder du för jag har ingen linjer som går lodrät och det tycker jag är så fint. Förstår du vad jag babblar om. Jag vet att du har tre kolumner, måste jag ha det för att få de lodräta linjerna?

Nu till hjärtana.
Markera hjärtana hos mig eller hos dem som har dem och kopiera eller tryck ctrl c.
Gå sen in till dig under anpassa och är då i din layout.
Gå in i din blogpost, tryck på redigera.
Där inne ändrar du i meddelande och klistrar in dina hjärtan eller trycker ctrl v.
Hoppas du förstår annars fråga igen!
Du behöver alltså inte ändra i html koden.

Vad spännande planer med ert hus, lycka till med allt och hoppas du delar med dig och visar.
Jag lever själv i lite i en byggnads röra just nu eftersom de omvandlar vår vind till sovrum, puh.
Jag har svårt för röra så det är tufft just nu, maken kom med blommor i går till mig för han vet hur tufft jag har det!

Grattis till alla din utmärkelser, det var ju en hel drös, hi hi

Kram Bodil.

Bella sa...

Med en enkel tulipan...grattis! Till 1 år som bloggare och alla dessa underbara utmärkelser...låt dem värma ditt hjärta och ge energi och lust! De utstrålar sådan omtanke och bara det är guld värt!
Jag fick så många intryck av din text att jag tappat tråden...men det viktiga är att du är rädd om dig och inte halkar in i någon vägg!
Kram ifrån söstra di,
Bella

Hjärtat Mitt sa...

Ett stort grattis (igen :) )till 1-årsdagen.
Jo du, sport kan nästan locka fram det värsta i en, hihihi. Vilket monster det kan komma fram ibland och som man kan bära sig åt, ojojojoj.
Det är så spännande med ert hus. Jag hoppas att du låter oss få se hur det fortskrider vartefter.
Och grattis till alla dina awarder.
Jag suger åt mig några av dem.

Kram Mari i Marieholm

Annalunda sa...

Goaste vän!

Läste ditt inlägg igår och jag vet inte hur många gånger jag började skriva till dig! Tyvärr blev jag avbruten varevigaste gång... *suck*
Härligt inlägg!!!! (som alltid) Vilken utmaning! Du måste låta mig tänka lite... ibland känns det ju som om man inte har gjort något alls...
Tycker absolut att vi ringer!!!! Största kramen - Annie

Annalunda sa...

PS: Glömde ju att säga grattis till dina utmärkelser! Du förtjänar varenda en och ännu fler! Jag tackar och niger då jag tar med mig någon/några som jag inte har...

Kramis igen

Millas hem sa...

Hejsan!

När jag läste om att du sett tjejer spela ifrån Blekinge, var jag tvungen att lämna en kommentar här!
Min son spelar innebandy och är helt galen i denna sport, och är även med i Blekingelaget.
Han är 15 och jag är säker på att han har koll på tjejernas lag också!

Ha en bra dag!

Kram Camilla

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Hej vännen!
Oj vilket inlägg du har gjort! Nu har du ju "tagit igen" att du inte bloggat så ofta som du skrev...Men man kan ju bara blogga när man hinner med iaf...
Grattis igen till 1-åringen, och till alla dina awards!
Sportmorsa har jag aldrig varit, och jag tycker inte heller det är speciellt kul att se på sport på Tv. Brukar oftast gå därifrån då...
Sen blev jag så full i skratt när du skrev Burr sa Kasper osv! Det är ett uttryck vi också kör med här hemma, för min gamla farmor sa alltid så... så då har vi fortsatt med det, tycker att det lite kul att försöka komma ihåg alla gamla uttryck som hon sa. Och när hon sade det på vintern så blev det:
Burr sa Kasper när han såg en naken häst, i snön, om vintern...
Det är så knasigt och jag vet inte heller varför man säger så, men jag tänker fortsätta med stolligheterna!
SÅ roligt och spännande det kommer att bli med er tillbyggnad! Jag önskar er lycka till med det!
Och så hoppas jag naturligtvis att vi snart ses igen, för som du skriver så har bloggandet gett så otroligt mycket, framför allt nya vänner... och dit räknar jag dig!
Kram
Marie

Västbacken sa...

Har nog inte varit in här förut men vilken fin blogg. Jag har också börjat gå på loppis igen vilket jag är jätteglad för. Man kan ju alltid hitta nåt som behöver lite vit färg på sig :)Grattis till alla utmärkelser. Nu ska jag titta runt lite mer.

Lotta

smultron sa...

Då måste jag gratulera på ettårsdagen! Kram!

Bodil sa...

Hejsan!

Vad fint det blev med hjärtena.

Jag har sen första gången du förklarade för mig lagt in 1px dotted i sidebar wrapper och det funkar men linjerna som går LODRÄT på din blogg som jag tycker är så fint, verkar jag inte ha????? Jag förstår inte i alla fall.
Tror du att du kan hjälpa mig där?
Tack för fina ord om mina gardiner.
Kram Bodil.

Zäta sa...

Har du feber?
I så fall måste du kolla upp om det är öroninflammation. Jag tror i och för sig att de kanske inte gör så mkt åt det nuförtiden utan hoppas mest att det ska läka ut av sig självt, men i alla fall.
Har ett svagt minne av att jag haft öroninflammation när jag var liten och det gjorde ONT.

Hoppas att du bara har en vaxpropp eller nåt!
Kram
Zäta

Änglahem sa...

Nääääää.....FY SJUTTON! vad jag skäms!!!!! Först undrar jag vart du tagit vägen.....SEN hänger jag inte med på att du är tillbaks!!*öhhh*...inget har jag att skylla på heller....mer än det vanliga med knoppen...inte riktigt klok!*tihi*....men sånt är det....familjen är van!

Vilken drös av utmärkelser du fått! GRATTIS, GRATTIS, GRATTIS....! osv....*fniss*. Men du....Du är VÄRD VARENDA EN!!

Pilla öronen, det är skoj det!*garv*....jag förstår vad du menar....kan inte heller låta bli, kan ju om inte annat se ut som "skit" i öronen*usch*....överkänslig för det*fniss*...vax i öronen hos folk*ryser*.

Min bror sa till mig en gång när jag blev "orolig" om det var öroninfl.....Ulrika...jag Lovar att det känner du om det är! gör så in i h....ont när man är vuxen tydligen! Hoppas verkligen att det inte är det....men samtidigt...pencillin kan ju göra underverk...det onda går ju över väldigt fort då....*hrmmm*...jaaa, den som lever får se....Stackars dig iaf!! Inte roligt att ha ont!

Krya på dig vännen!
Kramar, Ulrika

Änglahem sa...

Bara jag igen.....*suck*...det där huvudet du vet!....GRATTIS TILL 1-ÅRINGEN!!!! Hoppas vi får hänga med länge än!

Kram!