fredag, juni 26, 2009

Kossa på grönbete...

(Detta är inte sant! I en veckas tid har jag försökt få till ett inlägg. Jag har börjat skriva, suddat, skrivit, satt in ett foto etc. Men ett avslut? Nej!
Har jag tappat all förmåga att skapa, skriva eller vad? Gör ett nytt försök...)


Oj, vad tiden går fort när man har roligt, heter det ju. Och visst har jag haft roligt!
Bloggträff med härliga tjejer, Maratonhelg med familjen i stockholm (maken sprang stockholm maraton), Gröna lund, avslutningar, födelsdagskalas, klassträffar, midsommarfirande och 90-årskalas är lite av det som fyllt min gångna månad. Till det kommmer allt annat som måste göras; tvätta, städa och laga mat.Nu kanske ni får en liten aning om varför jag varit osynlig i en månads tid... Men jag är inte sjuk och jag ska inte sluta blogga. Hur ska jag kunna det??
Dels tycker jag om skrivandet och fotograferandet (även om jag gör det hellre än bra) och dels så vill jag inte förlora er alla härliga vänner!!
Jag kan dock inte lova att jag kommer med många nya inlägg under sommaren...

Vi har såååååå mycket att göra. Bland annat så ska vi rensa våra förråd... vilket jag sa förra sommaren också och det vittnar ju lite om hur fokuserade vi är här hemmavid. Inte så värst!


Maken har dock börjat slita ut saker ur ett förråd. Men det är pga veden han har köpt till en kamin som vi inte har. Ännu. Vi har förvisso pratat om att köpa en i ca 10 års tid...
Hur som helst så ska veden vara där. Var vi ska ställa alla andra saker hör inte hit. Eller??
Jag kan bara stå bredvid och skaka på huvudet... Ibland så hänger jag inte med, den saken är klar.

Men så känner nog maken inför mina travar med inredningstidningar som står här och var och rymmer en hel kökssoffa och för min garderob som är fylld till bredden av tyger. Jo, jag hade en syperiod en gång...
Som sagt, det är dags att rensa ut en del. Hm!Vi ska också ta tag i uteplatsen. Ni vet den där "dammen" som vi håller på att anlägga... (klicka på länken ovan och läs)

Vet ni... jag kan bara skratta åt våra planer. Just för att de återkommer hela tiden. Det skulle vara skönt att få avsluta några av dem också. Be om ett mirakel, det är vad jag får göra. Eller är det bättre att göra en lista och beta av den?
Det är frågan... kanske be om ett mirakel så att man klarar av att beta av listan?


Denna vecka har jag varit gräsänka och mammaänka, dvs make och barn har varit på läger. Det har varit så sköööööönt. Tystnaden är som balsam för min själ. Naturligtvis har jag saknat dem, men jag har varit fri att göra vad jag vill. Och vad har jag gjort? Jo, kossan var tänkt att släppas ut på grönbete! Hon skulle tillbringa hela veckan i trädgården, idisslandes den förhatliga växten Kirskål. Det var vad hon skulle göra!! Vad hände?
Hon svimmade i värmen och landade i en trädgårdstol med en bok i klöven.
Boken (läs böckerna) var riktigt bra.

Kan verkligen rekommendera Mari Ljungstedts kriminalromaner. Perfekt sommarläsning!


Nu ska jag strax åka och hämta hem min familj. Härligt att få pussa och krama dem igen!

Kanske hinner jag ut för att klippa gräset innan dess... Hm! Var var den där listan igen?
Hur är det man säger? "Även en snigel rör sig framåt..."
Och visst lämnar den spår efter sig också. Det är ju en liten tröst i sammanhanget.
Önskar er alla en underbart skön sommar! Jag tittar in när tiden och lusten faller på. Om inte annat för att läsa era inlägg. Till hösten ska jag nog ha samlat nya krafter igen...

Många långa kramar!


10 kommentarer:

Annalunda sa...

Goaste Willewira!

Åååååh vad du skriver bra...och vackert och så huvudet på spiken för visst känner man precis som du skriver... många gånger... Så det blev ingen kirskål... nåja jag lovar att den finns kvar till sen... ;) kanske du bara skulle ta och gilla läget? Kirskål är ju både kultur och vackert... :)

Skönt att du ändå har haft det bra. Har du läst ALLA Jungstedts nu??? ;)

Ha det skönt och bra så hörs vi - kramar Annie

Patricia sa...

Ja du, jag känner igen det där med den låååånga listan på alla "borde/ska göra" saker här hemma... =)

Men som sagt, Rom byggdes inte på en dag, och det är farligt att stressa, så man tar det i den takt man hinner med och har lust.
Vi har ett förråd i källaren och en bod ute på gården som ska röjas i sommar...hoppas jag.. hi hi.

Ha en skön sommar!
Kram Patricia

Mångsysslare sa...

Godt at du skrev et innlegg, for du har gjort meg litt bekymret med et så stort opphold. -Litt, jeg vet jo at det er mye som hender på sommeren og lite gøy å sitte inne når vi har så herlig vær.

Vi skulle også hatt en "to do"-liste, for det hender litt lite hos oss også, men nå har datteren ikke lenger noe eget rom, så vi har litt press på oss. Barna skal få vårt rom, vi skal sove i det tidligere kontoret og kontoret har nesten flyttet ferdig til datterens rom.

Jeg håper vi kan få ferdig det meste denne helgen, men vi har et tidligere fosterbarn som vil ha flyttehjelp idag også.

Ha en riktig fin sommer!

Viola sa...

Vad härligt att få höra av dig..ni verkar ha lite att ta tag i..här är en som bara slappar..som du vet är ju ungarna stora och har nu mkt tid för mig själv...tala om att jag då är en mästare på att lata mig..är inte många knop hos violan nu under sommaren..

men så klart har vi lite planer på g..ska åka hem imorgon för att titta på hus...jodå du läste rätt..skulle ju aldrig bo i hus igen..men längtan tar över ..och nu letar vi efter hus som liger 2-3 mil från stan och hoppas verkligen på det vi ska kolla på imorgon..finns där plats för en fysisk butik oxå...så visst rör det sig där uppe i hjärnkontoret som vanligt...

önskar dig och de dina en skön sommar och sedan måste vi ses igen i höst, stor kram

synne sa...

Hei syster.
Nå blir det på norsk, før mitt tangentbord har fått snurren. Finner inte det svenska....
Du skriver når du vil veit du.
Det gør jag med.
Nu under sommaren blir det inte så många inlægg tror jag.

Har det tufft nu i varmen...
Men det går øver. Det er noe at tenke på når vintern kommer igen.
Tenkte slå en signal i veckan. Om du har tid haha....
Kramen i varmen och hils da.
Kram syster i nabolandet.

LillaFlisan sa...

Hejsan söta willevira!

Hur har ni det i värmen?

Precis som vi antar jag.....byggprojekt på gång som varje sommar!
Tänk att man aldrig lär sig. Vi ska ju njuta på sommaren. Ligga i hängmattan och läsa eller gå på en liten skogsväg och plocka blommor för att inte tala om loppisjakter genom det svenska landskapet....

Men du har ju i alla fall passat på att få något ordentligt gjort när ungarna och maken varit på vift!

Läst böcker! Det är livskavlité det, eller hur?

Fast tur är det ju att ni fixar till uteplatsen för där vill jag definitvt sitta och kuckilura med er tjejer och ett glas vin.......

Ha det nu så bra och passa på att njuta oavsett väder!

Kram

Flisan

Anonym sa...

Hej!
Det är bara att sätta igång och rensa! Tre högar är ju känt, slänga, spara och ge bort! Det är så skönt när det är gjort! Lycka till! Och ha en skön lugn sommar!
Hulda

Floras Kulle sa...

Vad kul att höra ifrån dig!
Jag har inte kommit åt datorn på jättelänge, för DVD:n har ballat ur så nu används min laptop som DVD. Suck! Jag får inte ens peta på den, för då sabbar jag inställningarna...

Du är ju för underbar! Har just läst ditt inlägg högt för mannen, som utbrast: "Det låter ju precis som hos oss!" Vi behöver också ett mirakel. Jag har i alla fall förbjudit honom att börja med dotterns nya rum på vinden, innan garagetaket är tjärat och klart. Här måste styras upp!
Men det är SÅ skönt att läsa om att andra fungerar precis som vi...!

Men nu är det sommar och varmt, så vem orkar? Sitt kvar med dina böcker och njut, tids nog kommer höst och vinter, och DÅ...
KRAMAR:
Annette

Mamma Millan sa...

God dag!
Låter som ni haft en intensiv men roligt tid1!!

Ja maj o början av juni var hysteriska..men nu börjar det lugna sig...skööönt!!Nu kan man njuta en smula av sommar

Ha en skön sommar vecka!!
~~♥Kramar i massor från Millan♥~~

Home No.1 sa...

Hej hopp i det gröna=)

Jag förstår att du hamnade med näsan i boken istället för i kirskålen, hos oss blommar den vackert men vem bryr sig inte jag så mycket i alla fall, har annat viktigare på "göralistan" som flyter ut och ändrar sig hela tiden precis som din icke lista=)))

Ha det gott nu och njut med familjen i härliga sommarnätter så hörs vi när vi hörs, om inte förr så i höst!
Tusen sommarkramar Annica.