tisdag, januari 15, 2008

Älskade sol och en kaffekopp!


Aaaahhh, solen!!!! Det var så länge sedan jag såg solen lysa in genom köksfönstret och vila sina strålar på vägg och matbord. Underbart!!
Jag sitter inklämd i ett hörn i vårt matrum och jobbar varje dag, så en solstråle lyfter mig enormt. Och det var länge sedan vi hade någon som tittade i genom fönstret.


Vi hade gäster söndagseftermiddag som kom för att dricka lite kaffe och hon hade med sig en bukett med tulpaner. Så fina! Jag hade precis ojjat mig över att det inte fanns några nya fräscha blommor i huset och så kommer hon och hennes man med en stor bukett! Vad glad jag blev!


Kaffe förresten...min man och jag gjorde ett av våra bästa köp i somras. Vi köpte oss en espressomaskin med kaffe i portionsförpackningar. Har aldrig druckit så gott kaffe i hela mitt liv och det säger inte lite!!! Jag är en kaffekärring.
Tyvärr har jag med åren fått lite ont i magen av kaffe så jag dricker inte så stora mängder längre, men av detta kaffe får jag inte ont!
Det beror på att man inte låter kaffet stå varmt, utan får en nybryggd kopp varje gång. Suveränt!!! Visste du att kaffet börjar bilda garvsyra efter 20 sekunder? Inte jag heller. Inte underligt att kaffet smakar illa och man får ont i magen av bryggkaffet som ofta står på i timmar i sin kanna.

Ett av de tre största kaffehusen i Europa, Rombouts, ligger bakom detta kaffe och dess maskin. I Sverige heter agenturen Zinzino. Faktum är att man säljer faktiskt kaffet i första hand, och har gjort sedan 1896, och därefter har man sedan tagit fram en maskin som är anpassad för kaffet. Mycket för att de insåg att kunderna hade svårt att dosera rätt.
De har istället tagit fram portionsförpackningar som gör att det är rättdoserat och alltid färskt, vilket innebär att kaffet alltid smakar gott. Dessutom är maskinen utprovad för kaffet och det förstärker kvaliteten. Vanligtvis så producerar man ju en maskin och sen hoppas man att kaffet smakar gott i den.

Jag och maken fick besök av en god vän som ville visa maskinen för oss och vi nappade direkt! Och vi har inte ångrat oss!
Är du sugen på att prova kaffet? Kontakta mig och jag vidarebefordrar kontakten till en representant. Man säljer den inte genom vanliga affärer, utan genom direktförsäljning (typ kaffeprovningar, personliga kontakter etc).
Ska tillägga att företaget vunnit innovationspris i Europa för maskinen och att engångsförpackningarna är miljövänliga rakt igenom. Låter jag som en säljare? Ja, jag vet. Har lite svårt att låta bli när jag blir entusiastisk. Sorry!!

Med anledning av kaffe så leder det osökt till kaffekoppar. Jag hittade på tradera kopparna som passar till min matservis som jag ärvt av mamma. Hon hade en till så jag fick en av henne och jag tycker mycket om den och blev väldigt glad när jag hittade kaffeservisen. (Visar bild när jag fått den.)

Jag har ärvt en hel del kaffeserviser av släktingar. Tyvärr dricker man ju inte så mycket i kopp längre, men egentligen borde jag börja med det så att alla mina koppar kommer till användning.

Tänkte jag skulle visa er mina koppar:


Den blå blomkoppen förde mannen med sig i boet och den guld-rosa koppen har jag fått av mina föräldrar när de hade tröttnat på den.


En kopp för cappuccino och en för espresso var vi ju tvungna att ha när vi skaffat oss en espressomaskin. Det är verkligen gott att kunna skumma mjölken som proffsen!


Det här är väl egentligen en tekopp, men eftersom vi dricker så mycket kaffe i vårt land så går den alldeles utmärkt att ha till kaffe. En av mina favoriter!Sen har vi moccakopparna som aldrig kommer till användning, förrän nu. De är lagom att servera en espresso i, så nu kommer jag använda dessa mer. Tänk en espresso med smak av kakao och en liten chokladbit serverat i den lilla vita koppen. Som pricken över ett i efter en tung middag.


Den här koppen är från min mormors förlovningsservis och den tycker jag är jättefin!


Till vardags använder jag mest denna lilla mugg från Höganäs Keramik. Den är precis lagom för en vanlig kopp kaffe från vår älskade kaffemaskin.

Har du någon/några kaffekoppar som du tycker är extra fina eller använder gärna? Vore kul att se dem!

Ha en skön dag (när du vaknat - jag skriver ju på natten då jag har tid...) och vi hörs igen hoppas jag! Lämna gärna ett spår efter dig, det uppskattar jag.

/Kram Willewira

(Ursäkta de halvdåliga bilderna. Batteriet i kameran är slut och går knappt att ladda, vilket gör att kameran har svårt att lägga skärpan. Ska inhandla ett nytt batteri så fort kassan blir lite mer stadd...)

9 kommentarer:

Hemma på Landet sa...

Mysiga bilder du visar .:-) Kram

Lilla Blanka sa...

Hej och tack för besöket hos mig!
Japp, det är "t-shirt-tryck" som jag har använt på kuddarna. Jättekul o jättelätt!
Lycka till, du kan inte göra fel..det enda i så fall är väl att tänka på att spegelvända bilden innan (om det te x är nån text på).
Mia
PS nu skall jag kolla in din blogg, det skall bli kul!

Annalunda sa...

Hej Willewira! Vilket härligt inlägg och vilka ljuvliga tulpaner! Kaffekoppar är roligt, men tyvärr är det så sällan man använder dem. Själv föredrar jag mitt percolatorkaffe :) i mugg, men ibland så tar jag fram mina gamla kaffekoppar. Vad fina dina är...ska försöka ta någon bild...och självklar ska jag ta bilder på mitt blivande ros o lavendelland (när det väl är klart...*suck*)

Kram Annie

Jes/Vita villa vila sa...

Vad kul att hitta en ny härlig blogg :)

Tittar in och säger hej!

Kommer gärna åter.
Kram från Jes

Jessan sa...

Vilka vackra tulpaner! Tack för ditt inlägg hos mej! jag är också på väg att tillfriskna efter utbrändhet. Jobbar nu 25% iaf... Ha en fin Onsdag! kram jessan

Mångsysslare sa...

Jeg har også funnet et nytt anvendingsområde for moccakopper. Til jul innså jeg at det passer perfekt til gløgg. :-)

Ha en fin dag!

Cattis sa...

så många vackra koppar du visar. och tulpaner i solen... det av glädje det :-)

synne sa...

Hej.Fann dig hos cattis och blev lite nyfiken. Vilka härliga koppar....Skulle vilja ha ett stort hus med bara ett enda rum för samlandet av porslin. Finns så otroligt mycket vackert porslin.
Den där kaffe maskinen lät intressant.Vart får man tag i en sådan?
Klem fra nabolandet :)

Anonym sa...

Hej! Hittade din blogg när jag var ute & surfade, väldigt trevlig blogg,
den är så enkel och funktionell, det tycker jag om.
Fortsätt att skriva intressanta artiklar. Kommer att besöka din sida flera gånger. Lycka till med allting i framtiden.
Mvh Michael