fredag, april 25, 2008

Zara, Nolte och Magnolia... eh...nej vi ska inte ha barn!

Hej på er mina kära vänner där ute i bloggsfären!

Hoppas ni har det bra i solen och njuter av dess värmande solstrålar... Det är för härligt!!

Ni känner det, eller hur? Att våren kryper upp i tårna...sprider sig i kroppen...ut i fingrarna...och upp i hårfästet. Man liksom vaknar till liv...allt blir lite lättare...


Mina intentioner att vara lite mer frekvent i bloggen verkar gå om intet. Nu har det gått en vecka sedan sist igen. Jag är hopplös, men jag hoppas ni har tålamod med mig. Jag vägrar låta mig stressas, utan tar det som det kommer. Och nu kommer det ett inlägg... hoppsan det blev lite liv i gumman ialla fall! Det var nog ett vårspritter som gjorde en volt.

Jag var i Stockholm i tisdags för att träffa min två chefer. För er som följt mina inlägg så vet ni att jag jobbar hemifrån för ett företag i just Stockholm. Då och då så träffas vi för att umgås och gå igenom sådant som är lite tråkigt att ta via mejl och telefon. Vi går ut på en restuarang och äter lite mat, tar en kaffe och pratar. I tisdags hade vi utvärderingssamtal (man behöver inte gå i skolan för att ha det...) nere vid slottskajen i solens sken. Underbart!

När det var dags för mina chefer att dra sig hemåt så tog vi vägen genom Kungsträdgården. Överallt satt det folk och njöt av solen. Snacka om att pluppa upp från ingenstans. På vintern är det nästan folktomt, eller ja... i Stockholm blir det sällan folktomt, men åt det hållet. Så kommer solen och helt plötsligt så sitter det folk både högt och lågt och mitt-i-mellan. Fascinerande!

Kungsans körsbärsträd stod i blom...så vackert!!



Jag försöker alltid titta in i butiken Zara när jag är uppe i huvudstaden. Jag tycker de har så underbart fina kläder till barn. (Är det någon mer än jag som är innerligt trött på HM, Lindex och KappAhl när det gäller barnkläder?)
Det har hänt att jag inte hittat något på Zara, men det är sällan. Och som jag trodde...kom jag även denna gången ut, flera hundralappar fattigare. Men nu blir barnen fina till sommaren...


Jag väntar och hoppas på att Zara även ska etablera sig i Linköping. Man kan ska ju inte behöva åka till stora staden varje gång man ska handla kläder till barnen...

Därefter traskade jag iväg till änden av Regeringsgatan för att hälsa på svägerskan. Hon har precis börjat jobba på en nyöppnad köksinredningsfirma som säljer det tyska köket NOLTE. Mycket läckra kök, men väldigt modernt. Så tyvärr lär det inte passa så bra hemma hos oss. Vi har ju ett ganska gammalt hus där ett lantligt kök passar bäst. Synd, för de har mycket häftiga finesser....


De har en lucka som kanske skulle kunna fungera...får be om ett prisförslag när vi vet exakt hur köket kommer bli efter tillbyggnaden.

När vi flyttade till vårt hus fick vi på köpet en vida känd sevärdhet - vårt Magnoliaträd!!
Med stora vita blommor har det förfört alla som korsat dess väg. Det har stått omskrivet i lokaltidningen - Corren - och många har vallfärdat för att se detta träd. Och jag förstår dem! I full blom är det sagolikt vackert! Se själva...


Förra året blev det inga blommor. Vårt älskade träd har dött!! Snyft, böl och snörvel....

En äldre tant kom förbi när jag låg på knä i rabatterna och rensade ogräs...
- Vad har ni gjort med trädet, skällde hon på mig och blängde med ilskna blickar. Här brukar jag alltid gå och titta på trädet för att välkomna våren! Det har funnits där länge!

Jag försökte förklara för henne att troligtvis har trädet ruttnat i stammen och ner i rötterna, då det samlats vatten i en grenklyka. En gren har en gång i tiden, som vi tror, gått av och sedan har man inte skyddat skadan på rätt sätt, vilket nu har fått sina konsekvenser. Tanten bara blängde på mig, snörpte på munnen och gick vidare...
Kan bara gissa vad hon tänkte om mig. Ungdomar!! (Betänk att jag fyllt 40!)

Hur som helst är det för sorgligt - detta vackra träd är ett minne blott. Skulle vilja köpa ett nytt träd. Ett sådant som redan vuxit en del, men det kostar pengar...många pengar... så det får bli en liten planta. Och så får vi bo här i 30 år till....annars får man ju inte se blomprakten.



Nu önskar jag er alla en riktigt skön fredagkväll och en härligt solig helg!!

Själv ska jag försöka vinna i kampen mot kirskålen/kärsen...

Sköt om er!! Och tack för att ni finns!

26 kommentarer:

Änglahem sa...

OM! du skulle vinna kampen mot kirskålen, meddela mig då!!! Jag för en mycket ojämn kamp mot detta illtyg!!!!*buhuu*

VAd synd på Magnolian!! men de växer rätt så fort!

Bra att du inte stressar upp dig vad det gäller bloggen! vi finns här, går inte så himla långt*fniss*

Ha en härlig helg!
Kram/Ulrika

My Lovely Things sa...

hej!!!
Så roligt att höra från dig...

Så trist med ert träd...tråkigt att det dött-så praktfullt..aldrig sett något liknande förr..Ni får väl köpa ett nytt..tror att de växer rätt fort..

Min magnilia hade en knopp innan snön kom..sen för frös knoppen-men trädet lever..
ha det så gott..
kram anna

Mamma C sa...

Så tråkigt att trädet dött. Bilden var så vacker när det stod i blom.
Kram mamma c

Annie - Annalunda sa...

Kära Willewira!!!
Dina inlägg är värda att väntas på!!! Du skriver som om du inte gjorde något annat...och det vet jag ju att du gör! :) Jättefina bilder! Vackert allt! Tack för tipset om Zara...det var nytt för mig...och såklart att Sarah måste ha något från Zara... :) Jag får kolla om de har någon webbutik...för här nere finns de inte.
Ha en härlig söndag... och ta väl hand om dig... jag ska skriva ett mejl sen...
Kram Annie

Gårdsromantik sa...

Ja herregud - vad skall man inte bli beskylld för!

Kram Maud

Ann-Catrin sa...

oh vad härligt du skriver... och så levande direkt från livet!

men stackars träd... tänk kanske fick det en sjukdom.. eller av ålder..vad ska man inte bli beskylld för..hua!!

Kram kram och tack för att du delar med dig A-C

RANA sa...

Men hej stumpan.

Det finns verkligen ingen anledning att stressa upp dig angående inläggsfrekvens. BORT med sådana lutheranska tankar. :-D

Jag bor strax söder om Sthlm, och har då aldrig lagt märke till Zara (så modemedveten är jag). Detta ska genast styras upp. Tack för tipset! Jag fattar vad du menar med att de stora kolosserna är tråkiga (okej, det var inte riktigt dina ord) - men Lindex har just nu i alla fall en jättemysig kollektion med "Fem myror..."-tryck. Har du sett den?

Jag blir SKIT-IRRO å dina vägnar på den där tanten som kom med åsikter och anklagelser angående ER trädgård. Jag hade blivit så provocerad att jag hade blivit skelögd - och varit falskt trevlig tillbaka i rena häpenheten. Usch och fy, bort med sådana tanter. Men du verkade ju klara henne bra. Synd på trädet, men för ER skull, inte tantens.

Kram till dig!

Rana

Anonym sa...

Jag förstår din sorg över magnoliaträdet men kunde inte låta bli att le lite åt tanten som "läxade" upp dig!
Ha en riktigt skön helg! Veronica
Ps. Jag har oxå rensat kirskål idag, många fula ord blev det under tiden... Ds.

Jes/Vita villa vila sa...

Å, tänk vad mysigt det är när man kikar in här & ser ett nytt inlägg -hurra- :) Gillar din sida skarpt!

Härligt med körsbären i Kungsträdgården & Zara - vilken härlig affär, både till mor, far & barn! Jag hoppas innerligt att butik är på G i Lkpg, men har även hört rykten om Norrpan...så vi får väl se :)

Så tråkigt med ert fina Magnoliaträd.... Men det växer snart ska du se, det nya trädet!

Kram Jes

Anonym sa...

Vilket underbart vackert träd ni hade.....ler lite åt den gamla damen som skällde på dig, hon trodde ju naturligtvis att det var ni som haft ihjäl trädet.
Så du har rensat ogräs i helgen och vi har massor med snö kvar så vi har inget att rensa än, men det tinar nog snart fram, slipper det knappast.
Dokumentet det kan du beställa om du vill och vi skickar det till dig, vet inte vad frakten kostar men dokumentet kostar iallafall 489:-

Ha en skön Söndag
Kram Pernilla

Synnøve. sa...

Äntligen är du tillbaka igen.
Saknar dig alltså.
Men stressa inte.
Vilket härligt träd ni hade....
Synd att det dött. Men har du några bilder av en blomma så får du gärna maila mig den. Vill så gärna se en blomma.
Funderar på att köpa en liten planta och ha i trädgården.
Den är så vacker.
Ha en fin söndag nu vännen.
Kram Synne :D

Monika sa...

Vilket träd! Jag sitter här och gapar stort! Något liknande har jag då aldrig sett maken till! Så synd, förstår om du blidde ledsen över det.

Så klok du är som inte låter dej stressas. Du gör ju helt rätt val! Och när dina inlägg kommer är dom långa fina och välskrivna. Så du är helt klart värd att vänta på! :o)

Här lyster solen med sin frånvaro idag. Så jag hamnade faktiskt här en liten stund ;o)

Måste också tacka för dina fina ord inne hos mej innan jag går! Tack snälla vän!

Ha det så gott och sköt om dej!

Varma kramar

MOnika

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

hihi;9 Härligt inlägg!!!

såtrist med trädet ju..bara dött sådär!!!Men tar det såå lång tid att få et magnolia träd att blomma...kanske inte ska kaga då ., att vårat inte blommat på 5 år!!!

Zara..ja underbar butik,,,kolar alltids in där när jag äri gbg..hit har den ju inte kommit än!!!;)

Kram Millan!!
Ha en trevlig Vecka!!

Anonym sa...

Klart man väntar på inlägg men inte ska det behöva kännas stressande det ska ju vara roligt.. och jag väntar så gärna =).. Har sett flera bilder nu på körsbärsträden som blommar i kungsträdgården.. underbart vackert.. Stackars träd, som inte finns mer och vilken tant.. ja en del människor förstår man sig inte på men det är bara att le lite åt dem. Lycka till med den nya magnolian nu.. Ha det skönt i vårvädret för det spritter verkligen.. Monica

~~*Pennyshouse*~~ sa...

hihihihi...hur har det gått med kirskålen...??hoppas att du vann!!!

Så ljuvlig trädgård ni har.

Vi ska oxå byta kök....jippiii....är så till mig.Vi ska bara komma överens först...men min vilja brukar ju segra...hihihi..

hoppas att du har det bra vännen.
Kram Pernilla

Annie - Annalunda sa...

Jag kom på det själv att jag missat innan jag läste den kommentar!! :) Så det var redna åtgärdat tihi... :) Nu har jag skickat din utmaning bland annat till Holland... :)

Goekram Annie

Anonym sa...

Jag hade gråtit i fem dagar om det där trädet stått i min trädgård och sedan bestämt sig för att dra vidare och blomma i trädhimlen.

Kanske hade jag gråtit lika intensivt som jag nu skrattat åt ditt inlägg om Gustavsviksbadet och den fasansfulla färden i forsen.

Du verkar ju vara en helhärlig människa!

Kram
Zäta

Sanny och Helena sa...

Hej!
Tänk att jag inte varit inne hos dej och kikat förut, jag som sett ditt namn så många gånger hos bla Annalunda-Annie, knasigt. Vad trevligt du har det här på din blogg. Men vad synd att det fina trädet dog, men inget varar för evigt. Inte ens näbbiga tanter.....
Men kirskål däremot är nog undantaget som bekräftar regeln ;)
Ha det bra! kram helena

Sanny och Helena sa...

haha, nu tittade jag lite längre ner och kände plötsligt igen mej. Jag har ju VISST varit här förr ju!
Tänkte väl....:D
*förvirrad*
Hej igen, Helena svammelpära

Anonym sa...

Hej igen!
Kul att du kikade in hos mej också. Och vad glad jag blir att du lagt upp en länk till mej i din lista. Du är alltid välkommen!
Jag skriver ju rätt många inlägg som du märker, och det beror dels på att jag har skrivklåda men också på att jag inte kan lägga mer än en kategori till varje inlägg, så jag får försöka hålla mej till en sak per inlägg.
Håller helt med dej om att man inte ska stressa fram några inlägg utan blogga i sin egen takt och för att man tycker det är roligt.

Ha en skön Valborg!
Kram
Zäta

Annie - Annalunda sa...

Tittar bara in för att säga hej... hoppas allt är bra med dig Willewiravännen! Skrattar gott när jag läser Fläckis-Helenas hälsning...härliga människa! Men visst har du gjort om här på bloggen...?? och lagt till en av mina favvosångerskor... Sarah!!!

Kram Annie

Anonym sa...

Hej, vi har startat en bloggtävling på metrobloggen, du är välkommen att titta in på min o Bebbens sida för info o anmälan om du är intresserad. Ha en trevlig 1:a Maj

n o r d i n g å r d e n sa...

Det kommer fler träd men det var vackert och jag vet, vi hade två stora gamla fina äppelträd på gården som de FÖRRA ägarna högg ned, usch!!! Vacker bild på körsbärsträdet i Kungsan!! Ha en fortsatt skön helg! Mari.

Noll54/Eva-Karin sa...

Vilket Magnoliaträd!!! Vad synd att det dog!
Det tar några år att få upp ett igen. Jag satte ett för 4 år sedan, nu ser jag knoppar i det för första gången. Det jag satt för 2 år sedan har blommat från första året!
Fina bilder och lycka till!!!!!
Eva-Karin/noll54

Mjuka sa...

Hej
Måste först säga att det är första gången jag är här. Så många fina bloggar jag missat. Jo, trött på det vanliga utbudet på barnkläder är jag också. Jag startade en web butik för 1,5 år sedan på grund av detta.
kramar Malin

Nässelblom och choklad sa...

Du verkar haft ett trevligt besök i Stockholm. Körsbärsträdens blommor är helt underbara. Vilket vackert magnoliaträd, så synd att det dog. Men det är sådant som händer. Men även ett litet träd är vackert! Jag har också varit dålig på att blogga nu, men man ska ju göra det för att det är kul. Det är det förstås också, men har man mycket annat räcker inte tiden.