måndag, augusti 18, 2008

Hus eller tält - det är frågan...??

Först av allt vill jag tacka alla för era fina ord om min dotter! De värmde så mycket...och hon blev glad!

Ja, hon är en härlig tjej!! Hon är inte den smidigaste (hon vet vad hon tycker och vill), men hon har ett hjärta av guld och mycket empati. Det är värt mycket!
Visst älskar vi dem så det gör ont, barnen...


Som mamma har jag märkt att det är väldigt lätt att hamna i tjatandets fälla (för det är väl inte bara jag, hoppas jag???)..."ta bort det, lägg undan det, varför står skorna mitt på golvet etc..."
Det måste trots allt vara minst en till som har varit med om det då jag hittade denna seriestrip i morgontidningen häromveckan...

Klicka på bilden så blir den större!

Vi blev själsfränder i det ögonblicket, Zits mamma och jag... Va? Jo tack, jag vet hon är en seriefigur.

Annars rör det sig tankarna väldigt mycket kring vårt hus just nu. Som jag nämnde i tidigare inlägg så fick vi ett förslag på tillbyggnad av arkitekten vi anlitat. Trots att vi diskuterade ingående vad vi ville och inte ville, samt att han fick med sig en drös med skisser som undertecknad gjort, så var det alldeles för mycket som inte stämde när väl förslaget kom.

Då jag är väldigt säker på hur jag vill att det ska se ut och maken är väldigt säker på hur mycket det inte får kosta, så är det högst troligt att arkitekten fick lite väl spretiga hållpunkter att foga sig efter. Eller så körde han sitt eget race. Ville visa vad han kunde.

Klicka på bilden så blir den större!


För att inte några missförstånd skulle uppstå så kunde han väl ha skrivit lite kommentarer kring sina tankar om varför han gjorde som han gjorde? Nu gjorde han inte det och naturligtvis blir ju våra funderingar kring det hela desto fler...
Bla dessa:

1.
Då vår trädgård som vi vistas i inte är så stor (dvs där solen är när den är framme) så ville vi inte bygga så mycket på den delen - Arkitekten (A) ritade en 7 meter lång tillbyggnad som skulle gå en bra bit ut i trädgården, just där vi är.

2.
Vi ville ha sekelskiftesstil - A ritade fönster ända ut till knuten (a la funkis), fönster över en hel vägg från golv till tak (två plan). Han ritade långt trädäck utmed en långsida på 13 meter. Säkert läckert, men inte sekelskiftesstil.

Har visat denna bild förut - i stil med detta vill jag ha!


3.
Vi ville ha en öppen vardagsentré med klädkammare - vi fick en trång entré med garderober.

4.
Vi ville inte ha en trapp precis innanför dörren för att inte få upp grus och gräs på övervåningen - vi fick en trapp innanför dörren.

5.
Jag ville ha ett arbetsrum där jag kunde stänga om mig - Vi fick en bänk vid fönsterväggen i anslutning till vardagsrummet. Ingen dörr.

Klicka på bilden så blir den större!


6. Vi ville ha två medelstora rum till barnen på ca 12 kvm så att de kan "leva" i rummen - vi fick små celler på 2,5 m x 2,5 m, samt skjutdörrar.

Listan går att göra ganska lång.
Naturligtvis var det bara ett förslag, men när vi vänligt kommenterat flera saker vi reagerat på via mejl så fick vi svaret idag. Han hade blivit lätt förolämpad och känner inte att han har tid att göra våra ritningar.

Helt OK tycker jag. Han är en duktig konstnär och det är säkert lite känsligt att en lekman som jag kommer med kommentarer. Det kan jag förstå. Men, jag känner mig lite lurad på 5 månader i tidsplaneringen.
Faktum är att jag är lite trött på "skiten" och skulle önska vi kunde flytta på stört till ett annat hus. Nu vet vi ju alla hur lätt det är att hitta ett hus som man vill ha som inte kostar skjortan...

Annars finns det ett par hus för omkring 5-7 miljoner som jag kan tänka mig... kanske ska be om löneförhöjning...500% sådär.

Tex detta hus är inte så dumt...

Över 200 kvm och sjöutsikt och egen strand.


...eller detta...

Nära Sandviksbadet och sjön Roxen!


...eller tills sist detta hus. Lite för modernt för mig egentligen, men med egen brygga.

Modernt med egen brygga!


Nu ska jag gå och lägga mig, gråta en skvätt, och sova bort deppigheten. Imorgon är en ny dag och nya möjligheter. Kanske kommer jag på den ultimata lösningen för vårt hus då.

Annars finns det ju tält... dock inte i sekelskiftesstil.

Godnattkramar på er!!

5 kommentarer:

synne sa...

Men snälla nån, blev han förolämpad????
Nu var det ju så att ni talat om vad ni ville ha och han gjorde tvärt om. Det är väl du och maken som ska bli förolämpade!
Men för all del, en konstnär är en känslig person. Men ialla fall.
Vadå inte ha tid med era ritningar. Han har ju redan stulit fem månader av eran tid med att rita just det ni INTE ville ha....
Hoppas du fick sova inatt nu och inte grubblade för mycket.
Jag hör av mig.
Stoooooooor kram till er alla från oss här i huset vid Nuguren.
Synne.

synne sa...

Glömde säga att Zits är en härlig serie. Och jag vill ha det gula huset vid Roxen.
Kramen igen :D

Cattis sa...

mmm.... var väl ändå så att han gjorde ritningen till ert hus och borde ha lyssnat på era önskemål...

Det var ju inget konstverk som han höll på och lekte med. Klart ni måste få undra då det inte alls blev så som ni önskat er.

förstår att du blev besviken.

Tjatig?
Som mamma till fem?
kan jag väl aldrig tänka mig ;-)
Tycker mig känna igen scenariot en aning från strippen.

men bara en aaning då *fniss*

Ha en riktigt skön dag!

Kram
Cattis

Willewira sa...

Synne och Cattis:

Skönt att höra att jag inte reagerat helt felt.
Ibland blir man lite konfys på människors sätt att reagera och förmedla sig... man förstår ingenting. Då är det lätt att tro att man själv inte fattar något.
Men det hör väl till kommunikationens gåta, antar jag.

Jag vill också ha det gula huset vid Roxen...

Annalunda sa...

Käraste Willewira!
Iofs säkert ett snyggt hus men det hade väl varit en sak om ni hade ändrat era önskemål sedan ni gav honom uppdraget. Nu har han ju inte uppfört det uppdrag ni gav honom på ett bra sätt. Det är isåfall ni som skulle vara förolämpade. Mycket dålig stil av honom och oprofessionellt... tycker jag! Jämför att jag beställer en vacker klänning av sömmerskan och istället får ett disco-fodral bara för att hon tyckte att det skulle vara bättre *haha* Jag skulle reklamera och inte betala!

Kram Annie