torsdag, april 30, 2009

Våretecken- 5 ...........Valborgsmässoafton!

Varför blir jag lika förvånad varje år att det redan är Valborgsmässoafton och att det imorgon är 1 maj? April månad lyckas alltid svischa förbi och lämnar efter sig en massa måsten som man inte hunnit med. I alla fall i trädgården...

Att jag sen drar mig för att börja röja i den är en annan femma. Jag började så smått förra året med att ta bort rabatter, bara för att bli av med kärsen (kirskålen), för att i år upptäcka att rabatterna är borta men så är inte ogräset. PUST!!!
En del lider av mördarsniglar, jag lider av kärs!
Nåja,utrotningsjobbet fortsätter. En oändlig historia...

De vårtecken som jag som vanligt är försenad med att redovisa (skulle visats i måndags) är för tillfället dessa:

Vi har släppt ut våra småkatter, vilka inte är så små längre. De älskar alla ljud... och då främst de som kommer från småfåglarna. Att smyga på dem i träden är jättekul!!
Som tur är så har de ännu inte fått tag i någon.

Saga Bus, eller Saga Puss som hon också kallas.


Chippen, vår nyaste "lilla" kille

Vill ni se fler vårtecken? Gå in på Humlebacken! Där har Viveka samlat bloggare från hela sverige som alla visar sina vårtecken. Jättekul att följa!!

Syrenbusken blir allt grönare och de små blomknopparna kommer snart att växa sig större och bli vita, lila och purpur. Underbart!!



För att bringa vår/sommar inomhus har jag köpt mig kryddor, vilka jag visade för några veckor sedan. En del dog då jag låg på sjukhus... förstår inte varför?? Kan det bero på vattenbrist tro? En del är bättre på att vattna än andra, så säger jag inte mer.
Naturligtvis köpte jag nya. Köpte även nya krukor som jag målade vita och skrev olika kryddnamn på. Texten är inte så vackert gjord, men man kan läsa den i alla fall.

Bilden är klickbar.


Visst ser det fräscht ut. Tyvärr kan jag inte säga detsamma om mina köksfönster...
Ja ja... en dag får jag tid att tvätta dem också. Bara inte idag.
Idag ska vi åka till goda vänner vi inte träffat på länge och fira Valborg. Lite god mat och en varm eld. Det låter väl som en valborg ska låta, eller hur??

Önskar er alla härliga bloggvänner, och andra vänner som tittar, in en skön och härlig valborg och första maj-helg!

22 kommentarer:

Mångsysslare sa...

Som norsk er jeg ikke så opptatt av Valborg; Det feires bare av svensker i Norge tror, jeg. Jeg tror bare jeg har feiret Valborg to ganger, og da var det fordi vi ble bedt bort til venner.

Krydderplantene dine ser kjempefine ut og krukkene ble prikken over i-en. Jeg skulle gjerne også hatt slike fine krydder, men de dør med en gang, for jeg glemmer å vanne og innen de rekker å dø, og så har sikkert minst 50 fluer sittet på dem.

Altså ingenting jeg kommer til å ha innen vi får litt mindre fluer her ute på landet. Dvs. noen år etter at det blir tomt for dyr, så all gjødsel er spredd ut.

Apropo gjødsel: det er vel et sikkert vårtegn at bønder sprer gjødsel så det stinker og klesvasken må tørke inne. Nå er sesongen heldigvis snart over her vi bor, så klesvasken kan få lufte seg ute igjen.

Ha en hyggelig Valborgshelg! Og ha ikke dårlig samvittighet for alt du ikke har gjort. Du har jo en perfekt unnskyldning som er rekonvalisent (skrev jeg det rett, tro?).

Patricia sa...

Fräscht med kryddor i köksfönstret!.. =) När mitt nya kök blir byggt ska jag ha en bricka med kryddväxter stå på bänken vid fönstret har jag tänkt, men det lär dröja till vi kommer så långt...men drömma kostar inget.. =)

Ha en trevlig Valborg!
Kram Patricia

Viola sa...

Hoppas ni har en trevlig kväll, vi ah rju lämnat stan efter intensiov jobbvecka för att njuta lugnet i vattenhålet, ha det skönt i helgen, här blundar jag när jag ser mina fönster....

Annie - Annalunda sa...

Goaste vännen!

Ååååååh vad fina kissekatterna är...riktiga tigrar! Jättefina foton! Så fin den lille Chippen är... har nog inte sett honom innan...

Njut av helgen så plingas vi!

Kramis Annie

Synnøve. sa...

Hej på dig denna vackra första maj.
Solen skiner, det är 16 grader i skuggan. Det är härligt.
Här firas ju tyvärr inte Valborg så vi satt bara och slappade lite. Men det går bra det med.
Hoppas det går bra med dig och att du mår bra.
Här är det lite upp och ner. Känner inte nått av operationen, men har haft problem med yrseln nu i stället. Är det inte det ena så är det andrad...
Nu ska jag ut och hänga tvätt, fortsätta klippa ner äppleträdet och fika. Ta några bilder mellan varven.
Hälsa resten och passa på de små.
Kramen Synne.

Anonym sa...

Vilka undebrara katter du har tagit bilder på. :-) Jättesöta.

Anneli sa...

så fina katter och härliga bilder...
örter ute är mitt vårtecken - börjar så sakteliga komma och börjar plantera...lite,lite..
kram
annelie

Viola sa...

Läste din kommentar igen och visst ska jag sälja vågen, men jag gav en rejäl slant för den så i butiken kommer den att kosta 250 kr. Är du intresserad så hör av dig så lägger jag inte ut den i butiken, hoppas du har en skön kväll, kram

LillaFlisan sa...

Vilka underbara små kissar du har!

Ja, visst går det fort nu! Snart ses vi ju, kära Willewira!

Oj, så kul vi ska ha det!

Stor kram

Flisan

Bloggullet sa...

Så söta kattor du har.

Vad gjorde du istället för rabatterna? Jag var ute i trädgården igår och skulle njuta. Och så fick jag syn på allt ogräs som kommit upp så det blev att börja rensa.
Ha en skön söndag.
Kramar

Floras Kulle sa...

Hihi!

Du vet väl att du kan använda kirskålen i sallader? Det är mycket järn i, det känner man på smaken...
Ett år bakade jag ogräskex, det var riktigt smarrigt!
För det känns som med mördarsniglarna - kersen är här för att stanna (suck)! Så man kan lika gärna dra nytta av den.
Eller så investera i en flaska koncentrerad round-up, fast då dör ju även gräset (men det brukar ta sig igen!).
Vår s.k. tomt var täckt med nässlor när vi flyttade in, nu finns det knappt några, bara ett LITET stånd borta i hörnet (till soppa!)
Och strunta i de muggiga fönstren, de finns kvar! Goda vänner går alltid före, det vet du väl...

KRAMAR:
Annette

Zäta sa...

Jättebra idé med krukorna!

Och perfekt gå-bortpresent.

himlaverket sa...

Hej,
kul sida. Blev glad av musiken också...
Tittar in fler gånger.
Kramis Ulla

Synnøve. sa...

Tänkte bara sända en kram.
Synne.

Nina sa...

Hallojsan!
Vilka gulliga kisse katter du har.
Och kryddbilderna är ju jätte fina.
Det ser så fräscht ut.

Kramar :)

Mommonii sa...

Hej! vilken fin blogg! Här känner jag mig hemma, så jag återkommer gärna! Känner väl igen kers-problemet, har själv en trädgård där den frodas glatt. Sniglar dessutom....

De vita krukorna till kryddorna var jättefina! Nu är alla mina kryddor på plats i örtagården, men till hösten ska ju många in igen. Då kanske jag "lånar" din ide`....

Mångsysslare sa...

Håper alt er bra med deg! Fikk nettopp se litt av ditt arbeid. Som gift med styremedlem, så fikk jeg se utkast til webside. Skal bli spennende å se hvordan det blir til slutt. Førsteutkastet likte jeg kjempegodt, men jeg er jo ikke den som sitter og bestemmer.

Ha en fin dag!

RANA sa...

Jag borde inte besudla din vackra blogg med prat om mrdrsnglr (eh, så äckligt att jag inte ens vill skriva ut det), men här är en som HATAR dem. Jag lär barnen att man inte får döda några djur utom just dessa... Nog om det!!!!

Hur mår du, hur går det? Tänker som fan på dig. Så kul det var att ses sist, även om mijlön och omständigheterna var lite speciella. Jag blir så glad av ditt skratt; få har så härligt garv som du.

Och snart ska vi ses igen, tillsammans med en massa andra galna brudar. Vilket ljuvligt spektakel det kommer bli.

Kram, R

PS. Gillar tigrarna i träden!!

Änglahem sa...

Snälla, gulliga Willewira!!

Hur MÅR du?! vännen, operation?? ser du hur mina ögon står ut här i ren förskräckelse?! Blir orolig för dig gumman!

Sicka goa kissar! ni har! Här har vi ju då bara drottning Klara! Jaaa, hon tror att hon är det, försöker få ner henne "på jorden", men näää...inte lätt, enveten som få! Värre än sin Matte, och det vill säga Inte lite det!*hrmm*

Fönstrena?! smutsiga? vad är det för något? måste man putsa dom imellanåt? Attans också, det är därför*ljuset tändes*, som det ser så suddigt ut när man tittar ut! Tar jag nog en annan dag! Idag är det renbäddning och tvättning som gäller....förutom då den där rumpan som sticker upp med jämna mellanrum!*fniss*.

Nu hoppas jag att du får en härlig helg, med härligt väder! Idag har iaf vi toppenväder! Perfekt för att hänga ut tvätten i! ...och du, tack för att du håller med mig om snurran!*fniss*

Många kramar ifrån mig till dig!
Tjötmoster! is back!

RANA sa...

Hej snygging.

Snart är det dags!! :-) Det ska bli så kul att ses igen! Får du dricka vin?

KRAMAR - massor av dem.
/R

Viveka på Humlebacken sa...

Hej
Här har det varit tyst länge. Hoppas att allt är bra med dig och att det är ett "frivilligt" blogguppehåll.
Nu är det dags för avslutning i vårteckensutmaningen. På måndag kör vi Grand Final och jag kommer att lägga ut allas adresser i ett inlägg och uppmana folk att gå runt och titta på finalen. Det vore jättekul om du ville göra ett avslutningsinlägg och visa hur långt våren har kommit hos dig!
Kram
Viveka på Humlebacken

Pengastorm sa...

Hej!
Supertrevlig blogg och fina pissemissar du har!
Kram Maria