lördag, augusti 09, 2008

Tjejtripp i Östergötland!

Godmorgon höll jag på att skriva, men det är nog lite missvisande då klockan är 12.30.
Nåja, lång sovmorgon kan ställa det mesta på ända!

Måste berätta om trippen jag och en väninna gjorde i torsdags! Vi körde nästan hela Östergötland runt. Vi var sugna på inredning och växter och så fick det bli...

Vi började med att stanna till vid Brunneby musteri. De har en härlig butik med många läckerheter att välja mellan. Själv köpte jag lite gelé i olika smaker, marmelad, sylt och massor av god dricka, bla SmultronPuss. Visst låter det gott!

Bilden har jag lånat från Brunnebys hemsida

Därifrån begav vi oss till Motala och Oves Plantskola. Vi gjorde dock en avstickar in i Borensberg innan för att kolla läget där. Antikaffären vi hittade var tyvärr stängd, men vi gjorde ett besök hos Lindas blommor som bjöd på mycket fint i blom- och inredningsväg. Oves Plantskola nästa...
Min väninna och hennes man håller på att göra om entrén på deras hus. Trappan är färdig, men nu ska det till växter så det var anledningen till besöket hos Ove. Jag säger inte nej då jag älskar att titta på växter. Rosor och grönt fastnar jag extra för. Och rosor har de massor av.... man blir så sugen!! Men, jag får inget köpa förrän vi byggt till huset och det är dags att färdigställa trädgården. Annars hade det nog blivit rosen Zephyrine Drouhin - en gammaldags cerisrosa klängros. Så fin!!


Det blev inga inköp denna gång för någon av oss, utan vi for vidare och tittade in hos Lyck-Annas. En härligt kreativ tjej med många idéer som vill ut. Hon finns även att hitta på webben, som shop och blogg.

Det var en mysig liten affär i garaget - full med smågodis för en inredningssugen!! Jag köpte mig ett mosshjärta som egentligen inte var till salu. Anna hade varit nere hos Blomsterverkstaden på kurs och gjort detta hjärta. Jag är jätteglad att hon ändrade sig då jag blev mycket förtjust i det. Var ju tvungen att hänga det på något och köpte därför en liten hängare i luffarslöjd. Kunde handlat så mycket mer...

Därefter for vi iväg till "Återvinningen" som skulle ha massor att erbjuda, men jag blev bara snurrig. Det var så mycket halvgamla möbler (70-,80 och 90-tal) som inte jag är sugen på... för att inte tala om prydnadsgrejer. Nej, jag vill ha äldre saker än så. Kanske var det hungern som gjorde att man inte orkade leta efter fynden. Vi åkte därmed ner till hamnen (i Motala) och besökte hamnkrogen för att inta en lunch. Biffteki, klyftpotatis och tsatziki - mycket gott!

För att inte missa våra stopp som vi planerat var vi snart tvungna att fortsätta vår färd. Vår första anhalt var Billbäcks plantskola. Vi tog vägen över Tjällmo och det är alltid lika mysigt att se sig om. Jag älskar att sitta bredvid i bilen och titta på hus och natur.

Väl framme i Svärtinge där Billbäcks plantskola ligger fick vi oss en härlig upplevelse. Inte nog med att de hade mycket växter att välja bland, de har också byggt upp en visningsträdgård med all sköns växtlighet. Dammar, paviljonger, stilleben, etc fanns också där. Blir man kaffesugen så finns det ett café att inhandla diverse godsaker för att ta med sig ut till trädgården att förtära. Eller så sitter man kvar inne. Vi valde att njuta av trädgården.
Måste visa er lite av det fina man kunde se...

Bambu... jag älskar bambu! Planerar att ha det vid uteplatsen. Vindens sus i dess löv är lika rogivande som vågornas kluckande. Vågor kan jag inte fixa, men lite bambu...


Afrikas lilja... så vacker!!

En vacker karl bland buskarna... det vore väl något?


En smart idé till spaljé...

En damm tillhör mina trädgårdsdrömmar...

Bladen på en funkia är så vackra...

Hortensian... gör mig stum!

Blå som vit...


Kunde ha bjudit på så mycket mer bilder, men det får räcka för idag... ni ska ju orka titta också.
På hemvägen åkte vi förbi Unnerstad gård, utanför Linköping, för att kolla inredningsdetaljer och möbler. En hel ladugård full!!! Till vår stora besvikelse så var det fortfarande semesterstängt! Istället åkte vi in till Linköping och besökte Systrarna Grön, Handplockat och e-teak. Alla mycket mysiga affärer.

Behöver jag säga att det var en trevlig dag? Nej, jag visste väl det!


¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨



Jag hade precis glömt bort att jag fått en utmärkelse av Helena - nyckeln till mitt hjärta!
Tack snälla du!! Jag blir verkligen sååååå glad! Att jag tycker detsamma om dig hoppas jag du förstår...


Nu är det ju ett tag sedan jag fått den därför skickar jag den vidare till alla som besöker mig. Ni är värda all uppskattning ni kan få och jag vill gärna ger er den!


Jag hoppas ni alla mår bra och att ni ser ljust på tillvaron - trots regnet! Idag var solen framme mellan skurarna och det får man vara tacksam för.


Ha det så gott - tycker så mycket om er!!





14 kommentarer:

Synnøve. sa...

Godmorgon Wiran.
Här är klockan bara 06.30 just nu. Jag jobbar hehe....
Tack för en tur runt om "hemma". Det var kul.Myxket vackra bilder du bjöd på. Det finns så många fina platser att besöka utanför stan om man bara ids att åka en bit, vilket ju ni gjort här. Skönt att sitta vid sidan av chauffören och bara njuta kan jag tro hehe....
Ditt mosshjärta var ju bars så fint. Tänkte mig det på dörren till jul, med en röd rosett och en kotte på....
Jo, vi är snart där hehe...
Kramen vännen.
Från mig i huset vid Nuguren.

Cattis sa...

Så vackra bilder!
älskar rosor, den rosa var verkligen vacker. Det tycker jag du ska slå till på när det är dax att shoppa loss :-)
Håller på att komma i ordning härhemma. Det tar sin tid. Men eftersom jag kört mitt flyttlass i två omgångar (blir en tredje oxå.) Så har jag ju fått ta det vartefter.
Sen ska ju tonåringarna göra sitt oxå...

Blev inpirerad av dina vackra naturbilder. Faktiskt finner jag årstiden rätt behaglig nu när det inte är fullt så hett.

Ha det gott!
Kramen
Cattis

Mamma C sa...

Ja, det var en fin rundresa i vårt vackra östergötland. Billbecks trädgård är så vackert. Där kan man gå i timmar. Brunnebys saker sälger vår trädgårdsmästare här i trakten. Så jag köper mycket gott från dom.
Kram Mamma C

Solsjö - Under en vind sa...

Vad mycket mys du gjort i sommar!!!

Vackra bilder i massor!

Ha en go söndag! Kram!

me and alice sa...

Vilken härlig liten rundresa!!!
Många vackra bilder! Mosshjärtat är jättefint. I och med detta väder börjar man nästan få lite höstkänslor...
kram Susanne

Unknown sa...

Vilken tur ni gjort!! =) Träffade *lyckannas* på formex mässan förra året...mysig tjej!! Trevligt litet garage med..=) Du är så välkommen sååå när du åker för bi nästa gång!! Ha en underbar vecka! kramar Malin

Skatan sa...

Låter hur läckert som helst med en tjejtrip så där!! Blir lite smått avis :)

Önskar en skön kväll!

Lilla Blanka sa...

Hej vännen!

Men åh vilken underbar dag det låter som ni hade...! Vad roligt!

Ojojoj vad mycket fina bilder och härlig inspiration, tack!!!

Kram
Mia

My Lovely Things sa...

Hej!!
Åh vad mycket du har vart och kollat på!!

vilken mysig liten garagebutik..
så trevlig..

Bambu ..ja det är en trevlig växt..
Grattis till alla utmärkelser..
ha det så gott..
kram anna

Ewa sa...

Hejsan!

Kul att du hittade in till mig.

Det är Takida som sjunger låten Curley Sue. Ja, den är underbar. En av de bästa låtarna jag hört. Kan spela den om och om igen.

Kram
/Ewa

Anonym sa...

Vad många fina bilder du visar. Roligt med en tjejtripp sådär. Rosen är ju bedårande söt. Funkia och bambu gillar jag skarpt. Ska njuta vidare hos dig.
Kram//Eva

A home far away sa...

Härligt många fina bilder från er härliga tripp! Många fina ställen som ni har besökt:-

Ha en fin dag
/Gunilla

Anonym sa...

Härligt att få läsa om er mystur genom mina trakter. Tack för de fina orden om mitt lilla "skrutt"garage. Du verkar själv en spännande person. Tack för tipset om Billbäck hade ingen aning om att den fanns!
Återkommer till din blogg!!!

Anonym sa...

Är så förtjust i dina härliga rosenbilder!