onsdag, februari 18, 2009

Sportlov och Vinkelvolter!


Det är sportlov och det märks! I två dagar har jag levt med huset fullt av skolbarn och de låter. Mycket!
För en som sitter hemma och jobbar kan det bli förödande för koncentrationen, särskilt som man inte har en dörr att stänga om sig.
Inte nog med att jag fått kämpa för att få något gjort, jag har inte fått ha datorn ifred. Därav bristen på inlägg denna vecka...

Idag är det bättre. Maken är ledig och har tagit med sig barnahögen till Busfabriken. Jag pustar ut! Imorgon hittar han på något mer som utspelar sig utanför husväggarna, hoppas jag.
Förra året deltog jag i sportlovsbravaderna (du kan läsa om det här), men i år står jag över. Man blir ju bara äldre och får tänka på hälsan... ;)Däremot hänger jag gärna med på spökvandringen i Löfstad slott på tordagkväll. Det ska bli kul! Vad dottern kommer tycka om det är en annan fråga... hon är nämligen lika lättskrämd som sin mor. Bilden av en hysteriskt skrattande och skrikande mor (det är så jag reagerar när jag vet om att jag ska bli skrämd men inte när - först skrik sen asgarv) ligger fortfarande kvar på barnens näthinnor sen spökhuset på Liseberg för två år sedan.

För övrigt har jag hamnat i vinkelvolten. Det är husets allmänna benämning på något som går fel eller som inte händer, dvs när man tabbar sig eller inte får något gjort. I detta fallet är det jag som inte får ändan ur och får något gjort. Jag ser mig runtomkring och konstaterar att här finns det att göra, men längre kommer jag inte. Är det någon som vet hur man rätar ut den där vinkelvolten??

Tror att det har att göra med att jag inte vet vilken ände jag ska börja eftersom det är så mycket att ta tag i. Är så avundsjuk på dem som är superstrukturerade och effektiva. Det kan i och för sig jag också vara, dock inte tillräckligt ofta.

Ur Ellos nya vårkollektion.

Har en vännina som inför varje flytt har tagit mått på fönstren i det nya boendet och sytt färdigt gardinerna så att det bara är att sätta upp dem samma dag de flyttar in. Aldrig att det hemma hos dem skulle stå några kartonger framme en vecka efter inflyttningen. Alla tavlor är uppe och barnens alla leksaker och prylar på plats. Gissa om jag är avundsjuk på sånt!
Över tio år efter vi flyttat in så står det fortfarande kartonger i förråden och väntar på att tas om hand. HM!

Tror jag ska läsa Karen Kingstons bok "Feng Shui - Rensa i röran" en gång till... Den blir nog en spark i baken!
Finns det sen en bok om hur skåpet bär in sig själv från garaget och målar sig själv så blir jag tacksam. En bok om hur man får symaskinen att laga alla kläder på egen hand skulle också uppskattas mycket.Eller så sätter jag mig och planerar morgondagens trädgårdsinlägg...
Finns det en bok om hur trädgården anlägger sig själv?

Fast istället för att hänga upp mig på vad jag inte åstadkommer kanske jag skulle bli mer lik en växt... och vara glad över det jag faktiskt gör.


" Om människosläktet kunde
lära sig av växtriket att följa
årstidernas växlingar och
låta perioder av vila följa
perioder av intensiv blomning.

Istället för att kräva
av oss själva och varandra
att vi ständigt ska vara på topp,
borde vi låta naturens dynamik mellan
aktivitet och vila, vara ett
mönster för våra liv."Jag säger som ugglan i fablernas värld... "Simma lugnt"!PS. Jag vill tacka er alla för era kommentarer - jag blir så väldigt, väldigt glad för dem. De värmer!! Själv har jag varit lite dålig på att kommentera den senaste tiden, men jag kommer igen. Ha tålamod med en vimsig Willewira, är ni snälla...

12 kommentarer:

Naija sa...

jag har utövat fengshui i vårt hem senaste tre åren och det FUNGERAR men INTE på en gång det tar tid..den som väntar på något gott kan vänta :)jag rekomenderar att rensa ut men glöm ej att sälja elelr ge till välgörenhet det ger dig tiotusenfallt tillbaka

Anonym sa...

Hej!
Vinkelvolter! Nej, har tyvärr ingen motgift till det!
Härligt att läsa om dina trädgårdsplaner! Jag har ju såna också! Men de får vänta tills huset är färdigt! Iallafall måste det upp skärmar i vår vid våran nybyggda uteplats, klängväxterna måste ha något att klänga på! Men jag ska köpa färdiga och måla dem! Det ska bli härligt med en jämn uteplats, som man kan gå ut på utan skor! Ett tak behövs ocksp, vi funderar på segelduk!
Hulda

lottens vita och gröna sa...

hallå du varma! hmmm här stundar sportlovet nästa vecka och mina ungar är vääääääääldigt generösa att bjuda hem andra på mat...härrom dan stod fem killar i tretton årsåldern och bara glodde in köket dööööööhungriga, bara att improvisera ihop nåt...sen kom dottern hem med tre kompisar och glodde de med...fram med pannan igen, suck!

och du jag tror att de där hägeffektiva dom tittar på dig och tänker likadant...jag ahr med kompisar som är så "duktiga" och jag känner mig som en rörfia somarbetar i stötar, vi är någ bra lika där, fniss!

ha det gott varmkram lotten

Mamma C sa...

Vad kul med spökvandring på Löfstaslott. Ha ett fortsatt bra sportlov.
Kram Mamma C

Annalunda sa...

Många många långa kramar från Annie

RANA sa...

Hej gumman.

Du, den där jäkla vinkelvolten finns här med. Och inte bara en.

Säg nu efter mig:
VI ÄR BRA, VI ÄR HÄRLIGA, VI ÄR SKÖNA!

Nu tycker jag vi skiter i trasiga kläder och syprojekt och alla andra dumma projekt ett tag. Du drunknar ju i måsten, kvinna. Och så tänker vi INTE på din flytt-väninna med färdigsydda gardiner. Hon är säkert en jättefin person, men jag tänker... robotbeteende..? ;-)

Ta en kaffe istället. Det andra tar du när det är läge.

MÅNGA KRAMAR!!!!!!
Rana

RANA sa...

Och JAPP, jag kan lätt höra dig skrika och sen kikna av skratt inne på spökslottet. Hade velat vara med bara av den orsaken.

:-D

Betongänglar sa...

Visst är det sportlov - det märks..har haft ett gäng 17-18 åriga grabbar 2dygn som Lanat - bombarderat med datorer och kylskåpet fullt av "Nyttiga" diskutabla hälsosamma saker...
fast roligt har de haft...
Jag hör dig skrika....:-)
Kramar/Annelie

Uttan sa...

Hej!
Oj jag har läst den boken två gånger.Men vad hjälpte det....får nog läsa den igen!
Just nu är trädgården snötäckt men längtar att se om alla vårlökar kommer upp som jag satte i höstas.
Kram!

synne sa...

Hej Goaste.
Tack för dina varma ord.
det kändes bra att läsa vad du skrev.
Sitter rödögd och snuffsar.
Tårarna liksom vill inte sluta rinna....

Det är väl bra i och för sig. Ska till doktorn om några timmar så då ser man ju inte helt frisk ut..
Inget ont som inte har nått gott med sig säger dom.

Lövsta slott ja...
Dit skulle jag gärna följa med spökjakt. Är lika skraj för spöken som du.
Jag slår en signal antingen i morgon, eller i helgen. Vad passar bäst?
Jag mailar.
Kramen Synne.

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Vinkelvolter??? Har aldrig hört det ordet förut! Det var något nytt!
Vi har väl alla något som vi känner att vi vill/bör göra, men som du ser så springer ju inte grejerna iväg...
Du kanske ska följa med och stå på loppis nästa gång... Jag stod i lördags i Louis de Geer... Sålde litegrann, och kul var det! Tänk att någon annan vill ha min "skit"
Kram
Marie

Angel.Pearls sa...

Rensa i röran är väl aldrig fel. Jag hade en gammelmoster som "dödsstädade" emellanåt, på äldre dar...Det kan man ju också roa sig med...Härlig alp-vy (?) du visar överst -blir sugen på mer skidåkning! Fin vecka o hoppas du får lite arbetsro/Eva