onsdag, maj 07, 2008

Blommor och mod.... och stolta föräldrar!

Efter en välbehövlig paus, då jag dagligen jobbar vid datorn, samt bloggar och skapar vid densamma, är jag tillbaka med sinnet full av sol. Vårtrötten tycks dröja sig kvar...men den sipprar väl ut så småningom...och jag blir som kalven på grönbete...


Vi var och köpte jord härom veckan och dottern följde med till Blomstertorget (det bästa stället i stan vad det gäller kvalitet på plantor och växter... Plantagen - släng dig i väggen!) för att inhandla detta. Detta till löftet att hon skulle få köpa en egen blomma ska jag väl tillägga.
Hon gick där och valde...och valde... och valde... Till slut sa hon helt uppgivet "Mamma, jag kan inte välja! Det är för många fina blommor!" I min tanke tänkte jag att nu kanske hon förstår varför det tar så lång tid för mamma att välja sina blommor. Jag kan nämligen gå där i timmar...om jag inte har några barn med mig, vill säga...de protesterar efter fem minuter.Till slut fastnade hon för en trädgårdviva - en gul sådan. Gul råkar nämligen vara hennes älsklingsfärg. "Gult är fult" säger de i hennes klass, men hon säger "Nähej, gult är kult!"
Själv tycker jag det är roligt att hon vågar stå för sin smak och vad hon tycker om. Samtidigt får jag trösta henne ibland då hon tycker hon känner sig annorlunda då hon inte har rosa som älsklingsfärg...
Kan inte låta bli att tänka hur det kommer sig att vi måste vara som alla andra...?
Är det inte mångfalden som förstärker alla olika smaker och tycken. Om allt var på ett enda sätt, om det såg lika ut överallt - då skulle man ju inte se det till slut.
Eller hur?Dottern har ganska nyligen upptäckt hur kul det är att så. Förra året sådde vi solroser i en kruka. I år har de sått plantor i hennes klass för att sälja på vårmarknaden nästa vecka. Denna nyupptäckta fascination över växtkraften ledde till att hon även passade på att köpa lite blomsterfrön på samma gång som sin planta.
Hon köpte lite luktärtor, blomsterskära och blandade frön till blommor som fjärilar tycker om. Fjärilar ligger henne varmt om hjärtat. De är ju så vackra!


Något annat som ligger henne varmt om hjärtat är hennes gossedjur. Alla har de olika perioder av uppmärksamhet och de blir bara fler och fler... Men vad gör man som förälder om det är det enda hon vill ha? Eller har varit det enda som hon vill ha...
På listan till nästa veckas födelsedag så har det utökats till 23 saker!!!
Högst upp ligger en sparkcykel, ta hål i öronen och en kamera. Hon har precis upptäckt hur kul det kan vara att fotografera. Se vad jag hittade i min kamera när jag skulle ladda ner mina bilder...

Var hittar de sitt mod, våra kära barn? Kan inte minnas att jag hade detta mod när jag var lika gammal - åtta år.
Tänker på dotterns mod förra veckan då hon inför hela skolan (14 klasser, fsk-6) uppträdde helt själv på scen. Hon dansade och mimade till låten "Upp och hoppa" med Frida. Hon var så duktig! Visst, hon mimade inte helt rätt hela tiden och dansen kunde säkert haft en bättre korreografi. Men vad hela världen! Hon är 8 och upptäcker livet. Kraven om perfektion får ligga och vila i många år till..hoppas jag!I sådana här stunder inser man hur fort tiden går och att det inte var länge sedan hon låg däruppe i sin låda på BB med den lilla kaninen i hörnet. Kaninen hon fått av morbror P. Det var som igår... idag planterar hon egna frön i kruka... imorgon tar hon studenten...

Hej och hå! Håll i hatten annars går livet dig förbi!!

Sköt om er alla!!

(Detta inlägg var inte menat som skryt över mina barn, i detta fall min dotter, utan en reflektion över livet. Hur det är att vara barn, att upptäcka och våga saker... Sådant som man många gånger glömmer ju äldre man blir.)

21 kommentarer:

Vildängel sa...

Hej Karin,
vad roligt att få ta del av din dotters mod och bravader! Såberättelserna för mina tankar till min egen dotter som 1,5 år gammal tyckte det var så oerhört roligt att hjälpa till att så, vattna mm...
Den sommaren installerade vi bergvärme så halva trädgården var uppgrävd och fylld av borrester. Så vi köpte säckvis med gräsfrön för att anlägga ny gräsmatta. Dessa frön fick dotrami tag på och sådde så fint runt omkring i rabatterna! Det är fyra år sen nu, men jag blir påmind om det varje år när gräset växer upp där så fint bland rosor, akleja och annat...
vårvarm hälsning
Lisa / Vildängel

Anonym sa...

Javisst är det synd att alla förväntas vara stöpta i samma form - när det är olikheten och orginaliteten som är det vackra och rätta. Man ska vara sådan man är och inte gå i samma spår som alla andra " bara för att"... :)

Gårdsromantik sa...

Härligt att hon gillar gult - det är väl en solig och blommig färg - som lilla fröken.

Kram Maud

Ann-Catrin / finthemma sa...

Ja jag blir alldeles varm i kroppen.. tycker om när man skriver fint om sina barn.. och sån duktig en dessutom.. tänk att stå där alldeles själv och uppträda!!

Och så fina blommor och bilder (hihi) hon tagit!!

Har suttiy en stund och njutit av musiken oxå tack för den vännen!

kram kram A-C

Annalunda sa...

Kära Willewira...tittar bara in för att säga hej! Skriver mer sen!
Hälsa den underbara tjejen!

Kramar i stora lass Annie

Mamma C sa...

Man ska vara stolt över sina barn och man kan gott skryta massor tycker jag. För dom är det bästa man har. Hon verkar verkligen vara en modiger tjej.
Kram Mamma C

RANA sa...

Jag blir varm och glad av att läsa detta, och tårarna rinner över.

En underbar och modig liten tös du har. Fantastiskt att hon går sin egen väg och vågar vägra rosa etc. Stå på dig, lilla vännen! Och att hon vågar uppträda helt själv. BRAVO. "Hon mimade inte helt rätt hela tiden..." Nej. Perfektion är verkligen en fiende. Det ENDA som betyder något var att hon vågade, och hennes egen upplevelse av stunden. Ja, vilken flicka. Fina bilder tar hon också.

Barnen, våra skatter.

Kära söta du. Jag är ledsen idag, men ville så gärna titta in till dig.

MASSOR AV KRAMAR!
Rana

Zäta sa...

Jag fick inte uppfattningen att du skryter om din dotter, men om du hade gjort det så hade du varit helt i din rätt. Vi ska vara stolta över våra barn. De är så helt fantastiska!

Kram
Zäta

~~*Pennyshouse*~~ sa...

Hejsan!

Jag har varit så dålig på att titta in hos er alla bloggare...man vill ju vara ute så mycke som det bara går ju...

Så roligt att få ta del av din dotters fotgrafier å plantering.

Självklart ska du SKRYTA över dina barn.Det borde vi nog göra oftare,,,*LER*
de är ju det bästa vi har.

Håller på att inreda min vagn...i mitt huvud just nu..maken är ledig till helgen å då hoppas jag det händer grejer.

Jag är sååå otålig...kan se allt klart redan nu..hihiihi...

Ja du tiden går så fort..min stora blir 13 År inte klokt....stora damen.Hon kom i helgen å frågade om hon skulle vaccinera sig nu när hon blev 13...självklart sa jag om du vill.TIDEN BARA RINNER IVÄG...bäst att ta vara på den så gott det går.

Ha det bäst vännen1
Kram Nilla

Helena, Fläckvis Fint sa...

Hej Willewira,
tack för din fina kommetar hos mej. Vilket härligt inlägg det här var, jag blev verkligen glad och berörd. Tänkvärda ord och fina bilder. Vilken fin tjej du har!
NU vill jag hälsa dig varmt välkommen till min nya blogg:
http://nyckelntillmitthjarta.blogspot.com/
Kram från Fläckvis Fint Helena

Annas Vita Hjärtan sa...

Hej vännen!

Klart jag inte tänker sluta blogga!!! Man kan inte låta dem vinna, eller hur!

Jag tycker du SKA "skryta" om dina barn, de är ju det finaste vi har. Fast jag tycker inte inlägget var skrytsamt ett endaste dugg. Jag skrattade gott när jag såg bilderna din dotter tagit. Vad duktig hon är, det blev ju riktigt fina vår bilder av dem. Den sista tycker jag var så rolig.

Vet du när jag var liten var gult min favorit färg med. De andra gillade mest rött, men det struntade jag i. En period var det bara blått och gult som gällde på allt! Det är bra att kunna vara lite annorlunda.

Blommor är verkligen inte lätt, det finns ju så mycket att välja mellan. Men man har ju sina favoriter där med.

Ha det bäst!

Många kramar Anna

Unik Kollektion sa...

Tack söta lille Willevira för din fina kommentar..håller med! Det blir nog lite greengate framöver!! =) Ljuvlig musik du har,ti-hi... Önskar dig en underbart solig och skön vecka! Mängder med kramar Malin

Millan sa...

Vilken mysig blogg! kul att jag hittade hit!
Millan

synne sa...

Hej.
kul att se dig igen.
Måste säga att din dotters bildsvit var för härlig....
Låna henne kameran flera gånger. Tänk vad ett gossedjur kan göra.
Sina bilder var fina dom med hehe....
Kram vännen.
Synne :D

~~*Pennyshouse*~~ sa...

Önskar dig en underbar solig pingsthelg med massor av mys å fika...

~~*Kram Nilla*~~

Gårdsromantik sa...

Jag vet...jag har så fruktansvärt dåligt samvete!;-)

Har faktiskt funderat på att göra något bra erbjudande på mina bästsäljare och lägga in på bloggen med frakt inkluderad. Bára jag plöjt igenom alla kartonger.
Idag kom en till lastpall. Det är fortfarande KUL!

Kram Maud

Vörteröl o Norrlands Guld sa...

Är på gång igen.Kram

synne sa...

Im back.....
Kram Synne :D

ColonialEast sa...

Härligt att du är tillbaka! Smart att göra ett litet uppehåll och få tillbaka lusten att blogga igen. Hoppas du får en härlig vecka! KRAM!

Cattis sa...

Visst är man stolt så man ryser över sina fantastiska barn. Min näst yngsta är 8 oxå. Det är härligt med barn! och växer fort gör de, tiden bara rinner iväg. Äldsta sonen är 18 ju och rent formellt inget barn... Fast... själv, 4 decennier gammal, anses jag ju fortfarande som ett barn, av mina gamla föräldrar, tycker jag mig märka emellanåt :-)

Håller med dottern din om färgen gul. Den är KUL!

Har solat för dig oxå, lovar. Använde solskydd överallt utom i skalpen, vilket hårfrissan noterade då jag klippte mig i fredags... Jag fjällade nämligen i huvudet...
Så det kan gå!

Ha det härligt i vårsolen
kram
Cattis

Smajlis sa...

Men åh vad varm i hjärtat jag blir när jag läser detta inlägg! Barnen ja, "skryta" om dessa underbara individer är vi minsann tillåtna att göra :)

jag hittade just hit och insåg ganska omedelbart att vi bor i samma stad :) Inte alls långt ifrån Blomstertorget sitter jag nu med datorn i knät och skriver! Och förresten så handlar jag alla mina blommor på Blomstertorget :)

Ha det gott! /Alexandra