fredag, februari 15, 2008

Tänk vad sånt värmer!!

Ifall det undgått någon så var det Alla hjärtans dag igår. Nej, jag trodde väl att alla förstått det. :-)
Egentligen är det ju dumt att man ska behöva ha en dag för att visa uppskattning och att man tycker om varandra. Det är sådant man borde göra varje dag, eller hur?
I och för sig tror jag vi alla gör det lite då och då, men vi borde göra det oftare. Varför? Därför att man mår så bra när man känner sig uppskattad och älskad.



Mina små änglar kom hem med egenhändigt gjorda hjärtan. Fint inslagna i silkespapper. De var så stolta och som förälder blir man varm långt ner i hjärteroten. Åh, vad man uppskattar att de tagit tid och format dessa hjärtan med sin små händer, målat dem och i dotterns fall även lagt glitter på och skrivit små kärleksord. Allt för att göra en glad. Puss på dem!



Själv hann jag inte iväg till fina blomsteraffären utan gick och köpte en krukros till maken på ICA. Den blev jättefin tillsammans med de två hjärtanen.



Maken själv kom hem med en vackert inslagen ros. (Att kortet inte var påskrivet och låg i jackfickan - det får man inte bry sig om.) Den var så vacker och fick stå på paradplats i vardagsrummet. Bredvid den fina bysten som jag köpte i Paris för 11 år sedan. (Skrev "min fina byst" först, men det kan ju missuppfattas...)

Jag hade besök av ett par mammor från sonens klass igår eftermiddag. Vi hade pratat länge om att vi skulle träffas för att få umgås lite. Men som vanligt drog det ut på tiden. Igår blev det äntligen av. Jag bakade semlor i form av hjärtan. En idé jag stulit från Älskar sött som hade gjort så fina semlor. Tyvärr glömde jag mina i ugnen så de blev lite mörka, men de var goda ändå.

Vi smaskade även lasagne och ananaspaj med glass under kvällen. En riktig frossarkväll. Får hålla mig från allt gott ikväll istället. Det blir sallad och grönsaksdip. Lika gott det!

Solen skiner idag och gör mig så glad! Oh, vad jag längtar efter våren!! Att den är på väg märker man av att snödroppar och vintergäck dyker upp i trädgården.
Snart kära vänner, snart kan vi gå barfota i gräset igen....

Sköt om er och ha en riktigt bra dag!!

Kram Willewira


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Kolla in detta som kom på min mejl idag!! Visst är det fantastiskt!!


Man kan måla med sand och pulver!


Gör om det om ni kan!
Kram igen!

25 kommentarer:

IKT i min vardag sa...

Vilken fantastisk Alla hjärtansdag du hade igår. Visst blir man varm i hjärtat och lite blöt i ögat när barnet kommer hem med sina små egengjorda presenter. De presenterna är de bästa!

Kram Linda

Lilla Blanka sa...

Åh vilken dag du hade igår, underbar...! De små handgjorda hjärtana är ju såå gulliga, och det är som du säger, man blir alldeles glad ända ner i hjärteroten av sådana gåvor av ens barn..Vilket får mitt hjärta att hoppas till! Jag GLÖMDE att nämna/visa dotterns lila hjärta som hon gjort till mig igår..pojkarna hade inte gjort nåt men jag gick en kram i alla fall :)
Jättesöt hjärt-semla!
Kram
Mia

Lilla Blanka sa...

Hej igen..uppdaterade mitt inlägg med dotterns hjärta hihi :)

MormorRuthsAnn sa...

Ja, jag vill gärna se dina lampor!!

Vad duktiga och gulliga barn du har. Visst blir man rörd när de gör saker till en? Semlan såg smarrig ut! Tar ett cyberbett!!!!
Kram Ann

ps: snart kommer man att börja gå den dagliga promenaden i trädgården och se om det börjar komma upp någonting. Det är nästan den bästa tiden i trädgården...längtan.

Kram Ann

Annie - Annalunda sa...

Kära Willewira! tack för di söta kommentar hos mig (som jag faktiskt "tjyvläst" på jobbet... ;) Vilka underbara hjärtan - underbara blommor... Javisst är det så att vi behöver visa lite mer omtanke och kärlek...du har så rätt... Efter en mycket stressad vecka på jobbet med otaliga möten är det nu dax att stänga burken och gå ut i det underbara solskenet... jag ska försöka skriva något till Annalunda ikväll... Ibland räcker inte tiden till allt som man vill...egentligen skulle jag bara vilja vara ledig från jobbet och göra allt det man älskar och tycker är ROLIGT!

PS: Skrattade gott...hade också tänkt baka hjärtsemlor i helgen...också blivit inspirerad av Älskar sött...och nu även av dig!!!
Jättekram! din vän Annie

My Lovely Things sa...

vilka söta hjärtan barnen hade gjort...
min dotter bakade cholkad muffins med rosa glasyrhjärta... ena sonen gjorde chokladbollar..det var mysigt...

jag håller med om att det är viktigt med uppmuntran..ett uppmuntrande ord kan göra skillnad för en människa..vi vet inte vad människor bär på som vi möter i vårt liv..men om vi försöker se dem om kring oss ...uppmuntra så kan det göra en enorm skillnad

Måste bara berätta...jag har hängt ut flera tvättar på tork idag..det är ett härligt vår tecken tycker jag!!!
kram på dig..är så glad att jag hittad e dig och din blogg...
många kramar Anna

Ann-Catrin sa...

Oh vilka underbara gåvor... små handgjorda saker är dom som slår högst!!
och den vackra rosen oxå... härligt!!
Ha en skön helg nu
kram A-C

Nässelblom och choklad sa...

Underbara hjärtan du fick. De speciellt utvalda och egengjorda presenter man får av sina barn är ju det finaste man kan få. Jag fick egengjorda kort av mina tjejer. Rosorna är förstås också underbara. Trevlig dag det blev med semlor och middag med vänner också. Ha det så bra. Kram Eva

Anonym sa...

Hej nya bloggbekantskap!

Jag läste att du är på gång vidare (jag säger inte 'tillbaka') efter
utbrändhet...
Det verkar som vi sitter i samma båt!

Jag har krashat för andra gången. Första gången var jag igång snabbt igen. nu har jag varit sjukskriven i snart två år...


Idag har jag haft en tung dag...
Jag har så mycket jag skulle vilja ta tag i, men armarna känns som bly.

De dagar jag haft lite mer energi har det varit kul att pyssla med lite kreativa grejer. bloggandet var ett bra sätt att våga närma mej datorn igen...

Vi håller också på att renovera tillbaka sekelskifteskänslan i vårt sekelskifteshus!
Så när vi förnyar, ser det äldre ut än det gjorde innan!...

nu ska jag titta vidare på dina fina bilder.
kram
ingela :)

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Hej svejs!!!Härlig alla hjärtans dag du haft...ja barnens saker är ofta de vackraste...det är sååå mycket kärlek bakom!!!

Mailet...en sån flaska köpte jag i egypten...o barna var sin med...såg på när de gjorde dem ..skrev namn o allt i sanden..lite coolt!!!

Tack för de fina kommentarerna på bloggen min!!Blir så glad när ni skriver!!Trevlig Helg!!

Kram Millan!!

Nee, det där med bloggen är ett mysterium...inte hört nåt än, men man saknar ju sina gamla inlägg...Myvcket tid o känslor bakom!!

Annie - Annalunda sa...

Tittar bara in för en snabb fika och lite prat... ;) Tack för goa hälsningen hos mig Willewira - underbart gott för själen att hitta en sån när man sätter på burken... Jättekram så hörs vi sen!

Kram Annie

Britt sa...

En mycket trevlig blogg hit tittar jag in igen://Britt

Malin - I min trädgård sa...

Vad gulliga dina barn var! Jättesöta hjärtan!

Tack för hälsningen i min blogg! Angående just layouten på bloggen så kan du gå in på t.ex. den här länken http://www.blogcrowds.com/resources/view_template.php/thelateshow_25

Det är en variant av den här tredelade layouten. Sedan kopierar du den koden som är nere till vänster på sidan och klistrar i den i din blogg om du väljer att du vill byta mall. Hoppas det funkar för dig!

En sak du ska tänka på är att bilderna i högerspalten försvann för mig, samt vissa andra sidelement såsom länklista och besöksräknare. Men inläggen finns ju kvar!

Lycka till om du ska våga dig på det! Ja är himla nöjd, även om det tog ett tag att få ordning på sidan igen.

Ha en superhelg! Kram!

Skatan sa...

Tittar in och önskar dig en skön kväll!

Sköt om dig : )

Karin i Villa Grå sa...

En blogg med namnet "Mor Karins täppa" kan inte vara fel, tänkte jag - och det var den inte heller! Du har en riktig mysblogg som jag gärna återvänder till. Jag är svag för mycket text och det bjuder du också på *gillar*

Ha en skön söndag och en bra ny vecka!

Kram, Karin

Hanna sa...

Åh vilka söta hjärtan...vad mysigt...visst är det så att vi borde komma ihåg att vara goa mot varandra utan att ha en alla hjärtans dag...fast lite mysigt ör det allt...
ha de gott
kram

Guldkorn i min vardag! sa...

Så underbart gulligt av barnen så söta hjärtan!
Kollade på konstverken i sand, min bror hade köpt flera såna konstverk i Bracilien när han o hans fru var där i fjol. Det är fantastiskt att se hur det går till man fattar inte ändå!!!
Kram Ulla-Bella

Karin i Villa Grå sa...

Din idé om att använda pappersremsor för att se om det skulle passa med spröjs i fönstret är suverän, det ska göras redan i morgon om tiden räcker till. Tusen tack, du kloka! *gillar*

Kram!

Karin

Solsjö - Under en vind sa...

Vilket Alla hjärtans dag firande, alla bidrog med något, mysigt!!! Här blev det sonens kort och ett sött meddelnade från mannen på kökets griffeltavla. Själv bidrog jag med nybakta bullar igår och på kvällen bjöd jag mannen på godaste räksmörgåsarna....Hela helgen har vi haft massor av ljus tända och kakelugnen har varit tänd varje kväll (även nu....).....

Tänk vilka konstverk, då de målar i sanden! otroligt!

Fina semlor, vad gör det att de blev mörka.....

Ha en fortsatt skön söndagskväll! Kram!

Annie - Annalunda sa...

Halloj Willewira! Hoppas allt är väl...själv är jag hemma för vård av sjuk man och barn... Saknar dig!!!

Kram Annie

Annie - Annalunda sa...

Skönt att höra ifrån dig... Nädå inte ska jag flytta..men nyfiken är jag ju och när det gäller datorer och sånt måste jag ju testa...har tänkt att ha trädgårdsbloggen lite mer till trädgården och till mina projekt där...framöver... :) Stackars din mage... hoppas det är bättre nu...och du Willewira...ta lite tid för dig själv nu!!!

PS: Hjälper dig gärna när det blir dax för rosor!

Kram Annie

~~*Pennyshouse*~~ sa...

Vilka härliga presenter du fått å gett.Underbart!

kram Pernilla

Annie - Annalunda sa...

Det gör jag gärna Willewira!
Bara roligt!

...och du måste bara se Jane-filmen...som jag grät.... :)

Kram Annie

Jes/Vita villa vila sa...

Å vad mycket härliga ♥ det var här! Kikar in & säger hej! Härlig sida du har,

Kram /Jes

Annie - Annalunda sa...

Saknar dig!

kram Annie