måndag, mars 30, 2009

Vårtecken - 2 ...Förnyelse!



I sista minuten är jag i hamn med att visa vårtecken på måndagen - det är ju vårteckenutmaning. och inte har jag några nya vårtecken att visa. Eftersom det snöade förra måndagen och hela fredagen så är vi tillbaka på ruta ett igen, vilket innebär att förra inlägget är lika aktuellt idag som i förra veckan.

Vad jag också nämnde då är att inte bara naturens utveckling visar på vårens återkomst, utan också hur man själv reagerar inför den.
Förnyelse är ett ord som är högaktuellt hos mig när våren kommer. Jag vill göra om allt. Precis allt! Huset, trädgården, barnen och mannen garderober .... och framförallt mig själv!

Naturligtvis vill jag ju gå ner i vikt. Det vill de flesta kvinnorna när sol och värme hägrar. Vem vill visa sig blekfet och glåmig på stranden?? Men något som jag är ännu mer sugen på är att fixa till håret. Jag har haft långt hår hur länge som helst. Tycker det är fint med långt hår. Och praktiskt. Fast inte när det är torrt, slitet och grått. Jag har blivit så grå under denna vinter. Lite grått har jag haft sen innan, men inte som nu. HUA!

Ja... en ny frisyr, med lite färg i, vore inte dumt. Min stora fråga är om jag, medelålders kvinna, dock ung i sinne, verkligen kan ha långt hår? Om inte, är det katastrof! Jag är skitful i kort...


Eftersom jag har spikrakt hår så är dessa lockar väldigt lockande... men väldigt lite medelålders...

Förnyelse i garderoben vore också på sin plats... nya kläder och skor. Framförallt skulle jag behöva nya skor för promenader.

www.ecco.com

Efter ett antal vrickningar av mina fötter är de urkänsliga för vilka skor jag går i så här gäller det fotriktiga modet. Och nu till våren vill jag ut och gå. I solen...

Sen vill jag förnya köket... måla väggar och luckor. I dimvit, pärlgrå eller stockholmsvit. (Är det inte nästan samma färg, fast med olika namn?) Bara jag slipper mina antikbetsade furuluckor...
Jag är så trött på dessa luckor...


Detta är vad jag snart hoppas blir verklighet... tills dess kan man måla de befintliga luckorna.
http://www.kvanum.com/


När våren kommer vill jag städa. Tro det eller ej! I helgen fick sig kylskåpet en genomgång och vad skönt det är efteråt. Rensat, torkat och alla "rent hus"-bakterier är borta. Åtminstone vill jag tro det...


Dotterns kommentar var bästa beröm, men också ett pekfinger att detta borde vi nog göra oftare: -"Åhhhhh, vad fint det är!"
I veckan ska jag ta frysen...

Är det bara jag som blir så här förnyelsebar när våren kommer?
Känslan att vilja födas på nytt, liksom naturen...
Det nya fräscha ska fram... bort med det gamla!
Hur som helst är detta ett vårtecken så gott som något. Det återkommer åtminstone varje år... till våren.

Må så gott, alla!



Ps. Tills nästa vecka hoppas jag att det kommit upp lite blommor att visa...så jag slipper skriva så konstiga inlägg och visa udda vårtecken.

29 kommentarer:

oumberligating sa...

Trevligt och fint och tänkvärt inlägg som vanligt, skriver mer senare, fortfarande nackproblem!
Ha det gott mvh från Peter!

Viveka på Humlebacken sa...

Hej
Detta var väl jättebra vårtecken, ingen har sagt att det ska vara naturtecken:) Känner igen en hel del. Det är som man går lite i dvala under vintern, och inte riktigt ser vad som händer, men så när våren kommer så tycker man att allt behöver fixas (inklusive sig själv:)
kram
Viveka

Naija sa...

hej
känner igen mig i det där..fast jag har inga viktproblem,

Mamma C sa...

Klart man kan ha långt hår fast man är medelålders. Men jag har samma problem som du, det är inte en krök på hårstråna. Skulle oxå vilja ha svallande lockar.
Ha en bra dag.
Kram Mamma C

Home No.1 sa...

Hej här lockar sig håret men visst är det alltid så att man vill oftast ha det man inte kan få=)
Men vet du det är snyggt med långt hår och en liten toning på det och sen fram med en locktång som gör såna där vackra lockar skulle vara snyggt! Tycker det inte spelar roll hur gammal man är utan mer att det passar till ens egen personlighet!Det är den man ska förstärka!
Ha en fin dag kram på dig!
Annica.

Synnøve. sa...

Hej vännen.
Här ska man städa ut vintern och in med vår och värme. Det är nog det vi gör tror jag.
Vikten behöver vi inte diskutera här, vi vet vad som väntar. Det går bra.

Snön ligger ännu, men idag så lyser solen från en blå himmel så det finns hopp.
Ska ut och vårgå en sväng sen. Blir en kortis. Till brevlådan och hem. Har en förkylning som inte vill släppa och man blir så trötter...

Vi får hörs i slutet på veckan tror jag.
Kramen snuppa.
Synne.

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Ja, det där är väl vårtecken också!
Härligt när man känner för att fixa till både det ena och det andra...
Just nu är jag så trött och har så ont i min kropp, så jag skulle behöva byta ut hela "kitet"...
Men det kanske kommer tillbaka, det har ju varit lite mycket, ett tag nu...
Längtar efter påsken, så man kan vara lite ledig och vara utomhus, så jag hoppas att det kommer lite sol, och lite blommor, till dess!
Och visst kan du väl ha långt hår!
Det finns ju mycket fina frisyrer med långt hår, och jag tyckte du passade bra i ditt långa...
Kram
Marie

Moa sa...

Oj oj.. ja nu spritter det i kroppen.. även min är medelålders med halvlångt hår.... trivs ej med kort, så det får vara =). I helgen städades det för fullt.. i rummen nertill förråd, badrum, sonens rum (han var inte hemma så jag passade på.. han är bara 21).. *asgarv*.. men oj vad rent o fint det blev.. rena rama vårchocken för alla vinterspöken.. Kram o ha en bra tisdag.. Moa

Patricia sa...

Hej!
Nej det är inte bara du som får förnyelseslust, jag känner likadant. Vill göra massor men kan inte pga sjukdom men viljan och lusten finns... =)

Och du är inte ensam om att längta efter nytt kök, vi planerar oxå kökrenovering och det ska bli antikvita luckor med mörka bänkskivor...läääääängtar!... =)

Må så gott!
/Patricia

Viola sa...

Tror du att jag känner igen mig...fniss... helst skulle jag byta ut allt här hemma just nu sedan man börjat läsa de vackra magasinen, livsfarligt och jag hade mitt långa hår ända tills för ca 10 år sedan då det åkte av för första gången någonsin, visst ine vad frissa var...kände precis som du...men du kan ju klippa upp det i etapper och fortfarande ha lite längd på det.....lycka till vännen med allt nyskapande....kRAM

Stina sa...

Vet du!? Bara du målar dina luckor så blir förändringen total.:-) Kram

Hanna sa...

Visst blir man lite tokig och vill förnya allt nu när våren äntligen kanske möjigtvis förhoppningsvis är på väg.Visst är köket från kvänum såååå vackert. Förbannar min sambo för att han inte ville ha ett lantligt kök.
Ha de gott
kram

Patricia sa...

Tack för gulliga hälsningen i min blogg!!

Jo det är kul att göra smycken, måste bara vara inspirerad och ha tid och ork och lust.

Jodå jag har med lättare Fibromyalgi, men har även Artros i hela kroppen, samt utsliten nacke och lever med kronisk värk sen flera år tillbaks.

Må så gott!
kram Patricia

Mångsysslare sa...

Herlige vårtegn. Jeg vil også fornye og gjøre fint på våren. I år kommer det vel ekstra godt med ettersom svigerinnen gifter seg i april.

Zäta sa...

Tack för den fina kommentaren hos mig!

Det klart vi ska träffas någon gång. I september jag har inte så mycket inbokat än ;-))

Floras Kulle sa...

Hej!
Läste precis i Aftonbladet om den 80(!)-åriga supermodellen med långt, lockigt, grått hår... SÅ stiligt! Min farmor hade förresten hår ned till rumpan i hela sitt liv, som hon oftast flätade och gjorde fantastiska uppsättningar av. Eller så en lång, lång tofs vid ena sidan. Så visst kan man!
(Kommer mig att tänka på en vän till mig, som suckade och sa: "bäst att passa på att ha långt hår nu, för efter 30 passar det ju inte!" Då var vi 24 år båda två - tänk vad ribban flyttas när man blir äldre!)

Känner igen det där med vårstädandet - man vill ha in luft, ljus och fräscha blommor på bordet. Som att komma ut ur idet! Det är nog ett urgammalt betéende. Visst städar björnarna ur sitt bo på våren?

KRAM:
Annette

Fröken Tindra sa...

Vilken mysig blogg du har! Härligt med lite av varje.
Jag röstar på långt hår även om jag är avundsjuk på alla som kan ha det... Mitt blir aldrig ens riktigt långt hur länge jag än sparar. Och grannt är det inte heller. Har för tunt hår. Suck! ;0)
Så slit du på ditt långa hår ett tag till! =0)
Ha det gott!

Uttan sa...

Det var bra vårtecken....
JA långt hår är lättast men jag börjar också få gråa strån,men jag har självlockigt så när jag klipper mej ser jag ut som en gammal tacka:( men tycker kort hår ser frächt ut på andra.
Skönt med nystädat kylskåp...Du jag ska nog kolla i mitt det behövs nog.Kram!

Ovala drömmar sa...

Hej!

Tack för dina fina ord på min blogg om vårtecknena. Det värmde!

Jag kände verkligen igen mig i ditt inlägg och blev full i skratt. Sån där är jag med! oj vad mycket jag vill förändra, vad mycket energi jag plötsligt får. Jag håller på att dö av längtan att göra om hela vardagsrummet trots att det bara är 2,5 år sedan vi målade och tapetserade om totalt och soffan bara är knappa året gammal. Jag vill förändra allt!

Det är så sant, det är ett vårtecken det.

Det var ett himla fint kök du lagt upp foto på, det gillade jag.

Å du?
JA en medelålders kvinna kan ha långt hår! DOCK tycker jag att ett hår som kanske är lite trött, torrt och börjar bli grått får mer liv och volym av att vara lite uppklippt. Nu har jag ju ingen aning om din frisyr men har du ganska jämnlångt hår så behåll längden men klipp upp det så får även ett rakt hår det lockiga hårets livfullhet.

Ibland är det bara lite som krävs för att man ska känna sig som ny :)
För det är väl så, om våren kommer så mycket nytt liv, vi vill känna oss nya vi med!

Kram Veronica
(oj så långt det blev! ursäkta)

Bella sa...

Jag tror det är ljuset...när våren kommer ändras ljuset och blir ljusare...man ser med nya ögon på allting...Jag tror även det är en annorlunda lukt...man vill ju så gärna öppna fönster och få in den fräscha vårdoften...utetorkad tvätt...det är vår! Så...jojemänsan...jag har vårstädat...ett rum...för ljuset gjorde att jag såg all skit i varenda vrå och då tog det mig en hel dag att vårstäda bara hallen...men det kommer ju nya dagar...så jag kan fortsätta med nästa och nästa rum! Jag borde förnya mig själv med men anar att det får vänta...
Snart helg igen!
Önskar dig allt gott!
Kram,
Bella
Pst. Jag har långt hår...nästan till midjan...och senast jag kollade så var jag 42 år...

~~*Pennyshouse*~~ sa...

hej hej vännen!

ååå du vårt kylskåp skulle verkligen behöva en uppfrächning....tackar för puffen där..hihiihi..

Längtar efter våren nu..hoppas den kommit för att stanna.
Ja att sitta ute å virka är rena drömmen.....fåglar som kvittrar, ungarna skrattar å har kul.

Kramizz Nilla

Angel.Pearls sa...

Härliga vårtecken tycker jag! Långt hår är snyggt, om håret är fint o välskött -gammal eller ung..Jag trivs också i lite längre, men gillar att sätta upp det ibland..Ha en fin vecka!

Hjärtat Mitt sa...

Mmmm, kan hålla med dig om en hel del där :)
Vill så mycket nu, men hinner inget, känns det som!
Hela huset skulle nog bra av att vändas ut och in, men samtidigt så hägrar ju trädgården för fullt.
Håhåjaja.....

Ha en skön dag!
Kram Mari i Marieholm

Bloggullet sa...

Tack för att du håller tummarna.
Jag gillar långt hår bäst, dock känns det så strippigt så jag klippte mig halvlångt. Jag hoppas du får ett hår du trivs i.
Kramar

RANA sa...

Vacker sippa! Jag har ett särkilt förhållande till dem - en annan gång tar vi det.

SNART, min gullvippa, ses vi. :-D Hörs på mejlen eller telefon eller här eller medels telepati om alla detaljer.

KRAM. Tänker mycket på dig.
/R

Ann-Catrin sa...

Godkväll vännen!

Vilket fint inlögg du gjort med tänkvärda ord om allt som händer inom en när det vras.. sen s pelar det ju ingen roll hur gammal eller ung man är.

Vad lyckligt lottad du är som har långt hår.. kan du inte klippa upp det lite.. etappvis runt ansiket och nedåt lite snett.. det tycker jag är snyggt.

Ha en fin helg..
Stor vårkram
A-C

Peters Projekt sa...

Jisses Willevira så du ligger i! Men jag försår precis - våren har ofta den effekten.

Tack för din fina hälsning! Beklagar att dina graviditeter var så besvärliga. Ann har haft tur och i princip helt sluppit illamående.

Vad fint du beskrev den "nya lilla personen". Jo, kärleken är total.

Sedan kan jag ibland roas av att kvinnor glömmer det tunga arbetet med att vara gravid när de så gärna vill uppleva babydoften igen. Det är ju inte bara myspys och rosa skimmer med en liten utan en hel del jobb också ;)

Vi skall se till att njuta så mycket vi kan för att inte känna att vi missade det när några år passerat.

När det gäller bärsjalen så har jag faktiskt kommit att föredra den framför Babybjörn-selen. Babyn ligger närmre din kropp och tyngdpunkten också (mindre ryggbelastning).

Ha nu en ljuvlig helg med myckat bara vara.

Peter :P

Gårdsromantik sa...

Vet du -jag har både långt och lockigt hår och är mycket över 40...men inte klipper jag mig - är lika skitful i kort! :-)

Så lustigt att du frågade efter dubbel W för jag har precis lagt upp ett under nyheter i webbutiken.

Lampa i fattigmanssilver finns också under kommer snart! 2 varianter.

Förhandsboka gärna för den från Jeanne d´Arc finns det bara 1 kvar av.

Kram Maud

Lallis - liv och leverne sa...

Härligt inlägg:)
Och du.. ha en riktigt fin helg, vännen.
kram Lallis