tisdag, augusti 26, 2008

Bokutmaning, missad auktion och gosedjur!

För någon vecka sedan hade Annie från Annalunda en bokutmaning som hon skickade vidare till dem som fanns i hennes blogglista. Jag var en av dem som antog utmaningen och här kommer den:

1.Vilken bok läste du senast?
Frälsaren av Jo Nesbö (norsk författare)

läs gärna en recension från Malous bokklubb.

2. Vilken bok ska du börja på härnäst?
Jag småläser ur Martina Haags Martinakoden. I små doser, då jag skrattar så jag kissar på mig.

3. Är det övervägande kvinnliga eller manliga författare i din bokhylla?
Ärligt talat så vet jag inte. Jag väljer sällan böcker efter författarens kön, snarare efter vad boken innehåller, så jag håller för troligt att det är blandad kompott i våra bokhyllor.

4. När du läser en bok, räknar du ner hur många sidor som är kvar eller tänker du "nu har jag en fjärdedel", "en tredjedel", "hurra hälften" kvar o.s.v.?
Faktum är att det gör jag emellanåt. Är den seg tittar jag ofta hur mycket som är kvar och blädderläser framåt i boken för att se om den blir mer intressant.
Är det en spännande bok tittar jag också efter hur mycket som är kvar, men då av sorg för att det roliga snart är slut.

5. Hur väljer du vilka böcker du vill läsa? Ex. omslag, tips från vänner, recensioner, topplistor, bloggar etc?
Detta låter säkert ganska löjligt, men ett snyggt omslag fångar mitt intresse och gör att jag ser boken. Men det innebär inte alltid att jag köper den. Tips från vänner är en annan anledning till att jag läser en bok. Topplistor följer jag inte... har tex inte läst Da Vinci-koden... Men blir jag tipsad om en bok, eller hittar den självmant, så läser jag den även om den ligger på topplistan.
M a o topplistor styr mig inte.

6. När blir en bok för lång?
När den är tråkig och jag börjar läsa bakifrån eller får läsa om en sida flera gånger för att den inte fångar mitt intresse.

7. Läser du lika gärna på engelska som på svenska?
Nej, det gör jag inte. Det händer att jag läser på engelska, men oftast på svenska.

8. Vilken bok kände du senast att du ville övertala ALLA dina vänner att läsa?
Det finns flera böcker jag rekommenderat, men knappast övertalat. Nej, folk får bestämma själva.

9. Kan du lämna en bok som du tycker är tråkig?
Ja, det kan jag. Jag vill slappna av och njuta av en bok, inte traggla mig igenom den.

10. Vilken genre är överrepresenterad i din bokhylla?
Trädgårds-, inrednings- och diktböcker, kriminalromaner, skönlitteratur, samt personlig utveckling. Man kan även hitta några fantasyböcker.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Vill du tävla så titta in till Hwita Villan. Där kan du vinna....ja, du får titta själv!


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Idag skulle jag ha varit på auktion. Åtminstone hade jag tänkt ut det så bra... tyvärr var inte maken med på noterna. Han ville hellre vara ute med kund och spela golf. Klart irriterande. Vad har jag att sätta emot när barnen måste ha mat, sonen ska på fotbollsträning och förberedelser ska göras till nästa dag...?

Just nu funderar jag över hur jag ska kunna få till ett auktionsbesök som representation... och hur jag ska få mina chefer att gå med på en sådan idé.

Egentligen borde det inte vara omöjligt... Jag designar webbsidor och nog finns det någon därute som behöver en hemsida och som kan gå på en auktion under tiden vi diskuterar designen. Eller??

Här är de möbler jag ville, men inte kunde, bjuda på ikväll:

Behöver ett skrivbord att jobba vid. Sitter idag vid ett gammalt bord som mormor använde till att skrubba vitvätten på. Det är inte helt praktiskt som skrivbord, men ändå fint.Bokhyllan som förnärvarande står i vårt vardagsrum ska väck. Men jag måste ju ha något annat istället och då tyckte jag denna hylla såg trevlig ut. Lite färg och den hade blivit ett smycke.


Dessa hyllor skulle målats om och blivit fina till arbetsrummet som jag en dag kommer få.

Oh, vad jag vill ha detta skåp i det kommande köket. Ni ser att jag planerar redan för framtiden när huset är om- och tillbyggt. Har en förmåga att göra så. Det vore lite bättre om jag lärde mig vänta tills saker och ting är klara...

Apropå klart...Förra veckan kunde ni läsa om våra arkitektbekymmer och hur besvikna vi blev över det senaste förslaget. Nu ska vi göra ett nytt försök. På måndag kommer ytterligare en arkitekt för att titta på huset och sätta sig ner med oss och komma fram till något.
Jag är ganska nervös. De är ju inte precis gratis, arkitekterna, och vi behöver snart komma igång med att bygga. Med den erfarenhet vi har hitintills så har det bara kostat pengar och tagit tid...utan resultat. Ni får gärna tänka på oss...

Jag håller just nu på för fullt med att skissa idéer (ännu fler än vi redan har)så att denna arkitekt verkligen ska förstå vad vi är ute efter. Kommer visa er några exempel så småningom...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Härom kvällen satt jag i soffan när dottern kom och grät. Hon var arg och trött och då är aldrig tårarna långt borta. Vi pratade lite om varför hon var arg (kommer inte ihåg varför) tills den värsta ilskan lagt sig. Hon kramar om mig säger:

Hon: - det är så skönt med dig mamma.

Jag: - Jasså, varför då?

Hon: - Jo, Du är som ett stort gosedjur som man krama och då känns det så bra. Du är den bästa mamman i världen.

Jag: (stum av hjärtesnörp)


Numera är jag alltså ett gosedjur... vilken sort sa hon inte...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Tack kära vänner för alla era underbara kommentarer. Jag läser, skrattar och njuter. Lite generad tar jag emot ert beröm och med glädje era hälsningar. Jag har lagt in er i min bloggkoll och försöker hinna kommentera de flesta inläggen, men när de helt plötsligt är uppe i 130 inlägg så inser jag att jag inte hinner kommentera alla inläggen... Men jag läser nästan alla!
Ni förgyller mitt liv och gör mig glad. Tack för att ni finns!

14 kommentarer:

synne sa...

Godmorgon vännen.
Eller ska jag säga gossedjuret hehe...
Bättre beröm kan du nog inte få måste jag säga.
Goa unge hehe....
Den där om böcker är lite kul, nu vet man mera om vad du läser. Jo Nesbö är helt "konge" tycker jag. Står ett gäng böcker av honom i våra bokyllor med.
På tal om hyllor....
Dina blir nog fina när du får dom på plats.
Så du fick inte fara på aukton hehe....
Illa...

Håller stenhårt tummarna nu för att den "nya" arkitekten förstår vad ni vill.
Vill dom så gärna ha ett annat hus får de rita sitt eget hehe....
Lycka till säger jag. Hör av mig snart.
Stor morgonkram från mig.
Synne.

My Lovely Things sa...

Godmorgon!!

Tack fölr iden..den har jag oxå grunnat på..men det var till vårt nuvarande hus..


nu ska jag tänka om..kanke det gåt att få till nått till det nya..

hoppas denna arktikteten motsvara era förväntningar..så ni kan sätt aigång med byggandet..
ha det så bra..
kram anna

Hwita Villan sa...

Hej!

Vad roligt att du är med i min utlottning! Lycka till!

Kram M

PS Vilka fina möbler - de kommer bli ursnygga! Gillar verkligen skåpet. :)

Annalunda sa...

Vilken komplimang Willewira! Ett gosedjur är inte dåligt - regntligen står det ju för allt. Sarah älskar sina gosedjur och är väl snart uppe i ett femtiotal redan vid ej fyllda tre år... :)

Jättefina möbler du hade tittat ut...jag förstår din tanke om representation och det skulle väl kunna gå....kan du inte ta med dig en kund?? Så blir det ju nästan som det där golfandet...fast bra mycket trevligare (tycker jag!) Men vännen det är väl visning innan då du kan lägga bud? Det är oftast så jag brukar göra - det är också jättespännande. Igår ringde de och sa att jag hade fått en jättefin gammal ostkupa. Förresten vad gillade du mina Jane Austen-tavlor?? ;)

Så jätteroligt att läsa din bokutmaning - tack för boktipsen!

Ser framemot att få möjlighet att träffa dig IRL...

Ha nu en skön dag! Tycker så mycket om dig!

Kram Annie

PS: Jag har exakt ett sådant skrivbord som på din bild - det är jättefint och jag tycker verkligen om det men det är inte så bra att ha som arbetsbord. Det är liksom så trångt vid benen... Sarah ska få det när hon sen kommer att behöva ett skrivbord.

RANA sa...

När jag läste din dotters kommentar, rann tårarna över. Åh, de barnen.

Massor av kramar
från en stressad Rana

Mamma C sa...

Så mycket snygga möbler du visar.Blir snyggt med lite färga kanske. Skåpet var himla fint.
Tack för lite boktips.
Kram mamma c

lottens vita och gröna sa...

oh vilka saker!!!...som du missade, hm det går fler tåg men det där skåpet förstår jag att du redan hade inmöblerat, undrar vad ett sånt gick för?!

stor lycka nu med arkitekten, uuuuuu vad trist med pengar som brinner inne liksom och ni vill bara komma igång, tänker på er!

ha det gott goa du! varmkram lotten
pst om jag var din kund så skulle jag mer än gärna gå på auktion, hihi!

Hemma på Landet sa...

Ja, nog är det allt bra med döttrar som kommer och pratar och gosar med en. Härligt!

Jag skulle också gärna vilja gå på en auktion snart igen.
Det är ju så kul ju...
Kramis gumman och ha en bra dag!
Stina:-)

Bella sa...

Hej Willewira!
Äntligen lyckades jag komma in på dina kommentarer...vet inte vad det beror på men jag har haft stora problem att få upp den här rutan...
Barnens kommentarer är guld värda...egentligen skulle man skriva ner dem i en bok som man sedan kan ta fram för att glädjas...
För en gångs skull är det både auktioner och loppisar i mitt närområde...vilket jag efterlyst...var är jag då? Jo, i Stockholm...hmmmm...där fick jag...
Både funktionella och fina möbler du sett ut...finns det någon annan lösning än att vara där rent personligen? Man kanske kan buda över telefon?
Jag håller tummarna för att den här arkitekten kan "få till det"...min dotter vill bli arkitekt men hon har ju ett antal år kvar...(går första året på gymnasiet med inriktning mot arkitektur...igår fick de rita i CAD program...hon var så nöjd...)
Ha en skön vecka!
Kram,
Bella

Smajlis sa...

Åh vad gulligt sagt av din dotter! Sånt värmer så gott! Och visst blir man stum av glädje!

Hoppas att det går bättre med den andra arktiekten! Jag tänker på er och håller tummarna! :)

Kram Alexandra

RANA sa...

Hej gumman. Jag tittar in för att önska dig en sagolik helg.

Massor av kramar, Rana

Hemma hos lilla mig sa...

Så jättefina möbler du har hittat.
Vad gulligt sagt av din dotter. Man blir ju varm i hjärtat.
Kram

Himmelbit sa...

Hej!

Stort tack för din kommentar hos mig! Jag blir så glad!! :-D

Ja, visst är det så att de flesta byggen tenderar att dra ut på tiden.. Trist! Måtten jag köpt är från Lisbeth Dahl tror jag (om jag inte är helt ute och cyklar - har dålig koll..). Men jag har för mig att det var därifrån. De är gjorda av melamin - tåliga och rejäla.

Synd med auktionen!! Om jag vore din kund skulle jag absolut följa med på auktion som representation - vilken toppenidé! :-D. Kanske ngn man skulle kunna föreslå som kund.. *planerar* ;-).

Vilken söööt dotter du har! Åhh förstår att du smälte direkt - helt underbart!

Hoppas att ni har lika fint väder som vi har här. Ha en toppenhelg!
Kram

Annalunda sa...

Vännen!
Något till dig hos mig!

Kram Annie