onsdag, februari 20, 2008

Magplask och vattenstänk!

Aj,aj,aj,aj.....hela kroppen är mörbultad och öm. Vad jag har gjort? Badat.
?????? Ja, jag förstår om ni har huvudbry...Det skulle jag med haft om jag inte upplevt det själv.

Jag tar det från början...

Igår begav sig hela familjen och makens kusin från småland, till Gustavsviks äventyrsbad utanför Örebro. För dem som inte vet det så finns det ett äventyrsbad där. Barnen var eld och lågor och även jag, som egentligen inte är så förtjust i simhallar och badanläggningar pga av ljudet, tyckte det skulle bli kul.

Bild från Gustavsviks hemsida


De hade två stora rutschkanor, en lång en i en mörk tunnel och en som slutade som en tratt, dit barnen genast sprang. Och maken ska tilläggas - han älskar rutschkanor. Jag är inte så förtjust i dem. Vet inte om det är åldern, men all min äventyrslusta har runnit av mig sedan jag fick barn. Tänker väl som så att det är bra om en överlever... :-)

Hur som helst så tog jag det lugnt och simmade i stora "sjön", badade i utomhuspoolen och kopplade av i bubbelpoolen. Jag hade det lugnt och skönt tills sonen ville ha sällskap i vildforsen. Det är ett vildlandskap uppbyggt med kanor, tunnlar och mycket forsande vatten. Ser riktigt kul ut. Tillräckligt kul för att en gnutta äventyrslusta skulle vakna till liv hos mig.
- Kom, sa jag till sonen, nu ska vi ha kul. Vi gick upp för alla trappor för att bänka oss i första kanan ner i forsen.

Bild från Gustavsviks hemsida


Åhej, vad det gick. Vattnet var så strömt så att få ordning på kroppen med ben, armar och allt var stört omöjligt. Jag for omkring som en vante, dock inte lika mjuk, och slog i alla hörn och kanter som gick. Upp kom vi båda två i första avsatsen (där man hade chans att avvika och gå upp ur vattnet) och kände hur vattnet slet i oss. Sonen såg lite skräckslagen ut och hur jag såg ut vill jag inte ens tänka på.

När vi frenetiskt höll oss fast kom maken förbi och skrattade åt oss. Han bad oss vänta på honom tills han kom ifatt. Är han knasig, tänkte jag. Hur lätt tror han det är. Tills slut kom han och fick fatt på sonen som inte visste om han skulle fortsätta eller inte. Men med pappa som "ankare" kände han sig tydligen tryggare för de åkte iväg.

Bild från Gustavsviks hemsida


Näe, jag ska inte banga ur tänkte jag och släppte taget om den sten som jag förbrilt hade hållit mig fast i. Iväg for jag och hamnade baklänges med benen rätt upp i vädret. Jag slog i min redan vrickade fot i en kant och huvudet i en annan. Vattnet yrde omkring mig och till slut droppade jag ner i andra avsatsen (där man också kunde gå upp ur vattnet - varför gjorde jag inte det??).

Nu började jag få lite panik och det tog en lång övertalning från mig själv att sätta mig i sista forsen för att åka ner. Eftersom vattnet har sådan kraft har man inte en chans att sätta sig i postition och åka värdigt ner på baken. Nejdå, här åker man på magen framåt för att sedan snurra runt och åka på magen med fötterna först och sedan snurra runt och hamna på ryggen och sedan ner i sista poolen. Där man för övrigt hamnar i en virvel av vatten som gör att det tar flera sekunder innan man kommer upp. ALDRIG MER!!!! ALDRIG!!!

Idag kan jag knappt röra mig, så ont har jag i hela kroppen. Jag har insett att man är för gammal för sånt där som vildforsar och kommer hädanefter hålla mig till den varma bubbelpoolen och det härliga utomhusbadet. Det sistnämnda gav mersmak. Håller på med operation övertalning på maken. "Tänk vad mysigt vi kan ha i en vedeldad badtunna..."


En badtunna från Badatunna.se...


...eller en spa-pool från Sundance-spa.se det vore något...


Vi får väl se om övertalningen går hem...

Ha en skön kväll!!

Kramar Willewira

Ps. Jag shoppade lite som plåster på såren, men det visar jag nästa gång...

34 kommentarer:

Synnøve. sa...

Men jisses alltså.....Gamla människan vad tar du dig till med? Damer i vår ålder ska inte åka och snurra i vilda forsar.Vi ska liga i en bubbelpool och bara njuta.....
Nu vet du det tills nästa gång lusten gör sig påmind.
Hoppas kroppen återhämtar sig fort för att vara skadeskjuten så där är inget vidare.
Med hopp om att du snabbt blir ditt gamla jag igen.
Bamsekram, fast en mjuk en.
Synne :D

Willewira sa...

Nej, du har så rätt Synne! Jag har insett mina begränsningar...på ett ganska brutalt sätt.

Varm bubbelpool var det.. jag lovar!!

Tack för den mjuka kramen... :-)

My Lovely Things sa...

oj ojoj!!!
Vilken rolig läsning..inte att du skadade dig med..oj så härligt det lät att vara på badland...vi har pratat om Örebrosbadland...
Vi har vart i danmark på Lalandia...enh mycket rolig upplevelse..vill gärna åka till nått tropiskt badland igen...
Mina ungar skulle nog älska den där forsrämnningen..superhäftigt-farligt...jag skulle nog avstå nu med facit i hand..
Vi får nog gå in på hemsidan och kolla..
ha det gott..
kram Anna

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Hej tack för den goa kommentaren hos mig...det gör mig sååå glad...så kul att komma hit o läsa!!!

Jag ser att ni har ett härligt sportlov,,,snyggt inlägg!!

Ja, örebros bad är kanon...varit där 2ggr!!Jag förstår dig med vild fosen..skulle aaaaldrigt sätta min fot i den...livrädd för allt sånt!!!Till skillnad mot mina barn som är raka motsatsen!!!
Kan det va från pappsen trooooo!!
Ne brukar hålla mig till bubblorna!!Eller simma utomhus!!Rätt skönt!!

Var i Åbo på ett liknande äventysbad,fast mindre, då fick de upp mig i nån mörk äventysrucshbana...man skulle ligga på en madrass, men jag flög så klart av..o det hela blev en mardrömm!!!Så ALDRIG mer!!

Ni får väl komma till Skara sommarland i sommar..nästan granne med oss!!!

Ja, du..vill med ha bubbelbad eller tunna...vilken dröm!!Älskar att bada..gör det typ varje dag...så det vore ju väl placerade pengar...
Hur ska vi komma på att övertala våra män tro..Nåt bra förslag!???

Kramelikram på dig!!!

Bergagårdens Lina sa...

Hej hej!

Vilken härlig berättelse! Kul att läsa! (men kanske inte så kul för dig..:) )

Kan bara intyga att det är riktigt skönt med en badtunna, men mitt tips är att köpa en med plastinsats som gör den lättare att rengöra! Att hålla den ren, fylla den och värma den tar ju sin tid men det är det värt för det är så härligt att ligga i den på vintern och titta på stjärnorna!

Drömmen hade varit att ha ett sånt där SPA-bad som alltid är redo för ett dopp, kanske är det dags att köpa en trisslott?

Hanna sa...

Nej du ska INTE ta in granen...du kanske kan påskpynta den eller någe till påsk och du vet sen är det dags för midsommarstång och sen är det halloween...funkar säkert =) Låter ju som att äventyrsbadet var lite läskigt ju...fast de gav ju uppenbarligen bra motion =)
Hoppas du får dej en vedeldad tunna istället...lite med avslappnat.
Ha de gott
kram

Vanilladreams and humblebees sa...

Hahahaha.... vilket äventyr! Rena galenskapen! :)
Förstår att du är mörbiltad... stackars rara dig.

Nä tacka vet jag bubbelpool och avkopplande lugna bad :)

Kramar från Jenny
---<-@

Lilla Blanka sa...

Ojoj vilket äventyr..! Sånna där ställen brukar resultera i lite blåmärkern eller småsår..vi har en dålig erfarenhet av sånna ställen..fast vi kan inte låta bli att åka till dem om ooh om igen hihi :)
Åh vad kul det låter att du har samma växthusdröm som jag..! Hoppas ni kommer igång med bygget också då..skulle vara jättekul att se!
Kram
Mia

me and alice sa...

Hej!!
Hi, hi... Känner igen mig när jag läser om ditt badäventyr. Vi har ett likadant bad i Borlänge!!! Har också åkt forsen... Huvvaligen aldrig mer. Värsta som finns när man inte vet vad som är upp eller ner...Men det där med bubbelpoolen låter som en bra ide... Hoppas övertalningen lyckas! Hi, hi...
kram Susanne

Vörteröl o Norrlands Guld sa...

Målande beskrivning,är det säkert att du inte är Ronja Rövardotter tyckte mej se Vildvittror ovanför ditt huvud där i forsen. Kram Peter

Annie - Annalunda sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Annie - Annalunda sa...

Hej Willewira!
(det var jag som tog bort det förra inlägget...det gick lite väl fort när jag skrev...gillar inte allt för många slarvfel... :)
Ja en fika hade inte alls varit dumt... har varit hemma med mina sjuklingar hela veckan...och en sjuk gubbe är inte så himla kul... *suck* Igår och även idag vädrar jag pälsen lite med ett gå på ett par möten "som jag motvilligt måste vara med på"... *ytterligare suck*... så en fika med dig min vän hade nog precis varit det jag behöver... Vilket äventyr du skriver om....att du ger dig in på sånt... ;)...jag har varit skeptisk till badtunnor och sådant (du vet Florence och hennes baciller)...men så testade jag (motvilligt) och det var gudomligt... jag var den som steg upp sist...så vem vet det kanske är något som kommer även hit...
Ha en bra dag... skrev ett inlägg igårkväll(sent) men det jäklades bara så jag får försöka ikväll igen... trots att jag skickade upp stora bilder blev de inte klickbara... ändringar som jag gjorde försvann... jag var lätt iriterad om man säger så...

Jättekram Annie

Cattis sa...

haha... ja jösses så man känner igen sig!

Ungarna tycker jag är "pinig" när de ska lura mig på sådana äventyr. Jag skriker och bär mig åt. Det finns ett äventyrsbad i södertälje och där törs jag faktisk åka.

Men ungarna drar upp badkläderna och åker på skinnet, helst liggande.... för att det ska gå fort.

Jag sitter på min stadiga rumpa. Rätt upp och brukar få ungar som åker in i ryggen på mig bara för att jag åker så sakta...

Låter dock som om Gustavsviks kana är värre....

Som uppskjutet på Gröna lund kanske. Det åker jag ALDRIG mer. Hade ingen röst kvar när det var klart...

Hoppas du blir återställd snarast :)

kram
Cattis

IKT i min vardag sa...

Tjohooo! Vad kul det där lät, den skulle jag vilja åka!:-) Ja det lät ju inte som om det var lika kul för dig precis....;-)
Så härligt inbjudande utomhuspoolen såg ut. Går alltför sällan till vårt äventyrsbad här. Är där ofta med eleverna, jobbigt ljud alltså och det luktar klor i hela näsan sen. Kul att "impa" på eleverna ibland genom att hoppa från 3:an (ja där går min gräns iallafall) och åka vattenrutschkana på bäst tid hihihi...Ja, jag vet att jag är lite barnslig.

Kram på dig!

~~*Pennyshouse*~~ sa...

hihihi..jag skrattar så tårarna rinner..hhi...
Du är underbar!!
Det vaerkar vara ett trevligt ställe.Vi har oxå pratat om att åka dit.
Får ta å packa väskan å dra iväg..hiihihi...

Kram Pernilla

Änglahem sa...

Milda Matilda vad jag blev yr här nu!!! Har svischat ner alla banor och kanor och allt vad det var....förstår att du är mörbultad*hihi*. Men roligt var det!!! får jag nog göra om när och om jag kommer till era trakter*fniss*...om jag törs!

Den sista bilden med spapool eller vad det nu hette tycker jag verkar se väldigt skönt och behagligt ut!!

Kramar
Ulrika

Designe sa...

Hahaha...skrattar gott! Jag förstår att du har ont! :) Jag gillar inte alls sånt där..tycker det är lite läskigt..undviker såna aktiviteter om det är möjligt! Hoppas du får en fin helg! :)

mittiminvillervalla sa...

Hahahaha! Måste skratta fast jag fattar att du måste ha ont både här och där! Herregud så rolig du måste ha sett ut! ;o)

Samma här, för mej kom bloggandet av sig lite också. Blev för många saker på en gång helt enkelt. Tur att den finns kvar här och väntar på oss :o)

Ett utebad vore helt underbart! Har själv drömt om ett i flera år. Ett trädäck med en sköna stolar och ett zinkbadkar och lite annat smått och gott. Har bilden framför mej så precis. Men får nog fortsätta drömma. Gör inget, det är ju kul det också :o)

Ha det finfint!

Kramisar MOnika

Solsjö - Under en vind sa...

Jösses vilket äventyr, det hade jag nog inte vågat mig på!!!!
Blir nyfiken på vad du shoppat förstås!

Många har frågat om dokumentet, därför har jag gjort ett litet tillägg med info!!

Ha det gott, kram!

Unknown sa...

*skrattar* Kul att läsa om ditt äventyr. Fast inte att ha ont efteråt kanske. Jag känner igen mig, älskar vattenkanor. Drog ett race med sambon när vi var i Bali med ungarna för några år sedan. Jag hade gett mig den på att vinna över honom och kastade mig ursinnigt nerför fritt fall. Det gick så fort så jag tappade andan och drack förmodligen upp allt vatten i banan på vägen ner. Stötte i svanskotan så jag knappt kunde stå efteråt. Att sitta ordentligt i flygstolen under den lååånga flygresan hem till Svedala var en ren pina. Och det värsta av allt, jag vann inte ens....

Vad roligt att du kikat in hos mig, så jag hittade hit till dig. Tack för din kommentar.
Jag tror inte att jag varit här förut :) Kan ha fel, men jag känner inte igen mig. Välkommen tillbaka fler gånger. Nu ska jag kika runt hos dig lite till.
Ha det gott. Kram Vero

Ann-Catrin sa...

Oj oj... lilla vän... vilken grej!!
Vi var där på sportlovet för några år sedan... jag vågade mig inte på de där vilda forsarna.. jag är jätterädd för sånt.
Nej fram för varma bubbelpoolar... det är annat det!
Ta det lugnt nu så kroppen får vila!!!
Kramar A-c

mig & alice sa...

Förlåt men...nu skrattar jag så att tårarna rinner...Vad du är suverän på att beskriva!! Såg dig framför mig hur du for runt som en vintervante i den där forsen för att få tag i en sten och krampaktigt hålla dig i innan du for iväg igen... Jag är hemskt ledsen att du slog dig...det var ju mindre kul.
Men tack snälla för det hjärtliga skrattet jag fick, kan man börja dagen på ett bättre sätt (även om du har ont idag). Jag säger bara en sak... Suneboken och historierna om Gustavsbergsbadet, släng er i väggen!!

Jag håller annars helt med dig, när barnen börjar tjata om äventyrsbad då liksom förminskar jag mig själv för att inte synas, hahaha. Jag är livrädd för de stora rutchbanorna...också efter jag fått barn...Vad är det med en egentligen??

Är det ok att jag länkar dig förresten? Hit vill jag komma tillbaka ofta :-)

Kramisar i massor
Melinda

Cattis sa...

Så gullig du är:)

nej någon Harry Potter historia är det inte så jag blir nog inte svinrik :) om jag ens får den publicerad. Men det är en historia med mycket sanning och ändå är den påhittad eftersom jag stuvad om bland personer och händelser.
Det är inte en rolig historia alls, men ändå ett eller flera levnadsöden under ca ett år.
Den har en del svart humor. Och jösses, även sexuella inslag....

vilket gör mig aningen generad om/när någon annan ska läsa.

Samtidigt är det ju en del av livet...

och jo vi är "familj" med Synne :)

Kram och ha en trevlig helg!
Cattis

~~*Pennyshouse*~~ sa...

hej goa du!!!

hiihhihi...jg sitter faktiskt å filar på jordgubbsbakelser...tänka läsare där...hihihi..jag ska göra en till dig.Mejlar du mig din adress, så jag vet vart den ska...

sandin_4@hotmail.com

kram Pernilla

My Lovely Things sa...

Hej!
det är så roligt att få en påhälsning av dig..
du skriver så trevligt och innerligt...
Självklart ska du få reda på var du ägg kan finna...
Har du någon Village butik i närheten? Där kan du hitta..
Kika annars in i någon blomaffär med inredningsdetaljer..där borde det med finnas...
Måste tilläga med att jag har sett på Oprah i dag....är väldigt förtjust i hennes program med..
Tyckte att det var så tråkigt när programmet slutade att sändas i tv 4..men nu är ju 3 här för att stanna.
ha det gott
Här blir det tacos och filmen rattatoie i kväll..
kram anna

Cattis sa...

Även jag är så barnslig att jag läser Harry Potter. Hängde på låset när den sista släpptes :)

Från början läste sonen och jag tillsammans. Jag köpte dem åt honom och läste dem efter honom. De två sista böckerna har han inte ens läst...
Han är 18 och tycker att han växt i från dem... vill inte ens göra sin samling komplett...

Men jag tycker sista boken var den klart bästa :)

Hoppas du får en underbara lördag

Kram
Cattis

Annie - Annalunda sa...

Ville bara säga hej och önska dig en skön och avkopplande helg! Nu är även Florence sjuk... *suck*

Kram Annie

Skatan sa...

Hej och tack för besök och värmande kommentar! Hoppas mörbultandet börjar ge med sig...om inte annat har du en god ursäkt för soffpotatisande :)

Kram och trevlig kväll!

/Skatan

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Have lovely weekend!!!
♥Kram Millan♥

NICOLINAS BONING sa...

Förlåt...men jag...fniss...har skrattat åt ditt...fniss...äventyr så att tårarna har runnit ner för kinderna:-)
Snacka om att inte vara en fegis iaf!
Det ser ut som om det som finns på dom 2 sista bilderna inte skulle vara helt fel att ute på gräsmattan.
Hälsn/Birgitta

Anonym sa...

Blåslagen blir man!
Hi hi :)

Peters Projekt sa...

Hej Mor Karin!

Jag fick många go´a skratt av din målande beskrivning av den graciösa rutchbanefärden. Där var det inte mycket som gick rätt ;)

Själv har jag överraskat mig själv i vattenkanorna med att spontant gapskratta för att det är så oerhört kul att kana utför, sådär på gränsen till okontrollerat. Lillgrabben älskar att åka i knät på pappa men "Pappa, vi åker inte den blå ruschelkaman nästa gång för det gick så fort". Nädå grabben, vi hoppar över den nästa gång . . .

Kul också att du gillade vår "dörrlampa". Tyvärr är den tillbaka på vinden, lutande mot en väg. Får finna en bra plats för den.

Grejen med Ernst & Martin (och alla andra "Ernstar") är att dom, precis som i kockprogrammen, preparerar det mesta i förväg eller klipper bort allt slit, svett och svordomar så att vi skall tro att det hela tiden var en dans på rosor att sänka källaren 1 meter och lyfta taket 2 meter.

För övrigt gillar både jag och grabben att efter "ruschelkaman" sätta oss i det varma bubbelbadet. En riktig höjdare!

Natti! / :P

mittiminvillervalla sa...

Hallåj vännen! :o)

Kikar bara in för att höra hur det går med alla blåmärken? ;o)

Din story är ju bara för härlig!

Kramisar Monika

Mångsysslare sa...

Stakkars deg! Vi var på Gustavsvik en gang i fjor høst. Det gikk ikke bedre for meg. En tur ned fossen skulle jeg jo, men ble både blå og blodig og redd datteren skulle drukne.

Etter det holdt jeg meg til sønnen som på den tiden var redd for vann, så vi holdt oss på maks 10 cm dyp. Ikke verdt pengene det kostet, var min konklusjon etter den dagen, men datteren og mannen var nok ganske fornøyde. Mannens kommentar er dog at det gjennom alle tider har vært et farlig bad.