lördag, januari 26, 2008

Gäsp, prutt, rap och auktion...

Gäsp på er!

Jag förstår inte riktigt hur man kan bli så här trött! Jag har gått och gäspat konstant i flera dagar. Har inte orkat någonting. Särskilt inte att skriva något inlägg i bloggen, men däremot har jag läst många av era. Samla kraft för att skriva själv har inte gått. Det har varit som ett tomt hål i huvudet. Tänkte jag skulle råda bot på det. Att skriva alltså. Hålet vet jag inte om jag kan göra något åt. :-)

Sedan i torsdags har det varit mycket prutt och rap i huset. Mer än vanligt ska jag väl tillägga. Det har vi Kalle Anka att tacka för. Eller rättare sagt leksaken som följer med tidningen.
Barnen, särskilt dottern, älskar dessa leksaker, trots att det i stort sett bara är skräp. Jag tror det är överraskningsfasen - ögonblicket när man får tidningen och upptäcker vad man får - som lockar.
Hursomhelst så fick de en prutt- och rapmanick med senaste numret. Pruuuuutt, fiiiiiis, raaaaaaap..... har vi lyssnat till i ett par dagar. Lagom kul när man är inne på tredje dagen... Hmmmmm!
Kan man stämma Kalle Anka för uppvigling till förargelseväckande beteende? Bara undrar....???

I början på nittiotalet, när jag höll på att bygga upp mitt hem, sprang jag på väldigt mycket loppis och auktioner. De senaste 10-12 åren har jag legat ganska lågt med den saken. Mest för att vårt hus är för litet och vi inte har plats med mer (vi får inte ens plats med de saker jag en gång samlat på mig - de håller till i uthuset). Men också för att jag inte haft ork och kraft pga sjukdom (kan berätta om det en annan gång).

Nu så skulle det ske! Jag ska gå på auktion! Jag kom knappt ihåg var jag hittar annonserna, men till slut så.... Jag hittade även deras sidor på nätet och kunde se vilken auktion som passade mig.
Jag hade turen att ha en auktion i närheten där jag bor, så jag var och tittade på visningen igår kväll. I morse åt jag frukost och frågade dottern om hon ville följa med.
-"Vad är en auktion för något?" frågade hon.
-"Jo, det är när man får bjuda på en sak man vill ha och det är en farbror som säger första-andra-tredje och slår med en klubba. Du vet, som på TV", förklarade jag.
-"Ja, vad kul! Det vill jag!", ropade hon.
Vad kul att hon ville följa med tänkte jag. När vi så stod och borstade tänderna så såg hon väldigt förväntansfull ut och utbrast: "Tänk vad spännande att få vara med i TV!!"
Njaaaa, riktigt så var det ju inte.... Som tur var kunde hon ta att det inte skulle bli någon tv idag och ville följa med ändå. Maken och sonen var på fotbollsträning, så det hade blivit problematiskt om hon sagt nej. Lämna henne själv kunde jag ju inte.

Väl på auktionen tyckte hon det var riktigt kul, men hade lite svårt för att vänta in de grejer som jag ville ha. Fick muta henne med att hon kunde få köpa en leksak för sina pengar senare. Det gick hem!!
Tyvärr fick hon uppleva det bistra med auktioner - man får inte alltid det man vill ha. Hon hade bestämt sig för en låda med massor av leksaker. Leksaker i storlek mindre kan jag tillägga och av dessa var det endast en sak hon ville ha - mammafiguren av Superhjältarna. Nåja, vi var beredda att ge 20 kr, men den gick för 140 kr och det var mycket för dyrt.

Jag fick inte heller en av sakerna jag ville ha - en bricka med jättefina likör-, konjak-, snaps- och grogglas. De var slipade med ett fint mönster och hade varit jättefina att ha till ljus och blommor när man dukar.
Däremot fick jag två andra grejer jag ville ha:


Jag fick serveringssetet i silver......och en kanna på värmeställning i silver. Den kan man kanske ha till glögg i juletid.På köpet fick jag också ett vitt virkat överkast. Kanske passar på dotterns säng när hon fått ett eget rum.


Efter auktionen åkte vi hem för lite lunch och när den var uppäten for iväg till leksaksaffären. Det blev en liten bratzdocka med två små djur. Dagen var fulländad! Dottern var sååå nöjd. Så nöjd att hon orkade följa med till en inredningsaffär.

Jag ville se om de hade kvar kronfaten som jag såg innan jul. Ni vet de där fina som man kan ställa ljus, blommor, etc på och som har en ställning formad som en krona där t ex en murgröna kan klättra. Är ni med?
Nåja, det kvittar, de var slut i alla fall. Får nog gå in på nätet och se om jag kan hitta ett där.
Jag köpte en ljuslykta ialla fall, lite vit färg (som jag kommer visa er senare vad jag ska ha den till), krokar till en hylla och nya beslag till toaletten, vars plasthandtag är inne på sin sista vers.

Som ni förstår så har jag lite projekt på gång. Nu gäller det att jag fullföljer dem också. Har lite svårt för det, att slutföra alltså. Har många projekt i garderoberna, förråden etc...
Men det var ju det jag skulle ha min sexpunktslista till! Att ta de små stegen för att till slut ro projekten iland. Så det är väl bara att sätta igång, eller vad säger ni...!?

Ha en riktigt skön lördagkväll, så får vi se om vi hörs imorgon igen. Ska försöka hinna med ett av alla projekten. Vilket det blir, det får ni se.

Önskar er allt gott kära vänner och TACK FÖR ALLA MYSIGA KOMMENTARER!! Det är så roligt att ni vill ta er tid och hälsa på hos lilla mig och dessutom lämna ett litet ord. Jag uppskattar det mycket!

/Kramar Willewira

(Jag ber än en gång om ursäkt för de dåliga bilderna. Blixten går inte använda - bilderna blir vita - och batteriet är för dåligt så att kameran inte orkar ställa skärpan. De suger verkligen, jag vet, men ni kan åtminstone se vad jag vill visa. Alltid något... eller? Ska köpa nytt batteri...en dag.) :-)

5 kommentarer:

Annalunda sa...

Willewira hej!!!!
Jag har saknat dej!!! Oj vad du har fyndat ...och vilka grejor sen... ja den där Kalle Anka manicken förstår jag om du är trött på...det dröjer förhoppningsvis ett tag till innan Sarah vill ha sånt... Vad spännande att se vilket av projketen du tar dig för...jag gissar på.... ;)

Kram Annie

synne sa...

Hej Willewira. Det var länge sen.
På auktion är det alltid spännande och se vad man kommer hem med.Kul att dottern ville följa med.
Håller på med en massa projekt jag med. I huvudet än så länge. Kanske bäst att många projekt stannar där hehe.
Kalle ja, vi prenumererade på den för några år sen. Huset svämmade över av billigt skräp som följde med tidningen. Det är på nått sätt tragiskt att de måste göra så för att få sälja.
Ligger i tiden kanske. Många gånger är det inte ens tidningen ungarna vill ha, utan saken som följer med.
Du får ha en fin söndag ialla fall, med eller utan prutt, fiis och
rap :)
Kram Synne :)

Under en vind sa...

Du fick ju med dig massor av fint hem, trots att det inte blev allt som ni ville ha! Kul att få ha dottern med också! Min 5-åring älskar att shoppa....än så länge! Hon går glatt med i mina butiker också, om bara hon får nåt litet med sig hem....

Ska bli spännande att se fortsättningen på dina projekt!

Ha en fortsatt skön och mysig söndag! Kram!

Anonym sa...

Hej Willewira!
Vad fina saker du har fått med dig hem under helgen...
Fick du du verkligen det virkade överkastet på köpet?
Läste att du är väg tillbaka från att varit utbränd, vad skönt! Jag har själv varit det, så jag VET hur jobbigt set ät, önskar inte ens min värsta fiende att hamna där.

Fortsätt kämpa!!!!
Kram// Pernilla

faster atta sa...

Underbart överkast!!!! Vilket fynd!