tisdag, mars 03, 2009

Den lille trumslagaren, auktioner och vinster!


Idag har jag haft besök av den lille trumslagaren i huvudet. Med andra ord har jag haft migrän. Och de som brukar ha det vet vad jag talar om. Hur som helst så känns det lite bättre nu och det är skönt.

Om jag inte fått besök av denne trumslagare så hade jag varit på en auktion idag, men det verkar som det inte är meningen att jag ska dit för jag är alltid upptagen.
Som vanligt lämnade jag anbud, idag på en servis från Gefle, motiv fenix. Ett vitt porslin med röd dekor - jättefin! (Inte lika fin som rörstrands bengali, men ändå...). Jag bjöd 800 kr och den gick för 900 kr. Hade jag varit där så hade jag kunnat bjuda mer, men det kanske var lika bra... för plånboken. Jag ville ju egentligen inte ge mer än 800 kr.


Visst är den fin?!


Det fanns väldigt många fina silversaker, men man får ju med sig så mycket annat "skräp" som man inte vill ha, så idag avstod jag från att bjuda på flera lådor. Däremot bjöd jag på en låda med bla champagne- och sherryglas i nysilver. Jätteläckra. De gick naturligtvis för 50 kr mer än vad jag bjöd. Kontentan är blir ändå att man ska vara med på auktionerna. Så är det bara!


Tänk er ett vitt dukat bord med vackra blommor, frostig dekor (eller milt pastelligt)
och dessa champagneglas till. I mina ögon... ljuvligt!

Nu återstår att se om jag får den lilla, helt oanvända, gamla engelska servisen med röd dekor... Jag väntar med spänning!! Hur jag vet resultatet från en auktion som pågår?? Via nätet förstås!! De uppdaterar sin slutprislista allteftersom. Olidligt spännande!! Men om jag får denna servisen berättar jag inte förräns nästa gång...

Annars försöker jag stjäla tid till att göra sånt som jag vill få gjort, såsom att måla, sätta upp gardiner etc. Jag lyckades klämma in en halvtimma på lördagen för lite shopping av färg - här ska målas möbler, hyllor, prydnadssaker m m. Dessutom bakade vi chokladcupcakes, jag, dottern (som hade namnsdag) och hennes kompis. Så här läckra blev de...

Recept finns här!

Jag hann också tvätta några av mina linnen från förra auktionen. De blev faktiskt bra!
Jag följde Annies råd och använde mig av ättika. Fast jag har de värsta lakanen kvar... vi får se hur det går.

På söndagen fick jag upp nya gardiner i vardagsrummet. De har länge legat i "det stora möbelföretagets" kassar, men där gör de ju ingen nytta. Så jag tog mig i kragen och satte upp dem. Vita skira tunna gardiner för 35 kr paret. Inte världens märkvärdigaste, men de blev faktiskt bra. För 70 kr fick jag ett helt nytt vardagsrum!! Hela rummet blev så mycket ljusare.


Titta på de vackra orkideerna min älskade make gav mig på Alla Hjärtans dag!!
(Egentligen dagen efter, men vad gör det?) Visst är han go!?


För övrigt är det våren som hägrar!! Jag längtar så jag kan döööööööö! (tänk in den östgötska dialekten...)
Gårdagens snöoväder var inte välkommet, men det struntar ju vädret i.
Då är det roligt att få en liten vinst i brevlådan...


Goaste Annie, vår rosdrottning, hade en utlottning för ett tag sedan och jag vann ett pris!! Vilken lycka! Det är inte ofta kan jag säga, så detta satt fint... och med längtan om ljus och värme så kunde inte bokmärksrosorna kommit lägligare.

Tack du goaste vännen!!

Dessutom fick jag ett par nostalgikort...
Faktiskt är hon lite lik min mormor när hon var ung.Med tanke på att jag sitter sent och skriver detta inlägg så kunde inte det sista kortet passa bättre...


Jag låter det sista nostalgikortet avsluta både kväll och inlägg.
Jag önskar er en skön onsdag! Och var rädda om er där ute...


5 kommentarer:

~~*Pennyshouse*~~ sa...

Gomorron!


ja du den trummslagaren vill man inte ha på besök för ofta..*LER*
huvva....!!!!
Hoppas du känner dig bättre nu..

Vilka underbara auktionsgrejer...vill oxå ha..

Kramizzz nilla

Anonym sa...

Hej Willewira.
Vilken mysig blogg du har, jag känner mig hemma! Kommer att besöka dig ofta.

Lägger dig med glädje till mina favoriter.

Nu ska jag läsa mer.

Hälsningar Eva-Mari

RANA sa...

DUMMA TRUMSLAGARE. Ledsen för din skull. Hoppas han drar snart.

Ja, det där porslinet var jättefint! Säkert värt 900 kronor, men, ja. Mycker pengar är det oneklingen. Det kanske var meningen att du skulle spara dem till annat?

ABSOLUT känner jag att du sitter mitt emot mig när jag mumsar min latte. Det glädjer mig, vännen.

Kramar, R

Naija sa...

vilka yummy cupcakes :)

Annalunda sa...

Hej vännen!

Alldeles underbar orkidé!!! Vilken man du har - hälsa honom det från mig! Cupcakes så läckra de ser ut...smakade säkert jättegott!
Jag tycker också att 800 var ett lagom bud... men så är det ju... det är absolut bättre för plånboken att lägga bud på visningen. Men visst kan man sörja att man inte fick sådant man gärna skulle vilja ha... *suck*

Hoppas allt är väl med dig... vi får plingas!

Kramis