onsdag, september 17, 2008

Drömmar, nerver och rena verkligheten! ..Och loppisfynd!!

Egentligen så har jag ganska mycket att berätta, reflektera och diskutera om, men idag tycks jag inte kunna reda ut tankarna riktigt. Sedan igår eftermiddag har jag varit lite nervös.... Arkitekten ringde och stämde träff med oss till på torsdagmorgon kl 8.30. Phu! Han sa att han inte kan uppfylla alla våra önskningar, men en del... och genast går min puls igång. Hjärtat klappar och jag blir orolig. Orolig för att bli besviken...igen!

Vet ni, drömmar är bra, men ibland är de ett gissel. Det är nämligen så att inom mig bär jag en dröm av hur mitt drömhus ska se ut. Det handlar inte så mycket om hur den yttre arkitekturen ska se ut, mer än att det ska vara sekelskiftesstil, utan mer om innehållet och hur det ser ut.


Ett arbetsrum ligger högt på min önskelista så den får han inte
plocka bort.(bilden är från IKEA)Efter att ha huserat under en trapp, så vill vi gärna att det nya
badrummet är större så...(badrummet kommer Vedum)

Vi behöver en ny trappa, två badrum/toaletter m dusch, nytt kök, varsitt rum till barnen, ett arbetsrum, ett allrum och klädkammare. Utöver detta skulle vi (läs särskilt jag) vilja ha ett vinterrum/uterum och en amerikansk veranda. Ovanpå detta tillkommer då den lantliga stil jag vill ha på inredningen, fast som lös, och den är inte alltid den billigaste även om den är enkel. De som är lite insatta i byggkostnader inser snabbt att allt detta kräver den stora plånboken. Den som vi inte har... Om ni vet var man hittar den - berätta snarast!!!

Är det min amerikanska veranda som ryker...??? (hus från Karlsonhus)

Så nu förstår ni kanske varför jag är lite extra nervös... vilken av alla mina "darlings" måste jag "killa"? (Ni har väl hört uttrycket "kill your darling" ? Bland det första man får lära sig när man läser journalistik. Det du ofta själv tycker är bäst i din story är det du ska "döda", dvs ta bort.)

...eller är det vinterrummet???(Vinterrummet hittar ni hos Classicum)

Utöver alla tankar kring ombyggnaden så har vi haft stora diskussioner, dottern och jag, om huruvida ett eget rum är viktigare än att köpa ett guldpaket (99 kr/månad eller 49 kr i månaden under ett år) i spelet Panfu. Ett spel där man döper sin egen panda och går omkring i en virtuell pandavärld och pratar online med andra pandor (barn).


Faktum är att jag tycker det är så fult gjort att göra ett spel för barn på nätet där man måste köpa en prenumeration av "guld" för att kunna göra allt det roliga. Dvs bygga egen trädkoja, köpa kläder, saker, etc. Fy skäms!!!
(Att det är detsamma i spel för vuxna, det gör inget - de har sin egen plånbok...)

Hursomhelst har jag försökt få henne att ställa sig inför valet att få nya grejer till sitt rum (när det är byggt) eller att prenumerera på panfu. Ett val hon inte gillar. Hon vill ju gärna äta alla "kakor", som barn ofta vill. Men det går inte hem hos den här mamman. Och ett byte är ju uteslutet... av mamman alltså.

Eftersom inget av ovan problem går att lösa här och nu så väljer därför att visa lite loppisfynd jag gjorde i somras (maj, rättare sagt). Jag åkte till Eksjö för att delta på en mässa. Skulle hjälpa några vänner där. Halvvägs till Eksjö upptäckte jag att jag hade glömt min plånbok. Hur kan man göra det????

Som tur var så var bilen fulltankad och jag hade frukt med mig i väskan. Alltså behövde jag varken bli strandsatt på vägen eller utsvulten. Faktum var att jag hade även en vattenflaska i bilen. Men alla vet ju hur tråkigt det är att komma till en mässa utan att kunna köpa något... PEST!

När dagen gått och det var dags att åka hem så kom en av vännerna fram och gav mig en hundralapp som tack för hjälpen. Tacksamt tog jag emot den och såg framför mig ett stopp på vägen för en bit mat.

Några mil från Eksjö fick jag syn på en skylt.... LOPPIS! Där stannar jag, tänkte jag. Nu när jag äntligen kunde bestämma själv över bilen så skulle här "loppas"! Det är nämligen så att när vi åker hela familjen så inte stannar vi vid några loppisar inte, nej då! Så nu ville jag vara så där skönt spontan och göra vad jag ville.

Så jag hoppade ur bilen och in i uthuset och tittade efter grejer. Hittade faktiskt både det ena och andra som jag ville ha, men med bara 100 kr på handen så fick jag solla bland godsakerna. Detta var vad jag fick med mig hem:

Det är väl inte så dåligt för 100 kr!? Jag är särskilt förtjust i kannan och den större skålen är som gjord för att ha jordgubbar i på sommaren. Jag har provat!

Nehej, nu ska jag fortsätta städa inför morgondagen. Håll tummarna för oss att förslaget är bra. Dvs något vi kan jobba vidare med.

Till sist vill jag tacka er för alla gulliga kommentarer. Ni är underbara!!! Bara så ni vet...


15 kommentarer:

Gårdsromantik sa...

Vilka fantastiska fynd!

Usch för att gå och vänta på beskedet om vilka Darlingar du måste ge upp...

Kram Maud

Smajlis sa...

Godmorgon Willewira :)

Först vill jag tacka för den underbara vinsten! Jag blev superglad! Kommer att göra ett inlägg om vinsten i min blogg :)

Åh vad tråkigt och jobbigt att behöva vänta på svar av arkitekten... jag håller tummarna för att det blir bra!

Ja spel på nätet ja... vi har förbjudit sådana spelabonemang. Jag tycker det är så dumt att de gör så som du skrev. Rent idiotiskt! Mannens son pratar ofta om kompisar som spelar såna spel som kostar pengar. Det går på flera 100 i månaden.

Ha en bra dag och som sagt, lycka till imorgon.
Kramar från mig!
Alexandra

My Lovely Things sa...

Men va spännande at arkiteketen ska komma..hoppas att jhan har kommit på mass bra lösningar så era drömmar kan uppfyllas..

verkligen fina fynd..
ja du, diskuusioner med barnen..det känner jag igen..En dotter som har tonårsfasoner..hon är i sista minuten varje morgon till bussen..byter kläder..ja du vet..
Hon vill ha massa nya kläder,inget duger..Jag säger att vi får vänta ett tag..ska ju stå och betala 2 hus ett tag..förmodligemn..då får alla hjälpas åt att spara..
thats life..
Ja, ja nu måste jag ha i mig lite frukost..
kram anna

~~*Pennyshouse*~~ sa...

hej du underbara!!!!

Huset kommer att bli så fint ska du se.
Underbar veranda...vill oxå ha.

JA barn å deras grejer.Inte lätt att välja det förstår jag det.

underbara fynd du loppat!

Kram & tack för värmande ord hos mig

Nilla

synne sa...

Godmorgon vännen.
Håller tummarna för att det inte går så illa nu. Han var ju ialla fall snabb med en ny ritning, Jag tror att det blir bra.
Så gå inte och oroa dig i onödan.
Dina loppisfynd var ju heller inte illa måste jag säga. Man får mycket för pengarna på en loppis.
Hör av mig på mail under dagen.
Storkramen vännen.
Synne.

Bergagårdens Lina sa...

Så spännande! Hoppas att det trots allt blir som du tänkt dig i stora drag!

Lycka till!

My Lovely Things sa...

Hej!!
Goa du, jag glömde!!

tack så mycket för den underbara vinsten..Är så glad för den..Ska plantera lökarnasom fort vi får huset..
kram anna

Guldkant På Livet sa...

Fina fynd och fin blogg, vilken snygg design du har på den och ert hus är ju bara för sött! Mari.

Karin sa...

HEJ

Tack för din fina komentar om mitt album på Helenas blogg om albumet ja gjorde till henne! Tänk att man kan bli så glad när andra tycker att ens grejer är fina!

Du har en super fin blogg, lycka till med huset, hoppas du får det du önskar :)

MVH
Karin

Helena - nyckeln till mitt hjärta sa...

Hej!
Oj, vad spännande, hoppas dina drömmar går i uppfyllelse!
Jag håller tummarna för att du inte behöver avliva alltför många av dem :)
Kramkram Helena

Tidsmästarinnan sa...

vad härligt att du hittade allt det där för en liten hundralapp!!
Jag måste försöka träna mig i att bli supersnabb på loppisar, kommer vi förbi någon kan jag ibland lura med mig familjen, men då måste det gå FORT! och oftast blir det veto på loppisbesöken... så jag förstår verkligen din glädje!

Spännande med arkitekten, jag kikar in igen och ser hur det går!
kram!
Susanne

Hemma på Landet sa...

Vad fint du hittat.
Jag tror säkert att du blir nöjd med gubben som ska fixa lite åt er.
Annars kommer jag.:-D Puss

RANA sa...

Fina, fina Willewira.

Hahaha, jag förstår dig så väl. Det är så asjobbigt att killa sina darlingar. Jag vill höra mer om allt; varför vill du till exempel så gärna ha ett - vad hette det - vinterrum? Berätta så jag förstår. :-D

Härliga loppisfynd. Och så billiga, sen. My god.

Jaaaaaaaaaaaaaaaaa, på tisdag är du min! Annie har sagt att du är lite galen - obs galen i en mkt trevlig betydelse - så jag törs säga så till dig. Hörs om detaljerna!

KRAM,
Rana

Mamma C sa...

Huset kommer att bli bra. Dina drömmar kommer att slå in. Så mycket fint du fyndat. Har inte dessa problem längre med barnen. Dom har flugit ut från hemmet. Bra grabben på 20 kvar.
Kram mamma C

Annalunda sa...

Hej vännen!

Vi pratar sen! Underbara fynd!

Kram Annie