onsdag, augusti 13, 2008

Hur vill jag ha mitt bröllop??

Jag har fått en utmaning av den kära Synne från Norge. Har du inte stiftat hennes bekantskap så gör det. Hon är för härlig!

Hur som helst vill hon att jag ska redogöra för hur jag vill ha mitt bröllop. Eftersom jag redan är gift så får jag redogöra hur jag hade mitt bröllop. Idag skulle jag nog ha det annorlunda, men då var det enligt våra önskningar.


Hur vill du ha ditt bröllop?
(alt. Hur var ditt bröllop?)

1. Har du klara planer på var du vill gifta dig?
Vi gifte oss i Landeryds kyrka utanför Linköping den 2 september 1995. En klassisk, mycket vacker kyrka med torn.2. Vittguld, silver eller guldring.
Båda har vi släta guldringar som förlovningsring och min vigselring är av guld med en lite upphöjd diamant i mitten.

3. Klänning, maräng eller figurnära?
Benvit thai-siden i en empire-modell, dvs skuren under bysten, rak modell med släp. Ärmen slutar vid armbågen och med en spets.
En av mina väninnor sydde klänningen och tyget hade jag köpt i Tyskland. Hela klänningen gick på ca 1500-2000 kr.

4.Har du bestämt eller drömmer du om hur brudbuketten ska se ut?
Min brudbukett var lite vild, med mycket grönt (bla murgröna och daggkåpa), samt rosor och gerbera i rött, gult och orange. Mina favoritfärger på den tiden.
Idag skulle jag ha valt något annat...vitt, grönt och kanske lime... det gillar jag. En skir bukett skulle det blivit idag. Tror jag...

Vi var inte så sura som det ser ut - drömskt ska det vara! :)

Lite pinsamt är det att berätta att vi konserverade brudbuketten i en "låda" (1700 kr) som sedan ramlade ner från väggen, varpå alla bladen på gerberorna (?? säger man så) ramlade av. Vi lämnade in den för att återställning, dvs de skulle torka nya blommor och sätta in i buketten. Trots kort på buketten så satte de in blommorna helt fel och skulle sedan justera det åt oss. När de sedan ringde och sa att den var färdig hade jag precis fött barn och kunde inte komma. Vi glömde bort buketten och några år senare kom vi på att vi hade den inlämnad. Nu finns den inte mer då affären bytt ägare... Ganska så typiskt!!!
Fast den blev aldrig riktigt densamma igen efter att ha ramlat ner, så jag är inte jätteledsen.... pengarna däremot kunde man ju ha lagt på annat.

5. Skor eller barfota.
Benvita skor med hög klack, ej pumps.

6.Hår?
Lockigt och uppsatt lite rufsigt, med murgröna och rosor i håret, samt lång slöja.

7. Hur ska din make vara klädd.
Maken hade jaquet, grå byxor, väst och halsduk (eller vad man nu kallar det...).

8. Wows?
Vi åkte veteranbil med stora blomdekorationer av solrosor på. Mycket flott!! Det var mycket gult på den tiden. Solrosor älskar jag fortfarande...

Vi hade över 150 gäster på middag och sedan tillkom ca 40-50 gäster för kaffe och tårta.

Jag sjöng Cecilia Vennerstens "Det vackraste jag vet" för min älskade make vid vigseln. Att jag vågade!!Vi hade mycket musik på vigseln, bla sjöng tre vänner låten "All for love". En höjdare... De gjorde den minst lika bra som Rod Stewart, Sting och Bryan Adams. Om inte bättre...


Sist, men inte minst - Min älskade morfar läste välsignelsen över oss och bad för vårt äktenskap. Skröplig tog han sig fram till oss och lade händerna på oss... Lite drygt ett år senare så fanns han inte mer. Jag är så glad att han hann vara med på mitt bröllop - min stora förebild genom livet.

9. Bröllopsresa?
Vi åkte till Grekland, Parga närmare bestämt. En liten stad på fastlandet, mitt emot Korfu. Lite pitoreskt och stränder med små sten. Jätteskönt att ligga på! De liksom formade sig efter kroppen och sen slapp man all sand i kläderna. Super!!

Det spöregnade i tre dagar, sen hade vi sol. Regnet gjorde inget då vi var så trötta efter alla bröllopsbestyr. Så vi tillbringade våra första dagar i sängen och gjorde pauser för att äta mat. Vad vi gjorde i sängen? Det kan ni få fundera på.... :)
Men vi läste säkert tre böcker var...


Vi provade också på Parasailing. Mycket härligt! Har ni inte gjort det - gör det!!

10. Övrigt.
Faktum är att vi lyckades klara av detta bröllop under 30 000 kr!!! Inklusive bröllopsresan!
Hur skulle man klara sig utan sina vänner??? Det var så många som hjälpte till för att genomföra denna, för oss, viktiga händelse.

En enkel meny hjälper också... : Het räkröra med rostat bröd, Tjälknöl - potatisgratäng - såser - sallad, Ostkaka - glass - frukt (smålandssläkt).
Senare serverades tårta, kakor, bullar och kaffe, samt godis och dricka...

Vi serverade dock ingen sprit, så där har vi en annan anledning till att kostnaden inte blev så hög...

Men...vi gjorde bröllopsbukett och frisyr två gånger då vi tog fotona helgen innan bröllopet!
Som tur är hade vi även en kompis som fotograferade under bröllopet då alla kort inte blev som vi tänkt oss på första plåtningen.

För alla som inte gift sig, men funderar på det... jag rekommenderar det varmt!

Skulle jag göra om det, med samme man dock, så skulle det bli en mindre variant som höll i sig i dagarna två. Så man hinner umgås med släkt och vänner. Det är nog det som jag saknade mest på bröllopet, att man inte hann prata med alla långväga gäster.

Utmaningen ger jag vidare till:

Zäta
Änglahem
Under en vind
Annas vita hjärtan


Önskar er alla allt gott!


8 kommentarer:

Mamma C sa...

Vilket underbart bröllop ni hade.
Kram mamma c

Hemma hos lilla mig sa...

Åhh, vilket härligt bröllop ni hade.
Så fina bilder du visar.
Kram

Ann-Catrin / finthemma sa...

Oj vilken rolig utmaning.. och tack för att du delar med dig av ditt vackra bröllop... härligt!!

verkligen modigt att sjunga så där.. och den lpåten är ju sååå vacker!!

En stor kram a-C

Under en vind sa...

Hej!!

Visst såg jag din utmaning...har inte hunnit runt bland er anda än bara..gjorde bara ett snabbt eget inlägg....

Vad kul att få läsa om ditt bröllop, det måste ha varit en lyckad dag att minnas!

Jag har fått utmaningen innan och avböjde då, vilket jag gör denna gång också...varför?? Främst för att jag valt att ha bloggen "icke privat", detta beror på att jag bor på liten ort (måååånga av dem läser min blogg...) och att jag dessutom jobbar på enda skolan här! Ett eventuellt bröllop är tillräckligt privat för att jag inte vill att alla runtom mig här ska läsa om det....Jag skriver ju aldrig om vad jag gör heller, det gjorde jag mer då bloggen var dold tidigare.
Hoppas att du förstår!
Dessutom är vi ganska oense om bröllop mannen och jag...vi vill båda gifta oss med varann (vilken tur..fniss...), men han vill ha stort kyrkbröllop och jag vill ha ett enklare, t.ex vid havet eller så....

Ha en underbar helg! Kramar!

Zäta sa...

Hej!

Finns en del likheter mellan våra bröllop ser jag. Jag har börjat knåpa på vad jag ska skriva. Kommer nog efter helgerna.

Annalunda sa...

Åh vilken underbar dag! Så fint det måste ha varit! Tänker på dig min vän -hjärtans kram Annie

Annalunda sa...

Willewira!

Klicka på "lavendelsnittarna" i mitt inlägg så hittar du receptet. De smälter i munnen...mmmmm!

Kram Annie
Ha en skön helg!

Efwa drömmer om Provence sa...

Vilka fina bilder!!
Såg att du skrivit om sex-punktlistor. Det har jag också hållt på med tidvis. Det är superbra men ibland glömmer man bort att man ska göra det. Jag läste i Mary Kay Ash (kvinnan som startade företaget MaryKay Cosmetics) bok om att det var ett effektivt sätt att jobba med en lista över "Six most important things".

Nåja... jag jobbar inte med MaryKay längre och glömmer skriva min 6-punktslista men snart kanske jag börja med det igen!